megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Íások 12

Tartalom

1., Az Ördög bankára

2., A kínai gazdaság 2009 októberben

3., Pénzmosás magyar módra

4., Előrejelzés 210 - re


 Az Ördög bankára

Két szuperhatalom csatáját jósolja Soros

[origo]2009. 10. 31., 8:09Utolsó módosítás: 2009. 10. 31., 8:33

Címkék:Soros György, spekuláció, gazdasági válság, MTA, CEU

Soros György magyar származású amerikai nagybefektető az Egyesült Államok által képviselt nemzetközi kapitalizmus és a Kína képviselte állami kapitalizmus csatájáról beszélt budapesti előadássorozatának zárónapján. Az üzletember mind az állam vezérelte gazdaságot, mind a piac mindenhatóságába vetett hitet elutasította.

"A világ a gazdaságszervezés két, alapjaiban eltérő útja előtt áll, amelyek a nemzetközi kapitalizmus, illetve az állami kapitalizmus. Az előbbi, amelyet az Amerikai Egyesült Államok fémjelez, megakadt, míg a Kína által képviselt második feltörekvőben van" - mondta el Soros György a Magyar Tudományos Akadémián (MTA), a CEU szervezésében tartott ötnapos előadássorozatának utolsó napján.

Az ázsiai ország a befektetési guru szerint a globalizáció nyertese volt, és a mostani válságtól is nagyban elszigetelte magát. Az USA ezzel szemben nagyot veszített a krízisen, és a korábban a saját, illetve a világ gazdaságának motorját jelentő amerikai fogyasztási szint sem tér már vissza.

Vége az amerikai egyeduralomnak

A nagybefektető azt a nézetet vallja, hogy egy multipoláris világrendet kellene létrehozni, amely az 1944-ben létrehozott, az Egyesült Államok által dominált univerzális berendezkedést váltaná fel (utóbbi alatt a Bretton Woods-i gazdasági intézményeket, például a Nemzetközi Valutaalapot és a Világbankot kell érteni). "Napjainkra a dollár mint elsődleges nemzetközi valuta veszélyes egyensúlytalanságokat eredményezett" - véli Soros. Mivel a nemzetközi befektetők a dollárban már nem bíznak annyira, mint korábban, így sokan kézzelfoghatóbb megtakarításokba menekítik pénzüket, például aranyat vesznek. Ez azért veszélyes Soros szerint, mert így megakadályozzák a pénz egészséges áramlását.

A guru szerint az Egyesült Államoknak el kell fogadnia, hogy vége az egyeduralmának, és inkább a nemzetközi egyeztetések felé kellene fordulnia. Ezen a ponton Soros odaszúrt az általa nem kedvelt George Bush-féle politikának is, amely az amerikai kizárólagosságra épített, míg az Obama-kormányzatot visszafogottan dicséretben részesítette, mert az szerinte hosszabb távon gondolkodik.

Kína esetében is megfogalmazott ajánlásokat az üzletember. Szerinte nagy baj, hogy a Föld legnépesebb országa még mindig a gyarmatosítás áldozatának érzi magát, miközben ő maga már a nemzetközi befektetők éllovasai között van. Ehelyett a nyitott társadalomra és a jog uralmára kellene törekedniük, ami a szólásszabadság kiterjesztésével is járna. Soros véleménye szerint azonban a jelenlegi változások is túl gyorsan érkeznek a kínai vezetés számára, és reméli, hogy felnőnek a feladathoz. Szavai szerint: túlzás nélkül állítható, hogy a világ jövője múlik azon, hogy miképp reagál a pekingi vezetés a kihívásokra.

A valóság hibás magyarázata

Soros György előadássorozatának első négy napja elméleti kérdésekkel foglalkozott. A befektetési guru szerint be kell ismernünk, hogy a valóság megismerésének korlátai vannak: a társadalomtudomány és különösen a közgazdaságtan még mindig nem veszi kellően figyelembe, hogy megfigyelőként nem tudunk elvonatkoztatni saját helyzetünktől, így ítéleteinkkel és várakozásainkkal magunk is alakítjuk a valóságot, amelyet elemzünk. Ez a befektető által kidolgozott reflexív teória alapja.

A befektető szerint a mostani válságot előidéző buborékok remek példát szolgáltatnak erre, ezek ugyanis épp a trendek félreértésének, a valóság hibás magyarázatának köszönhették kialakulásukat. Soros szerint tévedés azt hinni, hogy a piacok egyensúlyra törekszenek, hiszen az egyensúly egy szélsőséges és ritka esete bármely társadalmi rendszernek, így a pénzpiacoknak is.

Tökéletes piacok márpedig nincsenek

Az egyensúlytalanságból és az utóbbi időszak tapasztalataiból az következik Soros szerint, hogy a piacokat nem hagyhatjuk beavatkozás nélkül működni, tőkéletes piacok ugyanis nincsenek. A piaci árak minden esetben torz képet mutatnak azokról a pénzügyi eszközökről, amelyekre vonatkoznak, vagyis a piacok szinte mindig tévednek.

 //megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1257274079_69.jpg

 Soros György és a CEU elnöke, John Shattuck

Ezen felül az a felvetés is megdőlt, miszerint az árak csak információkat közvetítenek, a pénzpiacok ugyanis visszahatnak a gazdaságra. Ennek akkor van jelentősége, amikor buborékok alakulnak ki, ekkor a piaci várakozások olyan távol kerülnek a valóságtól, amely ugyan már feltűnik a szereplőknek, de ekkor már nem lehet "kiszállni" - a spekulatív trend tehát folytatódik.

"A kapitalizmus nincs akkora ellentmondásban a nyílt társadalommal, mint a szovjet rezsim volt, de komoly veszélyt jelent annak értékeire" - fejtette ki Soros, aki szerint élesen el kell választani a politikai döntéshozatalt a gazdaságtól, a piaci részvételt a szabályalkotástól. A befektető élesen kritizálta a piac mindenhatóságába vetett hitet, a piaci fundamentalizmust - akárcsak a Soros által életre hívott budapesti központú agytröszt, az INET (Institute for New Economic Thinking) egyik tanácsadója, a nemrég Magyarországon járt Joseph Stiglitz, aki szintén új világrendről beszélt korábban a CEU-n.

Az előadássorozat lezárásakor "szupersztárnak" nevezték Soros Györgyöt, aki a konferenciakapcsolásnak köszönhetően több kontinens hallgatóinak tartott előadást. Egyszerre hallgatták az előadást Londonban, Massachussettsben, a New York-i Columbia Egyetemen, Bangalore-ban és Hong Kongban. Egy az [origo] munkatársával beszélgető moszkvai egyetemi tanár Soros György jelentőségét Michail Gorbacsovéhoz hasonlította az újító gondolkodásmódja miatt.

Komment

Nos, mára Amerikában is megértették, hogy örökké semmi se tart. A kapitalizmus sem tarthat örökké, bár egyik bölcs gondolkodójuk szerint (Francis Fukujama) a kapitalizmus jelen állapotával az emberiség elérkezett a történelem végéhez.                                                        Mint, ahogy a természetben a fejlődés, feltartózhatatlan folyamat, és egyirányú utca.               Csak a tökéletesebb irányában haladhat!

Így van ez a társadalom fejlődésével is. Tekintsünk csak vissza az emberiség történelmére! Itt azonban, lehetnek időleges akadályok, megtorpanások, visszafordulások, de az előrehaladás determináns, elkerülhetetlen folyamat!                                                                                       Igen! A szocializmus a társadalmi fejlődés objektív szükségszerűsége. A szocializmus nem utópia! Nevezhető államkapitalizmusnak is. Új gazdasági világrend ez, amely van és következik. Csak nem az, amelyet a nyugati típusú kapitalista „demokráciák” tulajdonosai óhajtanak. Ez a csata régen eldőlt. A világ feltörekvő gazdaságai egyre kevésbé favorizálják a pénzalapú tőke üzleteket. Világszerte, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a nagyvállalatok állami ellenőrzései. Országcsoportosúlásokat hoznak létre, valutauniókat alapítanak!                                                                                        Az emberiség jövője, nem szólhat egy földalatti és egy földfeletti társadalomról, senki nem akarja a luganói falansztert!

Egyre kevesebben fogadják el a világon a nyugati kapitalista „demokráciák” által exportált szabadság, jólét és demokráciába csomagolt multinacionális rablótőkét. Ahova a tulajdon beteszi a lábát, onnan az, tulajdont is visz magával! Ez az egyik oka a nyitott gazdaság elméletének!

A legtöbbet erről a hazugságcsomag csapdájába esett, középkelet európai volt szocialista országok, most már, mint a nemzetközi tőke újgyarmatai tudnak mondani!                                        Senki nem kívánhatja azt az erkölcsi mocsárt, hazugságáradatot, gyalázkodást, azt a rablást és tolvajlást, káoszt, ami a szeretet, a hit, a bizalom, a szabadság, a demokrácia jelszókkal illetett mai magyar társadalomban zajlik.

És akkor még ráadásnak, a nemzetközi finánctőke jeles képviselője a magyar származású Soros György valamiféle nemzetközi szuperkapitalizmusról vizionál továbbra is.    

Miközben nem mondja ki, de elismeri a kapitalista termelési mód csődjét, továbbra is a világkábító hazugságcsomagot képviseli ez a „szuper sztár”, Soros úr, aki a szabadságra, jólétre, demokráciára hivatkozik! Ezek a jelzők helyénvalóak, és igazak is!   Csak egy bökkenő van! Hogy ez a kapitalista társadalomban csak a tőketulajdonnal rendelkezőkre igaz!

Soros úr! Aki csak a pénzt és továbbra is csak a hasznot és a jólétet látja, szuper sztár!              De, vajon kiknek? Mert nekem mást jelent! Ő az én szememben az Ördög és a Káosz képviselője!

Megyeri Mihály Debrecen 2009. november 1.
Kínában több mint százmilliárd dolárt költöttek közcélú beruházásokra

2009. október 29., csütörtök 6:35     InfoRádió / MTI

Kínában 717 milliárd jüant, vagyis mintegy 105 milliárd dollárt költöttek közcélú beruházásokra ez év augusztusáig. A kínai államtanács jelentése szerint az összeg 79 százaléka az éves előirányzott összegnek.

 

A források túlnyomó részét jóléti beruházásokra fordították, köztük szociális lakások építésére, az elhagyott vidéki területek infrastrukturális fejlesztésére, egészségügyi és oktatási programokra, az energiatakarékosságot és károsanyag-kibocsátás csökkentését elősegítő projektekre, valamint a földrengés utáni helyreállítási munkákra. 

Az eddig felhasznált pénzből 270 ezer szociális lakás készült el, több mint 22 millió vidéki ember juthatott egészséges ivóvízhez és 1500 kilométer vasútvonalat adtak át. A közcélú beruházásokra fordított összeg része a központi kormány tavaly novemberben bejelentett négyezer milliárd jüanos gazdaságélénkítő csomagjának.

 

A kínai gazdaság növekedése októberi statisztika szerint 8,2 %, év végére várhatóan eléri a 9,4 % ot


 

Pénzmosás magyar (kapitalista) módra

A bankokat pénzelnék jövőre a szocialisták

A szocialisták kitolnák a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénzéből a bankoknak nyújtott tőkejuttató csomag felhasználásának határidejét a jövő év végéig. Csath Magdolna közgazdász úgy látja, hogy a bankmentőcsomag azt jelenti: a magyar adófizetők kontójára felvett IMF-hitelből akarja megsegíteni a többségben külföldi tulajdonú, Magyarországon működő pénzintézeteket a kormány.


A hazai bankok hatszázmilliárd forint erejéig részesülhetnek az IMF által Magyarországnak nyújtott hitelkeretből. A pénzügyi csomagból háromszázmilliárd a tőkejavítást szolgálja, a fennmaradó rész pedig garanciaalapként működik. (Az IMF-től, az uniótól és a Világbanktól tavaly ősszel kaptunk egy 25 milliárd dolláros készenléti hitelkeretet, amelyből a szóban forgó tétel mintegy hárommilliárd dollárt tesz ki – a szerk.)
//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1257517853_66.jpg
Egy a költségvetéshez benyújtott szocialista módosító javaslat szerint a magyarországi bankok tőkeemelésére fordítható – az IMF-hitelszerződés részét képező – tőkejuttató csomag a jövő év végéig lenne „lehívható”. A rendelkezés értelmében ezt a pénzt idén, csak az év végéig vehetnék igénybe a pénzintézetek.

 

Komment
(Ahogy én látom)

Nos, ahogy én naivan látom ezt az ügyletet (ügyleteket), valahogy első látásra úgy tűnik, mintha az állam jótékonykodó gondoskodásban részesítené a bankokat ezen keresztül a vállalatokat, vagyis, hogy a felvett nemzetközi hitelekből élénkítené, ösztönözné a gazdaságot!

Függetlenül hovatartozásukat illetően, hogy most magánvállalkozás e, vagy állami vállalkozás, ebből a szempontból ennek nincs jelentősége, hiszen a vállalkozások továbbműködésük, likviditásuk fenntartása érdekében gyakran van szükségük hitelre!

Csakhogy ez a tőkeemelés nem ajándék!   

Ime egy régebbi OTP és állami ügylet!

„Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese csütörtökön elmondta: a reálgazdasági problémákat enyhítendő, a magyar állam piaci alapú, 400 milliárd forint összegű hitelével keletkezett többletforrást elsősorban a vállalatok finanszírozására fordítja az OTP Bank.

"A cél az, hogy elsősorban olyan vállalatok finanszírozását segítsük, amelyek hitelképesek, de a globális hitelszűke miatt jelenleg mégsem jutnak forráshoz a bankrendszertől" - mondta. A bank legalább 200 milliárd forintot kis- és középvállalatok számára tesz elérhetővé, a hitel átlagos 3 éves futamidejéhez igazodóan döntően rövid futamidőre. Urbán László hozzátette: a hitel jelentősége, hogy mérsékelheti a gazdasági recessziót a forrás biztosításával.”

Mint a fenti idézetből látjuk kemény hitelekről van szó, oda – vissza.                           Tehát az állam, kölcsön adja a banknak, a bank viszont kölcsön adja a vállalkozónak.    A kölcsönadók nyilvánvalóan hasznot számítanak fel, és azokat a kölcsönöket kamatostól vissza kell fizetni, azoknak, akik ezt felvették!

Itt kezdődik aztán a követhetetlenség!!!

Mert azt tudjuk, látjuk, hogy a nemzetközi hitelezők egyike sem nyújt kölcsönt szociális kiadásokra, segélyekre stb.

Azt, oldja meg maga az illető állam a gazdaság élénkítéséből származó bevételekből, amelyekre a hiteleket nyújtották, illetve a kiadáscsökkentésekből származó megtakarításokból (elsősorban a szociális és jóléti kiadások), valamint fizetőeszközének a leértékeléséből!

Miközben az állam a költségvetés a hatalmas adósságára való hivatkozással, ezeket az intézkedéseket meg is teszi, azzal a felkiáltással, hogy a kölcsönöket vissza is kell fizetni! Nyomorítja az amúgy is nyomorultakat! Emeli a közszolgáltatások (víz, villany, gáz, stb.) díjait, befagyasztja, sőt megrövidíti az oktatásra, egészségügyre, nyugdíjra, szociális kiadásokra szánt összegeket!

Eközben hatalmas összegek folynak el a gazdaságban, láthatjuk 4 – 600milliárdos tételek, amelyek további útjai követhetetlenek!

Szétfolynak, elterülnek, az állampolgár az adófizető számára semmibe, homályba vesznek!

Az ország adóssága a szeptemberi nyilvános adat szerint 17745,368 milliárd Ft., durván

100 milliárd Dollár, még a kamatösszegekre sem elég a kibocsátott hitelekből befolyó visszafizetés.

A gazdaság nem élénkül, az adóbevételek nem növekednek, a kibocsátott hitelek a semmibe vesznek!

Egyedüli eredmény a bérből és fizetésből élők a kisjövedelmű emberek életének romlása, sokuknak a létbizonytalanság perspektívája!

Bajnai úr „híres” operában mondott beszédében, húsz, huszonöt éves távlatot jelölt meg kilábalásra.

Addig a százmilliárd dollárt átmosogatják, szétterítik!

A megszorításokból, pedig lassan, majd csak visszafizetik, Azt az Adósságot, Azoknak, Akik okozták ezt az adósságot!

MegyeriMihály

Debrecen 2009. november 04.

Kapcsolódó írások:

                                 Korunk kapitalizmusa

                                 Európa cselédei

                                 Alkotmányos tulajdon

                                 Poloskafészek


 

Tovább dúl a kapitalizmus az Egyesült Államokban, Angliában, Németországban!

(Hogy magunkról, már ne is szóljunk! Mert, hogy nálunk ez már az éhségről szól!)

USA

A szeptemberről októberre várt 9,2% ról 9,9% ra növekvő munkanélküliség váratlanul 10,2% ra növekedett. Az emberek 10 dollár/óra alkalmi munkákért jönnek, mennek az üzleti negyedekben, hiábavalóan.

 

Közben a 10 évre tervezett 864 milliárdos egészségügyi reform (egészségbiztosítás) tervezett költsége is 1055 milliárdra növekedett, a 10 éves futamot 40 évre javasolják kiterjeszteni!

ANGLIA

Angliában is tovább nő a munkanélküliség, elérte a 2,75 millió főt. Közben Több mint 35 ezren várnak kilakoltatásra, mert fizetésképtelenné váltak.

NÉMETORSZÁG

Németországban mikor is készülnek a nagy ünnepre, a német egyesülés jelképező fal leomlására (november 09) a lent közölt adatok azért elég beszédesek, hiszen Merkel szerint 2010 –ben 4,1 millió főre növekszik majd átlagban a munkanélküliség!

 

A mi számunkra különösen, itt láthatjuk, csak igazán hol tartunk mi magyarok, valamint azt is mire számíthatunk a közeljövőben!

Továbbá azt is láthatjuk, hogy ott sem mindenkinek fenékig tejfel, bármilyen jólét is legyen, mert a jólét árnyékában ott is, ott lapul a szegénység és a kiszolgáltatottság!

 

Bajnai úr 20-25 éves jóslata a kilábalásra azt jelenti ebben a világrendszerben , hogy újra elkövetkezik, de (ha a törvényszerűségekben hinni lehet) inkább korábban egy újabb válság, csak az súlyosabb lesz, mint ez a jelenlegi!

 

Megyerimihaly,debrecen,2009. november 8.

USA

Millions represent the face of 10.2 percent joblessness

Bleak data point to a stark future for local job seekers, employers

By V. Dion Haynes and Dana Hedgpeth

Washington Post Staff Writer
Saturday, November 7, 2009

For Lisa Hall, this is what 10.2 percent unemployment looks like: spending all day at shopping malls going from one store to another in search of a $10-an-hour job, but being constantly told that no one is hiring.

 House expected to vote on health bill Saturday

CBO: GOP measure would cover few uninsured

By Lori Montgomery

Washington Post Staff Writer
Thursday, November 5, 2009

House leaders put in motion the machinery to hold a rare Saturday vote on the most far-reaching expansion of the health-care system in more than 40 years.

The measure would cover 3 million additional people at a cost of $60 billion through 2019, according to an analysis by the nonpartisan Congressional Budget Office. The Democrats' bill, by comparison, would cover far more -- 36 million additional Americans -- at a much higher cost -- $1.055 trillion through 2019, the CBO has said.

 

Anglia

 

UK unemployment to reach 2.75m

Unemployment in the UK is set to hit 2.75 million by November next year as the economic recovery fails to boost the jobs market, research claimed today.

Published: 2:06PM GMT 02 Nov 2009

The figure estimated by accountants BDO represents a considerable increase from the 2.47 million people who are currently out of work.

 

Németország

Car makers are stalling, and it's partly my fault!

Car makers have been hammered by the recession - their future looks bleak, says Jeremy Warner.

By Jeremy Warner
Published: 6:59PM GMT 06 Nov 2009

Juhász Imre, Berlin

A keleti tartományok egyes főbb gazdasági mutatói

Megnevezés

Egy lakosra jutó bruttó hazai termék 2008-ban €

Éves átlagos gazdasági növekedés 2000 és 2008 között, %

Munkanélküliségi ráta 2008-ban, %

Berlin

25.521:

-0,2:

13,9:

Szászország

22.523:

2,5:

12,8:

Szász-Anhalt

22.357:

2,4:

14,0:

Türingia

21.868:

2,4:

11,3:

Brandenburg

21.649:

1,3:

13,0:

Mecklenburg-Elő-Pomeránia

21.415:

2,9:

14,1:

Keleti tartományok átlaga, Berlin nélkül

22.069:

2,2:

13,0:

Összehasonlításul: nyugati tartományok átlaga, Berlin nélkül

32.205:

1,1:

6,4:

Chancellor Angela Merkel's government, formally sworn in for a second four-year term on Wednesday, expects a rise in unemployment, to an average of 4.1 million in 2010.
Még nincs hozzászólás.
 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******