megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Írások 13

Tartalom

1., Új korszak? Nacsak?!

2., Már megint a megváltók

3., Soros Úr tudománya

4., Új szocializmus

5., Rabló és tolvaj országok


Az Orbán beszéd (összefoglalója és kritikája)

Új korszak kezdődhet

Reális cél, hogy a Fidesz kompromisszumok nélkül alakíthasson kormányt
Orbán Viktor nem forgatná fel teljesen a magyar közjogi rendszert, ha pártja kétharmados győzelmet aratna a választásokon, nem támogatja a közvetlen köztársaságielnök-választást sem. Arra is kitért, hogy a politikai szélsőségesség, durvaság, gyűlöletkeltés megakadályozhatja az ,,átmeneti korszakból való kilábalást, az új korszak kezdetét"

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1258231450_96.jpg
A Fidesz elnöke Kecskeméten, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület konferenciáján azt mondta, ,,az ország 1989-es alkotmánya csupán átmeneti, ahogy az elmúlt, rendszerváltástól eltelt korszak is az, és le kell zárni." Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a Fideszben nem osztanak előre posztokat, csak munkát. ,,A magyarok többsége úgy érzi, elég volt ebből az átmeneti korszakból, mert több volt benne a rossz, mint a jó" - jelentette ki tegnap a Fidesz elnöke.


Ez az érzés szerinte összefügghet azzal, hogy a rendszerváltás után három szocialista ciklust kellett átélni, és a baloldal a jobboldali kormányok alatt is erős volt. Elemzése alapján ez annak volt köszönhető, hogy a baloldal politikusai a Kádár-rendszerben és 1990 után ,,mindmáig nem elvi, hanem hatalomközpontú felfogást érvényesítettek. Mint mondta, ez jellemezte az átmeneti korszakot, amelynek alkotmánya is - hiszen ma is hatályban van - átmeneti." Ez szerepel a dokumentum bevezetőjében is. ,,Így előbb-utóbb kell egy új alkotmány, mert a mostani mást nem szolgál, mint a békés politikai átmenet elősegítését."

A politikus szerint nem hónapok, hanem "hetek kérdése lehet az új választás." A változással kapcsolatban hangsúlyozta: semmilyen pozíciót nem oszt addig, ,,amíg meg nem kapja a kormányalakítás lehetőségét a választóktól." Most a felkészülés időszaka van, amelyben munkát tud ajánlani. Az esetleges kétharmados Fidesz-győzelemmel kapcsolatban józanságra intett. Azt mondta, nem szabad a csodával határos célkitűzéseket megfogalmazni. Megjegyezte viszont azt is, hogy csodák azért léteznek. Reális cél - folytatta -, hogy a Fidesz egyedül, rossz kompromisszumok nélkül kormányt alakíthat. Ha azonban mégis nagyobb többséget kapnának, ,,személy szerint sem tervezi és támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását. Ezzel szemben kisebb parlamentet kell létrehozni, az önkormányzatok testületi létszámát a felére kell csökkenteni. Orbán Viktor hangsúlyozta, a köztársaságielnök-választás közvetlenné tétele nem fogadható el. ,,

Gazdasági kérdésekről szólva kijelentette: a költségvetéssel - amely az ország elleni felszámolási eljárás kezdetét jelenti - a Bajnai-kormány nem kezeli, hanem csinálja a válságot. A Fidesz-kormány elsődleges céljának a munkahelyteremtést nevezte. Szerinte a költségvetés miatt, ,,gazdasági vészhelyzet állhat elő jövőre, amellyel csak egy nagy támogatottságú kormány tud megbirkózni."

Mint elmondta, a kabinet és az MSZP szélsőséges, magát a törvények felé helyező politikája előhozott egy másik fajta szélsőséget, amelyet a politikai durvaság a posztromantikus pátosz, handabandázás jellemez, és ,,gyűlöletet, félelmet gerjeszt" Ennek legfőbb veszélye az, hogy rontja az ,,igazi, mélyreható változás esélyét". Nem erre, ,,hanem összefogásra van szükség, ami csak a józan ész és a higgadt politizálás alapján valósulhat meg." Ezt csak a modern jobboldal, a Fidesz képviseli Magyarországon.

Nemzetszélesítés,,,bizalomépítés"
"Az új államalapítás ,,
című konferencián Balog Zoltán fideszes képviselő kijelentette: a jobboldal fő feladata a nemzetszélesítés, ,,a közösség- és kultúraépítés" Meg kell szólítaniuk azokat, akik a 20. század történelmi fordulópontjainak vesztesei voltak. Martonyi János kijelentette: ,,új közép-európai együttműködést kell kialakítani, amelynek gazdasági, politikai alapja a magyar-lengyel kapcsolat lehet. Kopp Mária orvos-pszichológus szerint kínzó igény van a társadalomban a bizalom helyreállítására.

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1258231548_26.jpg

(PT)"
Pindroch Tamás

Kommentár

Orbán Viktor Kecskeméten A Magyar Polgári Egyesület konferenciáján mondott beszédéhez.


Új korszak kezdődhet

Hogy legyen? Próbálkozunk? Újra csak próbálkozunk? A kutya is ebbe döglött bele!

 
Csakhogy nem egy kutyáról, milliók sorsáról volt, és van szó! És bizony köztudottan, bizonyíthatóan, ma milliók nélkülöznek és tömegesen estek áldozatul a felelőtlen butaságnak, az elvakult beképzeltségnek és karrierizmusnak!

Orbán Úr! Egyszer már, megtévesztve a népet, az igazi függetlenség helyett elindultak a jólét a szabadság és a demokráciát hazudók táborába, nyugat felé. Ahova 2004 ben sikeresen meg is érkeztek, de útközben mindenünk odaveszett!

Megcsináltak egy mutyi alkotmánymódosítást (389 - en), amely szentesítette a bűnt (kapitalizmus), deklarálta a függetlenséget, a demokráciát és a néphatalmat!

Csakhogy ez is olyan, mint a Jó pap, vizet prédikál, és bort iszik! Ez a divat, és a siker kulcsa a nagy „demokráciákban”! Határ a csillagos ég!

Igazi példája ennek, Bajnai úr operaházban mondott beszéde, szinte minden állításának az ellenkezője az igaz! Például, függetlenség helyett gyarmat, igazság helyett hazugság, szabadság helyett kiszolgáltatottság a valóság! (Himnusz a kapitalizmushoz)

Csakugyan el kellene már jutni odáig, hogy a szavaink hitele azok megvalósítása!

A kijelentések és kinyiltkoztatások, csak akkor állják meg a helyüket, ha érvényre is tudjuk azokat juttatni!

 „Független, demokratikus, jogállam”  Lettünk?

 „Új korszak” kezdődhet, mert eddig 1989 és 2009 között „átmeneti korszakban” éltünk, most ezt le kell zárni, de (ha jól értem) vannak akadályozó tényezői az átmeneti korszakból való kilábalásnak, és (ha megint jól értem) ennek egyik eszköze lenne (ha jól sejtem, az Orbán úr által kigondolt sarokpontokkal) egy „új alkotmány”!

És hát melyek ezek az akadályok, amelyeket a legegyszerűbben egy alkotmánymódosítással lehetne elintézni. Orbán Úr ez az igény valahogy nem jelentkezett eddig, a repertoárban!

Ennek is kezd olyan mutyi szaga lenni!

Közös érdek merülne fel az összefogást hangoztatva, mondjuk a szocialistákkal?

Vagy is, úgy gondolom, hogy ezek a szocialisták, olyan szocialisták, mint ahogy én bantu néger vagyok!

Ha a szociáldemokrácia az osztálytársadalom elfogadásával a szocialista elvek árulója volt, akkor ezek a szocializmus sírásói! Senki nem ártott annyit a szocialisták nevében a népnek, mint ezek! Megerősítve ezzel, azok számára is a gyűlöletet a szocializmus iránt, akiknek erről nincs tapasztalata! Igen én ebben is szándékosságot látok, hiszen kapitalista alaptörvényt alkalmaznak, kapitalista gyakorlatot folytatnak., és Internacionálét  énekelnek! A Jó pap módszere, amely bevált gyakorlat a nyugati „demokráciákban”! Divat a keresztényszocialista, a munkáspárt, néppártok, szociáldemokraták, stb ! Ugyan úgy lopnak, mint ezek! Lásd az angol képviselők költségtérítési botrányait, szinte ritka kivétel, amelyik nem lopott!

Ja, hogy erre nem gondoltam! Igen, akkor kiugrana a nyuszi a zsákból! Akkor talán még több félnivaló lenne!  De meg lehet ezt mutyizni, merthogy egy az érdek, az ország meg nem számít!

És, hogy a jó pap módjára tovább folytassam a közösségek! A kapitalista gyakorlat fennmaradásának sarokköve, az érdekellentétek fenntartása, a nagyközösségek szétdarabolása, az emberek közösségeinek megosztása! Legjobb példája a vidék! Gazdák és napszámosok! De a kapitalizálódott viszonyok bármelyikére elmondhatjuk ezt! Megint a jó pap! A bizalomról és az oktatásról ne is beszéljünk! Látjuk, szinte napról - napra tapasztaljuk azt az erkölcsi romlottságot azokon a helyeken, ahol pedig példát kellene mutatni! Így hát nem véletlenül mondja Kopp Mária, hogy kínzó igény van a bizalom helyre állítására!

Orbán úr! 20, 25 év múlva jutunk oda vissza, ahonnan 20 éve elindultunk? Eddig jutottunk az átmeneti korszakban? Bajnai úr szerint kell annyi idő a kilábaláshoz! Keveseknek jólét, sokaknak szegénység! Nincs nemzeti tőke a meghatározó jövedelemtermelő termelőeszközök, idegen multinacionális tulajdonban, százmilliárd dollár államadósság és az eladósodott lakosság! Mi ez, ha nem „csődtömeg”? Még húsz év?

Ezek után milyen alkotmányra gondol? Kapitalista alkotmány lesz, vagy a nép alkotmánya? Ez a kérdés és semmi egyéb! Bűnpártoló alkotmány lesz, vagy az értékteremtők alkotmánya?

 Vagy a félelem alkotmánya?

Gyanítom, hogy nem az értékteremtő alkalmazottak alkotmánya lesz! Akik elutasítják a másokon való nyerészkedést, az ingyenélést, valamint a tőketulajdon kényszerét és kirekesztő szerepét a javakhoz, való hozzájutáshoz!

Csodálkozom a felelősségre vonások esetében azon is, hogy könnytengerek, családi kálváriák százezreinek okozásáért, ebben a fajta világban az „ejnye-ejnye” hát ezt nem jól csináltad, beérik az emberek, sőt!   

Mintha Európa keleti és középső felén az a 120 millió lélek, akik belekóstoltak a nyugati „demokráciák” jólét és szabad világába, nem óhajtanák ezt a fajta világot honosítani!

Megyeri Mihály. Debrecen. 2009. 12.

Csatlakozó írások: Alkotmányos tulajdon,  Korunk kapitalizmusa,  Európa cselédei, Újgyarmatok

Ha jók lesztek, Bűnösöket keresek2, Szocializmus, Himnusz a kapitalizmushoz, Pénzmosás magyar módra.


Már megint a megváltók

Csakhogy ez már csakugyan az utolsó perc

Jövőnk a vidék

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1258934828_93.jpg

 

Betegségének végső stádiumába fordult a hazai agrárium, mert az ország- és vidékromboló szocialista erők teljesen ellehetetlenítették – jelentették ki a huszonnegyedik lakiteleki gazdafórum résztvevői.

„Mielőbb meg kell újítani a vidéki Magyarországot, de ennek alapja az erkölcsi megújulás is, mert a közerkölcs romlottabb állapotban van, mint a gazdaság. A vidék felélesztéséhez minden erőt mozgósítani kell, hogy a közös jövőkép forgatókönyvét képesek legyünk megvalósítani” – jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola vezetője. Aláhúzta: a nemzet a közösségein keresztül, a családok segítségével lélegzik, az egészséges levegőhöz pedig politikai klímaváltozásra van szükség.

A gazdafórum résztvevői, Lezsák Sándor, Széles Gábor nagyvállalkozó, a Magyar Hírlap és az Echo Tv tulajdonosa, valamint Ángyán József országgyűlési képviselő, egyetemi tanár egybehangzóan kiemelték, hogy nemcsak az országot, hanem a magyar vidéket is újjá kell építeni, amelynek az alapja az agrárium kell hogy legyen. Ángyán József szerint a választásig hátralevő időben fontos, hogy megőrizzük a magyar földet, azt ne engedjük értékesíteni. „Országosan mintegy hárommillió hektár sorsa bizonytalan, amelyre rá akarják tenni a szocialisták a kezüket. A földet és vízbázisunkat meg kell őrizni a hiénáktól” – mondta lapunknak Ángyán József. Hangsúlyozta, hogy az agrárium és a vidék megerősítésére jelentős források állnak rendelkezésre az unióban és hazánkban egyaránt, de ezeket a pénzeket előre, már most lekötik Magyarországon. „Évente kétszázmilliárd forinttal tudnánk a vidéket fejleszteni, ha azt nem a tőkés társaságok megerősítésére fordítanák” – mondta a képviselő. Szerinte az Új Magyarország vidékfejlesztési program keretének több mint ötvenöt százalékát lekötötték három év alatt, és a kabinetnek, a szocialista klientúrának további húsz-huszonöt százalékra fáj a foga a kormányváltásig. Ángyán szerint át kell szervezni és meg kell erősíteni a piacainkat. „Fordítva ülünk a lovon. Exportvezérelt az élelmiszer-előállításunk, pedig először magunknak kell termelnünk, majd a térségnek, aztán az országnak, és ha van fölösleg, akkor lehet exportálni. Az irány teljes megváltoztatásáról kell döntenünk mielőbb, különben a maradék piacát is elveszíti a mezőgazdaság” – mondta a képviselő.

A belső piacok beindítását nevezte az egyik legsarkalatosabb feladatnak Széles Gábor. „Számos országban léteznek olyan törvények, amelyek szerint ha egy meghatározott kilométeren kívülre nem kerül ki az áru, akkor erre nem vonatkoznak az uniós előírások. Ezzel új alapra helyezhetnénk élelmiszeriparunkat” – ismertette programjának egyik elemét Széles Gábor. Súlyos problémának nevezte hazánk rossz banki szerkezetét is, szerinte regionális bankokat kell létrehozni kis alaptőkével, hogy a helyben lakó vállalkozók is létrehozhassanak ilyen, vidékfejlesztést támogató pénzintézeteket. Hangsúlyozta, hogy a saját erőforrásainkra kell építeni, biztosítva a felvásárlási láncokat, beindítva a belkereskedelmet. „A legkisebb falut is fejleszteni kell, mert az ország tartalékai vidéken vannak” – mondta Széles Gábor.

 

Kommentár

Már megint a megváltók!

Csakhogy ez már csakugyan az utolsó perc!

A kárpótlási törvénnyel sikerült a ’vidék lakosságának nagy részét eltartó,’ a világ élvonalába tartozó, kiváló szakember gárdával rendelkező, tőkeerős mezőgazdaságot is szétzülleszteni! ’A tőkeerő nemcsak az alapanyagok termelését jelentette, de a tárolást és feldolgozást is, elkerülve ezzel a kiszolgáltatottságot!’

Ezek szövetkezetek a hatékony termelőeszközök mellett, ugyanakkor biztosították a kézi munkát igénybe vevő mással nem helyettesíthető foglalkoztatást, amely kihasználta és ’felhasználta a képzetlen vidéki munkaerőt, rendszeres munkát biztosított.’ Elősegítette a háztáji gazdálkodást is, mert ’biztos felvásárlója volt azoknak, akik többet akartak!’ Hűtőházakat, léüzemeket, takarmánykeverőket, vágóhidakat üzemeltettek!

Nyugati állami támogatásban részesülő farmergazdaságok mintájára, (ők megtehették, van miből) létrehozták a támogatott (segélyezett) mezőgazdaságot, megteremtve ezzel a vidéki munkanélküliséget és szegénységet!

’Így most azokat is segélyezni kell, meg a munka nélkül tengő, lengő embereket is!’

A mezőgazdaság így csakugyan kiszolgáltatottá vált!

Könnyű lesz a nyugati kivásárlók helyzete 2011-ben!

EZ VOLT A CÉL, VAGY NEM?

’Ma azok az emberek, akik hozzájutottak egy vagy néhány hektár földhöz, szinte kivétel nélkül egy sem műveli’, bérbe adja annak, akinek eszköze van a műveléshez! Néhány hektár földhöz ’nem fog olyan beruházáshoz, amely eleve bizonytalan ebben a világban!’ Ezek a földek kevés jövedelempótlást jelentenek a segélyhez, a rokkant nyugdíjhoz, amelyet akkor munkahely vesztés címén alamizsnaként kiosztottak bölcs és országvesztő szabadság harcosaink! ’Most pedig skizofrén módon reformálni akarják azt, amit tönkre tettek!

 

Most már nem az a kérdés, hogy kik rontották el, azokat kétség kívűl, meg kell büntetni!

Nem, hogy trónra emelni!? Remélem, eljön az ideje annak is!’

 

’A kérdés az,’ hogy mindegy, hogy állami, vagy Kis Jóska, vagy Nagy Pista tulajdonában van e föld, azé a ’magyar’ emberé, vagy közösségé ’legyen és maradjon,’ aki annak jobb gazdája tud lenni.’Mert aki a földet birtokolja, az birtokolja az élelmiszert és a vizeket is!

 

Minden normális embernek látnia kell,’ mi történt a magyar népgazdasággal, ’hogyan vált a magyar nemzeti vagyon a nyugati multinacionális tőke tulajdonává,’ hogyan privatizálták szét, aprózták fel és szüntették meg a nagymúltú magyar vállalatokat, majd telepítették ide a tömegtermelést képviselő válságágazataikat!

’A mezőgazdaság tartósító, tároló és feldolgozóipar nagy része már idegen tőke kezében van!’

Ugyanazt a folyamatot igyekeznek eljátszani, mint a gazdaság többi területén, felaprózni, meggyengíteni, kiszolgáltatottá tenni, és felvásárolni! A „nyitott gazdaság” elmélet! A fele már készen van!

’Az utolsó felvonás következik. A moratórium feloldása 2011.

Ezt a Magyaroknak el kell utasítani, ha valaki nem bír a földjével, vásárolja fel az állam vagy az, aki bír vele, DE magyar tulajdonban maradjon, és gondja legyen viselve! ’

 

’HA, valamit lehet támogatni, (lásd a dán, holland példát) de nem kell, csak a volt saját példánk,’ a szövetkezni akarókat illik támogatni, így a támogatás nem aprózódik fel, és nem válik segéllyé!

Ezt majd a vidéki emberek oldják meg, ’nem kell ilyen világmegváltókra bízni!’

 

Debrecen 2009-11-22

Megyeri Mihály

Csatlakozó írások: Nem meggymondtamÚrbér, vagy munka. Szedném magamnak.  Mangalica szalonna, Megérdemeltétek, Ha egy kicsit nem figyelek 2 (Vidék és mezőgazdaság).


ÚJ
Szocializmus

Nem kommunizmus és nem is fasizmus


A szocializmus nem utópia. A fejlődés objektív szükségszerűségének következménye.
Mint, ahogy a természetben, a fejlődés csak egy irányban halad, a tökéletesebb irányában. Megtorpanások, visszalépések vannak, de mindezek szinte csak azért történnek, hogy még nagyobb erővel kényszerítsék ki a fejlődés szükségszerűségét!

Ezt a Gorbacsov kezdeményezte reformfolyamatok kudarca, jellemzi leginkább. Korai volt még a reform! A szovjetunió széthullása, ugyan az Orosz állam nyereségeként könyvelhető el, ugyanakkor, az orosz nép vesztesége is! Miután az oroszok ma is a világ területileg legnagyobb,(17millió négyzet km.), természeti kincseket tekintve a leggazdagabb országa, tudományos technikai, technológiai színvonalban is a világ élvonalát képviseli, nagyhatalmi státuszából semmit nem veszített. Sőt megszabadult a kötelező nemzetközi szolidaritástól, hatalmas katonai arzenáltól, és egy csomó kolonc országtól!

A csatlós Közép-Kelet európai országok esetében már ugyanez nem mondható el, mint ahogy az Oroszoktól leszakadt országokról, sem, akik a szocialista tulajdonviszonyaikat megszüntetve elindultak a ,,Kánaán" felé.
Felszámolták nemzetgazdaságukat, kiszolgáltatva a nemzetközi tőkének, vödörből a kútba estek.
Nemzeti vagyonvesztéssel, és súlyos szegénységgel megtetézve, partnerség helyett a nyugati demokráciák újgyarmataivá váltak.
Ezért is írtam le oly sokszor, hogy a szocialista országoknak össze kellett ahhoz omlani, hogy megtapasztalják a szocialista társadalom magasabb rendűségét!


Azok a szocialista berendezkedésű országok, akik megmaradtak a szocialista társadalmi rendszer keretei között a kapitalista gazdasági válság ellenére is, nem hogy visszaesést, hanem folyamatos gazdasági fejlődést mutatnak. Ennek, igen csak egyszerű oka van, mégpedig az, hogy a társadalom, közösség Gazdasága, pedig nagyrészt társadalmi tulajdonban van, és a társadalom célkitűzéseit valósítja meg!

Olyan társadalmi berendezkedés, amely az államot alkotó földrajzi terület határain belül élő nemzet (nép) különböző csoportjainak (foglalkozás, lokalitás, képzettség) közmegegyezésén, kölcsönös, törvényben rögzített szolidaritásán alapul!
Ha a földrajzi határokon belül csak azonos (államot alkotó) nemzetiség él, nevezhetjük akár nemzeti szocializmusnak is! Nem kell ennek feltétlenül idegengyűlöletté válnia! Az egészséges nacionalitás, erény! Hagyományaink, nyelvünk, történelmünk, földrajzi környezetünk tisztelete, ápolása, kifejezetten közösségalkotó tulajdonság!
Ha az állam területén több nemzetiség (etnikum) is él, már nem beszélhetünk nemzeti szocializmusról, mert itt már a közmegegyezésnek, az államot alkotó nemzetiségeiről is kell szólnia. Tehát csak népi közmegegyezésen alapulhat.

A szocializmus lehet sokszínű, változatos, de a legfontosabb alapvetéseit soha nem nélkülözheti. A társadalom teljes szolidaritását, amely nem csak az együttérzést, hanem a kölcsönös felelősséget is jelenti. Vagy is, hogy nem engedem, hogy hajléktalan légy, nem engedem, hogy bűnöző légy, hogy köteles vagy tenni azért, hogy szociális biztonságban élhess! Ezért és a más típusú ingyenélés elkerülése miatt is kell bevezetni teljes és kötelező foglalkoztatottságot, a közjó állandó növelését, amely elsősorban szociális biztonságot és esélyegyenlőséget jelent (egészségügy, oktatás, társadalombiztosítás).
Ezen alapvetések megteremtéséhez, csak a túlnyomórészt társadalmi tulajdonban lévő termelési eszközök, és a teljes nemzeti tulajdonú finánctőke adhat biztosítékot.

Hogy miért? Mert csak a tőketulajdon kézbentartásával tudja irányítani, biztosítani
a fenti feltételeket!


Az elosztást tekintve, pedig a közösség megítélése szerint, demokratikusan, ha kell többpárti alapon, kollektív szerződésekben rögzítve, képzettség és szaktudás kategóriában minőség és mennyiség szerint.
Annak a fajta ,,többpártrendszernek", mint a kapitalista polgári demokráciákban működnek, hogy tudni illik a társadalmi alapokban, mint az alkotmányosság, az alkotmányos rend keretein belül kell, hogy alakuljanak és működjenek, ebben a társadalmi rendben, sem lehet semmiféle akadálya.
Ahhoz viszont az alkotmányt, a fentiekben leírtak szerint át kell szabni!
Mint ahogy ezt tették az 1949 - s szocialista alkotmánnyal is a rendszerváltás idején!

A nemzeti hagyományokat, társadalmi igazságosságot, nyelvet, közösséget, szokásokat igazán ápoló a békés globalizáció irányában haladó, osztály nélküli, társadalmak valósíthatnak csak meg igazi internacionalista közösséget!
Sokféleségében, sokszínűségében, mégis egyenlőségében válhatna globálisan egységes emberiséggé a föld lakossága.

És ez nem kommunizmus és nem is fasizmus!


Mindezeket, azonban egy gonosz tulajdonság akarja mindenáron tönkretenni, amely valószínűleg az ember ősi ragadozó ösztönéből származik az önzés és uralkodás vágya.
Ezt a Gonoszságot testesítik meg a multinacionális kapitalista világcégek, még inkább a már szövetségbe tömörült kapitalista vezető országok a G -8 ak, élükön az IMF - el, vagyis a Nemzetközi Valutaalappal.
Az én nézőpontom szerint, nem más ez, mint azInterkapitalista Szövetség, a Gonoszok Szövetsége!

Megyeri Mihály
Debrecen 2009-10-14
Csatlakozó írások: Alkotmányos tulajdon, Korunk kapitalizmusa, Kapitalista csapda,
Neoliberalizáció és globalizáció, Újgyarmatok, Európa cselédei, Ha jók lesztek és szót fogadtok, Bűnösöket keresek.


Rabló és tolvaj országok

Nincs különbség! Egyre megy!

Rabló és tolvaj országok

Tüntetés a szegénység ellen


Munkát, békét, biztos megélhetést! Jelmondattal, vasárnap szegénység elleni felvonulást tartottak a fővárosban, a menet a Szabadság térről indult és a Kossuth térre vonult. A megmozdulást a Magyar Szociális Fórum szervezte a népnyúzó politika és az embertelen kizsákmányolás ellen. A felhívást aláíró szervezetek és személyek tűrhetetlennek tartják, hogy miközben a lakosság hatvan százaléka, hatmillió ember létminimum közeli szinteken él, állami vezetők százmilliós végkielégítésben részesülnek, és egy szűk réteg milliók nyomorából húz hasznot. Simó Endre, az MSZF vezetője figyelmeztetett arra, hogy emberek lettek öngyilkosok, mert nem tudták eltartani családjukat. Mint elmondta, a tiltakozás a társadalmi méretű szegénységet előidéző politika, a neoliberalizmus ellen irányul egy olyan új társadalompolitikáért, amely a társadalom dolgozó többségének érdekében áll.

SIMÓ ÚR!! Nem társadalom politikai változásra HANEM alkotmány, alaptörvény módosításra van szükség!

Mi a különbség az állami "tolvajok" (végkielégítés, fizetés, stb.) és a vállalkozó (tulajdonos) százmilliós, vagy még magasabb jövedelme között?

Az egyik törvényes a másik nem!

Tehát semmi!

Mindkettő lopott!

Egyszerűbben az egyik államilalag elismert , törvénnyel támogatott szerzés ( mások által előállított értékek tuladonlása) és a másik, a törvények által nem támogatott szerzés!

Lehetne erről hosszabban is beszélgetni, de nem sok értelme van mert erre a végkövetkeztetésre lyukadunk ki!

Mindkettő a közösséget károsítja hiszen a közösség által előállított érték, nevezett részét saját céljaira, vagy saját tulajdona gyarapítására fordítja, mégha az termelőeszköz is!

A kapitalista társadalom alkotmányos tolvaj társadalom! Ahol a tolvajlást az ingyenélést törvény támogatja!

Csatlakozó írásomban részletesen rávilágítok Sólyom Úr és társai sunyi alkotmány módosítására amely a fenti állítást garantálja!

Csatlakozó írás : Alkotmányos tulajdon

megyerimihaly
Debrecen. 2009 december 08.


Soros Úr tudománya!

(A pénz hatalma)

Nos! Előre elnézést kérek mindenkitől! De ez fajta mítikus megközelítése a dolgoknak, ’az a hatalmas mesterségesen koholt szakmateremtés és lassan, lassan tudománnyá avanzsáló bohóckodás, swindlerség amit ezzel az egyszerű univerzális csereeszközzel, a pénzzel zsonglőrködnek csak a vicc kategóriája lehet!’ Mióta a pénzt megszemélyesítették és jószágként fialó, önmagát megsokszorosító élő fétisként elfogadták, az emberek hagyták magukat alárendelni ennek a szemfényvesztésnek, azóta eszköze a bűnnek! Az emberek kezdik világszerte felismerni a valódi szerepét a pénznek, meg is fogják találni a kezelésének és alkalmazásának a módját!

Mert a pénznek vissza kell adni az egyszerű univerzális értékmérő csereeszköz szerepét, alá kell rendelni az emberi szükségleteknek! ’Mert ami ma történik a kapitalista világban az egyszerűen elképesztő! Elképesztő milyen értékhamisításokat követnek el vele, elképesztő, hogy tömegeket, társadalmakat nyomorítanak meg magánemberek a pénz segítségével!’

Egyben, amint a példa is mutatja, milyen elképesztő történetek kerekednek ki belőle!

Én optimista vagyok, és biztos vagyok abban, hogy nem a pénz csinálta az embert, hanem fordítva, ennél fogva annak, az embert kell szolgálnia! ’Az egyszerű hivatalos pénzlopást, pedig el kell az emberiség palettájáról törölni! (magánbankok és tőzsdék) Előbb, utóbb el kell következni majd ennek az igazságosabb világnak is! Nyugodjatok meg, már útban van!’ Remélem!

Addig is felejtsük el a Római klubot, a Bilderberg csoportot, meg a Luganói tanulmányt! Ezek a pénzmágnások pedig, csak addig azok, míg el nem veszi valaki, vagy inkább valakik az érdemtelen a pénzüket, vagy valami más történik velük! A világ nagy és gömbölyű a gonoszok is elpusztulnak, akár a jók!

Hozzászólás egy újságcikkhez, Kitekintő. „A forradalom Budapesten indul”

Misi bácsi (megyerimihaly)

2009. nov.23

A tőkés világ vámszedői szakmát és tudományt teremtettek belőle, akár a szegénységből

Törölni kell az emberiség palettájáról, ezt a törvénybe foglalt tolvajlást!


 

 

  

 

 

 

 

 

                           

                              

                             

                              

                              

                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******