megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Írások 17

Tartalom: 

1., Rosszul kezdődik

2., Bizonyíték (Európa cselédei c. íráshoz)

3., A változatlan Új korszak

4., Birtokba veszik Magyarországot

5., Új korszak új népkábítás

6., Új alkotmány?

7,. Kudarc vagy siker

8,. Már megbocsássatok

 


 

Rosszul kezdődik

 

 

 

 

 

 

 

Mivel bízták meg a magyar emberek Orbán Viktort?

 

Ki tudja?

 

De Orbán Viktor pontosan tudja! Megüzenték a Dakota szellemek! Hiszen már régen töri a fejét rajta, csak eddig nem árulta el!

 

Mert ezeket a megbízásokat szent kötelességének tekinti és szándékában áll végrehajtani, amint azt miniszterelnöki szűz beszédéből megtudtuk!

Már megint Új korszak kezdődik? Melyik új forradalom már megint?

 

A húsz év alatt megteremtett megalázó gazdasági és emberi viszonyok valósága nem egyéb, mint a rendszerváltás eredménye!

 

Csak a társadalom jobban élő fele, a burzsoázia és a hazugságon felnőtt nemzedék a támogatója a kapitalizmust igenlő, az embereket, közösségeket megosztó hazug pártoknak!

 

Polgári társadalom nem létezik bűnözés, korrupció, szegénység, hajléktalanság, ingyenélés, munkanélküliség, esélyegyenlőtlenség nélkül!

A fejlődés, a tudomány, a termelési eszközök fejlettsége okafogyottá tette a kapitalista termelési módot! (Manapság már ezeket a napokat éljük)

Nem történik más, mint a piacok és az értékek meghamisítása!

Orbán továbbra is faragja a maga fakarikáját, csakhogy ennek nagyon de nagyon sokan látják a kárát, mert ebből soha, de soha nem lesz vaskarika!

Egyéni nagyra látásának, karrierizmusának a burzsoázián kívül egy egész társadalom látja kárát!

Rosszul kezdődik, mert a valóságos gondokról, bajokról (szegénység, munkanélküliség) más irányba tereli a figyelmet.

Rendnek lenni kell, ez nem lehet külön érdem! A családban a munkahelyen az iskolában! Ez a rendetlenség is a rendszerváltással egyidős!(Demokrácia, demokraták?)

A kettős állampolgárság, pedig nem lehet más országok kompetenciája, ez világos legyen mindenki számára!

De nem kell a zavarost keverni, feleslegesen nemzetieskedni.

Rosszul kezdődik, mert megint a megosztásról szólt a nóta, székely himnuszt énekelni a magyar országgyűlésben! Tenni kell, okosan kell tenni, cselekedni!

Rosszul kezdődik, mert nem kell terelni! A felelősségben és javakban osztozni kell, mint, ahogy gondolkodni, is közösségben és népben!

Csakhogy ez nem a kapitalisták, a kozmopoliták és karrieristák erénye!

Ez a hazafiak erénye!

Akik negyven éven át sem gazdagodtak meg, a nép kárára!

DE ellentétben Orbán ÚR hazug állításával nem tartották szegénységben a népet, nem volt „több” adósságuk, mint a mai Magyarországnak!

Úgyhogy, a múlt gyalázása nem a legjobb Ómen a jövőt tekintve!

Meglátjuk!

 

megyerimihaly,(mmihaly23)

Debrecen 2010-05-14


 

 

 

 

 

 

Bizonyíték (Európa cselédei című írásomhoz)    

Average household wealth jumps £150,000

The average household in Britain has seen its wealth jump more than £150,000 during the last half century, official figures have disclosed.

By Myra Butterworth, Personal Finance Correspondent
Published: 7:25AM BST 15 May 2010

 

In 1959, typical household wealth – including equity in property, savings, pensions and shares – was the equivalent of £72,700 in today’s money. By last year, the figure had risen to £237,000.

"The biggest rise was seen in the 1980s when household wealth more than doubled, but household wealth fell by 15 per cent between 2007 and 2008 and remained 8 per cent below its 2007 high despite an improvement last year.

Nitesh Patel, economist at Halifax, said: “The past half century has seen a dramatic increase in wealth for British householders. In addition to greater overall economic prosperity, Government policy measures such as Right to Buy and the privatization of nationalized industries, coupled with the liberalization of financial markets, have provided the impetus for increased household wealth in the forms of both housing and financial assets."

She added: “The financial position of households has weakened since 2007 as a result of deteriorating economic activity and reduced house and share prices. Nevertheless, much of this was recouped in 2009 as both house and equity prices recovered somewhat and notably household wealth has still risen over the past decade.”

The increases in house prices and a large rise in the number of privately owned homes have been some of the main factors pushing up households’ wealth.

It comes amid warnings from charities about the growing divide between Britain’s rich and poor.

Jonathan Welfare, chief executive of charity Elizabeth Finn Care, said: “While it is encouraging that most people have been enjoying increasingly comfortable living standards, the fact remains that the wealth divide is at its widest point for more than 40 years, with 13.5 million people still in poverty.”

Az átlag háztartási vagyon 150 000 Fontot ugrott.

A hivatalos számadatok szerint az elmúlt ötven év alatt a háztartások vagyona átlagosan 150 ezer Fonttal gyarapodott Britanniában.

Az 1959 es tipikus háztartási vagyon – tartalmazva a birtokon belüli saját tulajdont, megtakarításokat, nyugdíjat, részvényeket – mai pénzértéken számolva 72 700 Font volt. Az elmúlt évre ez a szám 237 ezer Fontra emelkedett!

A legnagyobb emelkedés a 80 as években volt, amikor is több, mint a duplájára emelkedett a háztartási vagyon, de 2007 és 2008 között több, mint 15% al  esett vissza. A fejlődés ellenére a növekedés mintegy 8% al maradt alatta a 2007 évi szintnek az elmúlt évben.

Nitesh Patel közgazdász mondta Halifaxban „Az elmúlt fél évszázadban drámai növekedést  láttunk a Brit háztartási vagyonokban. Nagyobb mértékben, mint az gazdasági fejlődés, amely kormányintézkedések keretében lehetővé tette az állami ipar privatizációját, párhuzamosan liberalizálta a pénzpiacokat, ezzel mintegy lendületet adva a háztartási vagyon növelésére, legyen az otthoni, vagy pénz vagyon.

Hozzátette „A háztartások pénzügyi helyzete 2007 óta gyengült a gazdaság romló aktivitása eredményeként, gyengítve ezzel a háztartásokat és a részvényárakat. Ennek ellenére 2009 ben  nagy részük megtérült, mind a háztartások, mind a saját tőke javult valamelyest. A háztartási vagyonok emelkedése, pedig észrevehetően meghaladta az előző évtized emelkedését.”

A növekvő házárak, és az egyre több saját tulajdonú  otthonok növekedése nagymértékben hozzájárul a háztartási vagyonok növekedéséhez.

A Szeretet Szolgálat figyelmeztetései között, többek közt felhívja a figyelmet a Brit szegények és gazdagok közötti egyre táguló szakadékra.

Jonathan Welfare az Elizabeth Finn Care szeretetszolgálat végrehajtó bizottságának főnöke mondta.

„Mialatt a legtöbb embert bátorítottuk a növekvő kényelmes életszínvonal élvezetére, a tény marad, hogy a jólét már több mint 40 éve a legszélesebb ponton osztozik 13,5 millió szegénységben élő emberrel”

Fordítás: megyerimihaly  (mmihaly23)

Bizonyíték (Európa cselédei című íráshoz)

Először talán nem árt a tényeket, a cikkben felsorolt tényeket értelmezni. Úgy igazán magyarra fordítani! Hetvenkétezer Font 1959. Ez 72 000 x 320 = 23millió 40ezer Forint.[/b]

Egy háztartásra számítva.  A nyolcvanas évekre megduplázódott. A szerző nem említi, hogy az eleje, a közepe, vagy a vége. Felezzük el, nézzük 25 év távlatából, 1985 re megduplázódott, vagyis 144 ezer Font = 46 millió 80 ezer Ft.

Elérkezve a múlt évhez 2009 ben, a 2007 – 2008 as visszaesések ellenére elérte a 237 ezer Fontot háztartásonként, amely 237 000 x 320 = 75millió 840 ezer Ft. [b]FIGYELEM ez ám a csúsztatás! Pontosabban ez a huszonöt éves növekedés már nem 72 ezer Fontos növekedésről(72 – 144 re) szólt, hanem 93 ezresről (144 -237 re) átlag háztartásonként, amely Forintban kifejezve 23 millió helyett 29 milliót jelentett átlagban!

Az indoklásban elhangzik a 80 as évek privatizációja és a banki tevékenységek felszabadítása.

Pontosabban ez nem jelentett mást, mint a multinacionális ipari és finánctőke létrehozásának a lehetőségét, megnövelve ezzel a tőkekihelyezés kapacitását.

Kedvenc szóhasználatuk szerint a transznacionális vállalatok kifejezést alkalmazva, az újgyarmatosítást szolgáló tőkekivitelt, pedig globalizációként emlegetve jutottak ezekhez az óriási bevételekhez!

Jellemzően azonban a tömegtermékek, válságágazatok finanszírozása, és kihelyezése, könnyű hitelekre alapozott kereskedelmi láncok kitelepítése a gyakorlat. A túltermelés és a túlkínálat bekövetkezése esetén JÖN A JÓTÉKONY segítség! A hitelcsomagok uzsorakamatra! AZ ADÓSSÁGCSAPDA, amely szintén csak haszonként jelenik meg ezekben a fejlett kapitalista „demokráciákban”!

Ahol függetlenül az átlagos jóléttől, láthatjuk, ugyan úgy léteznek a kapitalizmus társadalmi igazságtalanságai, amelyek kevésbé látszanak, de soha fel nem számolhatóak, csak a termelési és a társadalmi viszonyok felszámolásával!

Azért a 240 milliós USA 37milliós szegénysége, gettói, 7 milliós munkanélkülisége 43 milliós EÜ biztosítás nélküli tömegei! A 60 milliós Nagy Britannia 13,5 milliós szegénysége, két és fél milliós munkanélkülisége Csak hogy a vezető kapitalista demokráciákat említsem!  

Miután az ötvenes években a szocialista blokk megjelenésével egyre - másra szűntek meg a hagyományos gyarmatok nem volt már az újragyarmatosítás ismeretlen, a hagyományos kolonizáció helyett! A fent említett hazugságokba csomagolva, óriási propagandával veszik birtokukba a fejlődő és szegény országokat!

Ajánlom a fentieket, a kapitalizmust igenlők figyelmébe!

megyerimihaly, (mmihaly23)

Debrecen 2010. május 16.


 

 

 

 

 

 

 

A változatlan „Új korszak”

 

Kisebb parlament és kevesebb tárca.
Navracsics Tibor: Olyan államot akarunk létrehozni, amely a polgárok jólétét szolgálja

 

Navracsics Tibor egy új korszak szimbolikus kezdetének nevezte kezdeményezéseiket. A magánérdekek felett álló, a közjót a középpontba állító politikát kívánnak megvalósítani

Olyan politikát akarunk megvalósítani, amelynek középpontjában a közjó áll, és olyan államot létrehozni, amely a polgárok jólétét szolgálja, versenyképes és határozott - hangsúlyozta az új parlament első plenáris ülésén Navracsics Tibor, a Fidesz képviselője.
A közigazgatási és igazságügyi miniszteri poszt várományosa részletesen ismertette azt a három törvényjavaslatot, amely a többi között a közvélemény által rég áhított kisebb parlament létrehozásáról szóló alkotmánymódosítást is tartalmazza.
Bővebben a Magyar Hírlapban

Komment:


Annyira "Új korszak", hogy még a hazugságok is ugyanazok! "JÓLÉT" Majd előkerül a többi alaphazugság is "SZABADSÁG" "DEMOKRÁCIA"

 
Tíz év múlva egy millió munkahely? Már HÚSZ elmúlt! És félmillió álláskereső van!

 
Minimál bér 300 EURO! Minimál NYUGDÍJ 100 EURO! ( tessék átváltani, annyi!)


Ha a duplájára emelik átlagban a négy év alatt, lesz mivel dicsekedniük? Lehet, hogy erre gondolnak?
Görögországban egy kórházi ápolónő EZER EURO fizetéssel éhen akar halni!
A nyugateurópai szakmunkás bére felér a hazai milliós miniszteri fizetéssel (átlagban háromezer EURO)

Ideje lenne, húsz év elteltével magyarul beszélni a parlamentben!
Mert az emberek figyelme elsiklik a politikai szóhasználat aljas csúsztatásain!


A KÖZJÓ NEM EGYENLŐ A  JÓLÉTTEL!

 

A közjó a 300 EURÓS minimálbér, és a 100 EURÓS minimál nyugdíj JELENLEG!


A POLGÁRI JÓLÉT NEM EGYENLŐ AZ ÁLLAMPOLGÁRI JÓLÉTTEL!


A polgár szó jelentése (definíciója) a kispolgárok és nagypolgárok összessége, a tőketulajdonnal rendelkező kisvállalkozók, nagyvállalkozók és vezető hivatalnokok értelmiségiek, vagyis a kapitalista állam uralkodó osztálya a burzsoázia!

A POLGÁR FOGALMÁBA NEM TARTOZNAK A BÉRBŐL ÉS FIZETÉSBŐL ÉLŐ BEOSZTOTT ALKALMAZOTTAK!

Elég legyen már a húsz éve folytatott porhintésből, nem volt még elég?


Nem erősödött (gazdagodott) meg még eléggé a burzsoázia?
A rendszerváltás óta (1990), és minden újabb nekirugaszkodásnál, ezzel a felkiáltással és jelszavakkal kábították a népet!


Változatlan új korszakot sejtek következni!

megyerimihaly, (mmihaly23)

Debrecen 2010. május 18.


 

 

 

 

 

 

Birtokba veszik Magyarországot?

De kik?

 

Magyarországnak és a volt szocialista országoknak össze kellett omlani ahhoz, hogy megtapasztalják a szocialista társadalom magasabbrendűségét, amely előbb – utóbb szükségszerűen fel fogja váltani az egyre növekvő ellentmondásokkal terhelt kapitalizmust!

 

’Mert, ugyanis semmi sem különbözteti meg a nevükön kívül, az Mszp - t a Fidesztől és a többi törvényes parlamenti párttól! Közben megjelentek az ÚJHAZUGOK is!

 

Ők semmi másért nem viselnek különböző nevet, csak a hatalom fenntartásának kiszolgálásáért, hiszen mindegyik elfogadja az osztálytársadalmat, valamint az, azt törvényesítő alkotmányt, amely végül is, ugyanazon „ember” két kezében van, csak az egyik a jobb keze a másik a bal!

Ez az „ember” a kapitalizmus, amelyet alkotmányban, és számtalan ebből származó törvényben rögzítettek!’

Ez nem egyéb, mint a tőketulajdonosok (termelőeszközök és finánctőke tulajdonosai) hatalma (demokráciája) a tőketulajdonnal nem rendelkezők (bérmunkások és alkalmazottak) felett!

’Egyszóval a tulajdonból ingyenélők jólétének, és hatalmának biztosítása!’

 

Az alkotmány, amely elfogadja az újra termelést szolgáló eszközök egy bizonyos szinten felüli magántulajdonát (tőke), csak társadalom és közösségellenes lehet!

 

A tulajdoni formákat meg kell különböztetni (személyi és tőketulajdon)

 

A törvényben ki kell zárni a tulajdon hatalmát, az abból való ingyenélést, vagy az abból való kirekesztést!

Vagyis, hogy a kirekesztésre való hivatkozás is, ingyenéléshez vezethessen!

 

Népfelség, minden hatalom a népé, szabadság, demokrácia, szolidaritás, jólét!

’Húsz éve, ezek az aljas hazugságok ömlenek a nép felé a mocskos bérencek szájából!’

 

Mint, ahogy Amerikában is sikeresen butítják a népet!

Most próbálják megvalósítani, még mindig tíz éves távlatban, (egészségügyi biztosítás) amelyet mi már 1968 - ban megvalósítottunk!

 

’A HÚSZ esztendő tisztán megmutatta,’ mire valók azok, akik ez alatt az időszak alatt ’egypártként, csupán a húsos fazekat ürítették ki többszörösen. ’Közben a haza, pedig ebek harmincadjára került!

Felháborító a demagógia, amint egymást okolják a bajokért!

 

Közben, pedig az idegen tőke továbbra is viszi a profitot. A túltermelési válság sújtotta cégek, továbbra is csökkentett munkával, bezárásokkal teszik utcára munkásaikat.

 

A felvett hitelek jelentős része ezek finanszírozását jelentik, amelyeket azokra kell hárítani, akik azt okozták!

Ezt jelentené a hitelek újra tárgyalása!

 

A IMF súlyos kamatokkal terhelt uzsorakölcsönét, pedig az alamizsnára kényszeritett rétegek szenvedik meg!’

Hiszen, ha jól sejtem ennek a segítségével akarja a gazdaságélénkítést végrehajtani a hatalomra törő, ’az IMF irányában lojalitást kinyilvánító Fidesz!’

 

A Széchenyi terv falra hányt borsó, ablakon kidobott pénz! Ellopják, elmulatják, elszámolják! A kisvállalkozók eddig is, ezután is megtalálják a magukét, a kapitalizmusból az egyetlen kategória amely, belefér a szocializmus kategóriájába is! Csak hagyni kell őket élni és nem megfojtani a különböző adókkal! A kereslet bővülése nélkül, márpedig ez lakossági kategória, nem várható jelentős munkahelybővülés! A hatmilliós szegénységet tekintve csak Fideszes álom marad!

 

 A mezőgazdaság, pedig látott már szebb napokat. ’Nem segélyt! Kölcsönt, kedvezményes hosszúlejáratú kölcsönöket kell nyújtani! Nagy szövetkezeti beruházást teremtő kölcsönöket, vidéki állandó munkahelyek létrehozására! Nem napszámos munkát adó uniós segélyeket!

[b]Munkahelyteremtésre, nagy lélegzetű állami beruházások kellenek, biztos piaccal, (energia, élelmiszer, termálvíz, Balaton, idegenforgalom)[/b] hazai kiadáscsökkentő létesítményekkel, biztos adóbevételeket garantáló, hazai gazdaságot erősítő vállalkozásokkal. Van nukleáris nyersanyagunk, az atomerőművek ma már biztonságos üzemmóddal működő tiszta energiát adó létesítmények

 

Mindenünk van, csak birtokba kell venni!

  

’Az idegen bankok minden harmadik kölcsöne tiszta nyereség, ilyen kamatokkal! Majd ezzel a nyereséggel, vagyis a saját pénzünkkel vásárolják fel országunkat!

Ezek a bankok csak szigorú hazai ellenőrzés mellett működhessenek, csak adózott nyereséget vihessenek az országból! Egyáltalán, van e szükség rájuk?

Magyar pénzintézet, csak állami, vagy szövetkezeti tulajdonban működhessen, beleértve a Magyar Nemzeti Bankot is! (társadalmi, közösségi alapfeltétel) 

Mi az hogy a Magyar Nemzeti Bank nem a magyaroké?!

 

Nem csak az IMF rendelkezik nemzetközi fizetőeszközökkel (valutával)

 

Szégyenletes a pénz hatalmának nemzetek, és államok felettisége!

Hamiskártyások szövetségének játéka az áru és pénztőzsdéken az emberek által létrehozott értékekkel!

Nem kötelező beszállni, mint ahogy, egyre többen teszik ezt, vagy kiszállnak! 

 

Újra kell teremteni, a valamikor világhírű magyar szellemi és ipari, mezőgazdasági, élelmiszeripari bázisokat. Csakhogy néhányat említsek: Köfém, Csepel, Ganz, Digép, Győri motor és gépgyár, Biogal, Taurus, Dunaújváros, Pick Szeged, Gyulai Hús, Kecskemét – Debrecen konzervgyárak, a Kite, a Bábolna stb!

 

Nem igaz, hogy ezek a vállalatok nem állták volna meg a helyüket a nemzetközi versenyben, csak az aljas kapitalista harács honi támogatóinak és nyugati támogatóiknak más érdekeik voltak!

Szégyen, ami történt! Aki mást állít, HAZUDIK!

Bennük és helyettük tyúkketrecek működnek, termelőeszközeik elavultak! Azok pedig, akik megmaradtak, valamennyi idegen tulajdonban működik!

 

A sokféle, sokszínű, magas színvonalú, exportra elégséges mennyiségű árutermelésnek utat engedő külkereskedelem sem működhet, mert nincs, aki eltatartsa!

 

Szomorú látni ezt a kínlódást!       

Ezt a Mindenáron Kapitalizmust! (benne az alaphazugságokat)

 

Akik megélték a késői szocializmus valóságát, azok mondhatnak ítéletet felette?!

[b]Csak azok, akik megélték, és nem voltak elkötelezettek![/b]

Mit tudnak erről a nyugati „demokráciákban” élők!

Annyit, amennyit a propagandájuk eléjük tár.

Azok nem tudhatják, akik csak iskolában tanulták a világot! Kik fogják teljes egészében birtokba venni Magyarországot?

 

megyerimihaly, (mmihaly23)

Debrecen 2010. május 29.


 

 

 

 

 

 

 

Forradalom és Új korszak, Új népkábítás!

 

2012 – re új alkotmányt készít a Fidesz.

 

Ha az új gazdaságpolitikai intézkedések az Orbán V. féle és Navrasics T. által ismertetett „Új korszakra” gondolnak, akkor továbbra is a mókuskerék jut a többségnek!

 

"Új korszak", hogy még a hazugságok is ugyanazok! "JÓLÉT" Majd előkerül a többi alaphazugság is "SZABADSÁG" "DEMOKRÁCIA". Annyira

 
Tíz év múlva egy millió munkahely? Már HÚSZ elmúlt! És félmillió álláskereső van!

 
Minimál bér 300 EURO! Minimál NYUGDÍJ 100 EURO! (tessék átváltani, annyi!)

Ha a duplájára emelik átlagban a négy év alatt lesz, mivel dicsekedniük? Lehet, hogy erre gondolnak?
Görögországban egy kórházi ápolónő EZER EURO fizetéssel éhen akar halni!
A nyugateurópai szakmunkás bére felér a hazai milliós miniszteri fizetéssel (átlagban háromezer EURO)

Ideje lenne, húsz év elteltével magyarul beszélni a parlamentben!
Mert az emberek figyelme elsiklik a politikai szóhasználat aljas csúsztatásain!


A KÖZJÓ NEM EGYENLŐ A JÓLÉTTEL!

A közjó a 300 EURÓS minimálbér, és a 100 EURÓS minimál nyugdíj JELENLEG!

Az EURO bevezetésével, a duplájával is éhen lehet halni!


A POLGÁRI JÓLÉT NEM EGYENLŐ AZ ÁLLAMPOLGÁRI JÓLÉTTEL!


A polgár szó jelentése (definíciója) a kispolgárok és nagypolgárok összessége, a tőketulajdonnal rendelkező kisvállalkozók, nagyvállalkozók és vezető hivatalnokok értelmiségiek, vagyis a kapitalista állam uralkodó osztálya a burzsoázia!

A polgár fogalmába nem tartoznak a bérből és fizetésből élő beosztott alkalmazottak!


Ha pedig a törvények a szándékot és akaratot fejezik ki csupán, akkor annyit ér majd, mint a demokrácia emlegetése a polgári társadalomban!

 

KINYILATKOZTATÁS (malaszt) a népnek DEMOKRÁCIA ÉS JÓLÉT a polgárságnak!

 

A Fidesznek nem szabad elfelejtenie, hogy a kétharmados többsége mindössze, kétmillió hétszázezer ember szavazatát jelenti a nyolcmillió választópolgárból, amely a szavazáson résztvevők kétharmados többségét jelenti!

Egy ország alaptörvényének újra alkotása még azok számára is jelenthet ellentmondást, akik bizalmukat adták az illető pártra!

Mindezek alapján mondom én, hogy ne fogjanak könnyelműen a húrok pengetéséhez, ne vonja szemüket be a győzelemittas pára! Mert, lehet, hogy erre törvényi lehetőségük van, de mint hogy ez, az egész nép, nemzet életének meghatározó része, készítsenek törvénytervezetet, tárják azt a nép elé elfogadásra (népszavazás), megerősítése esetén válhasson, csak törvénnyé!

Valóban égetően szükség van új alkotmányra, mert ami létezik az úgy, ahogy van közösség és társadalomellenes!

Nem lehet kétsége senkinek a kapitalista berendezkedést illetően, mint ahogy biztosan kitűnik a polgári jólét és a közjó emlegetéséből.

 

Orbán beszédében újra előkerült a rendszerváltás demagógiája a nyugati szabad világ fátylát fellebbentve (a babazsúr helyett kemény munkát emlegetve) a jólétet vizionálta, miközben újra ócsárolta, összemosva Venezuelát, Észak Koreával kommunizmusnak titulálva!

A népjólétet (közjót) tekintve, Venezuelában tehetne egy tanulmányutat a miniszterelnök Úr! Megint rosszul sikerült a hasonlat!

Az új alkotmány, ha nem kerül népszavazásra, annyit ér majd, mint a régi.

A parlament által alkotott megint „mutyialkotmány” lesz!

 

Az alábbiak már bizonyították a fenti állítást!

 

Húsz év bűnös törvényhozóinak hatalma!

Rendszerváltókként Hazugok és Tolvajok! Hazugsággal megtévesztették a népet, ellopták, elosztották az állami és szövetkezeti vagyont!

Nincs vagyonleltár, nem tudnak elszámolni!

A rendszer törvénybe (alkotmánymódosítás) iktatásával, Rablók! Törvénybe foglalták a kizsákmányolás, a tulajdonból való ingyenélés lehetőségét!

 

Forradalom akkor lesz! Ha Magyarországot a magyarok veszik birtokukba!

Ha a tulajdoni viszonyok csakugyan a közjót, és nem az ingyenélést, vagy az abból való kirekesztést szolgálják!

 

A jövő nem képzelhető el, egy bizonyos szinten felül, a magántulajdonban lévő tőketulajdonnal több okból is! (kisvállalkozásokon, lakossági szolgáltatásokon, kiskereskedelem, vendéglátás feletti, stb) Ezeket az okokat részletesen elemeztem előző írásaimban!

Morálisan megalázó, megosztó, nyerészkedő, kirekesztő, közösségellenes kapitalista termelési viszonyokat, (párhuzamosan a tudományok termelőerővé válásával) szükségszerűen fel kell, hogy váltsa a fejlett termelési eszközök birtokával rendelkező közösség, a tulajdonos  társadalom. Mert a hatalom eszköze a tulajdon! Csak így valósítható meg teljes foglalkoztatás, az emberi értékek kiteljesedése az egészségesebb és boldogabb, könnyebben élhető jövő társadalma!

megyerimihaly, (mmihaly23)

Debrecen 2010. május 31.

 Csatlakozó írás: A jövő társadalma


 

 

 

 

 

 

2012 – re új alkotmányt készít a Fidesz.

Ha az új gazdaságpolitikai intézkedések az Orbán V. féle és Navrasics T. által ismertetett „Új korszakra” gondolnak, akkor továbbra is a mókuskerék jut a többségnek!

Annyira"Új korszak", hogy még a hazugságok is ugyanazok! "JÓLÉT" Majd előkerül a többi alaphazugság is "SZABADSÁG" "DEMOKRÁCIA".

Tíz év múlva egy millió munkahely? Már HÚSZ elmúlt! És félmillió álláskereső van!

Minimál bér 300 EURO! Minimál NYUGDÍJ 100 EURO! (tessék átváltani, annyi!)


Ha a duplájára emelik átlagban a négy év alatt, lesz mivel dicsekedniük? Lehet, hogy erre gondolnak?
Görögországban egy kórházi ápolónő EZER EURO fizetéssel éhen akar halni!
A nyugateurópai szakmunkás bére felér a hazai milliós miniszteri fizetéssel (átlagban háromezer EURO)

Ideje lenne, húsz év elteltével magyarul beszélni a parlamentben!
Mert az emberek figyelme elsiklik a politikai szóhasználat aljas csúsztatásain!

A KÖZJÓ NEM EGYENLŐ A JÓLÉTTEL!
A közjó a 300 EURÓS minimálbér, és a 100 EURÓS minimál nyugdíj JELENLEG!


Az EURO bevezetésével, a duplájával is éhen lehet halni!

A POLGÁRI JÓLÉT NEM EGYENLŐ AZ ÁLLAMPOLGÁRI JÓLÉTTEL!

A polgár szó jelentése (definíciója) a kispolgárok és nagypolgárok összessége, a tőketulajdonnal rendelkező kisvállalkozók, nagyvállalkozók, valamint a vezető hivatalnokok és értelmiségiek, vagyis a kapitalista állam uralkodó osztálya a burzsoázia!

A polgár fogalmába nem tartoznak a bérből és fizetésből élő beosztott munkások és alkalmazottak!


Ha pedig a törvények a szándékot és akaratot fejezik ki csupán, akkor annyit ér majd, mint a demokrácia emlegetése a polgári társadalomban!

KINYILATKOZTATÁS (malaszt) a népnek DEMOKRÁCIA ÉS JÓLÉT a polgárságnak!

A Fidesznek nem szabad elfelejtenie, hogy a kétharmados többsége mindössze, kétmillió hétszázezer ember szavazatát jelenti a nyolcmillió választópolgárból, amely a szavazáson résztvevők kétharmados többségét jelenti! A nyolcmillió választópolgár 63 % nak az 53 % a.
Egy ország alaptörvényének újra alkotása még azok számára is jelenthet ellentmondást, akik bizalmukat adták az illető pártra!
Mindezek alapján mondom én, hogy ne fogjanak könnyelműen a húrok pengetéséhez, ne vonja szemüket be a győzelemittas pára! Mert, lehet, hogy erre törvényi lehetőségük van, de mint hogy ez, az egész nép, nemzet életének meghatározó része, készítsenek törvénytervezetet, tárják azt a nép elé, elfogadásra (népszavazás), megerősítése esetén válhasson, csak törvénnyé!
Valóban égetően szükség van új alkotmányra, mert ami létezik az úgy, ahogy van közösség és társadalomellenes!
Nem lehet kétsége senkinek az új törvény tartalmát tekintve, a kapitalista berendezkedés szándékának megtartásáról,[/b] mint ahogy, az biztosan kitűnik a polgári jólét és a közjó emlegetéséből! [b]Valamint, az alkotmányt előkészítő testület tagjainak hovatartozását illetően sem![/b]

[b]Orbán beszédében újra előkerült a rendszerváltás demagógiája a nyugati szabad világ fátylát fellebbentve (a babazsúr helyett kemény munkát emlegetve) a jólétet vizionálta, miközben újra ócsárolta, összemosva Venezuelát, Észak Koreával kommunizmusnak titulálva!
A népjólétet (közjót) tekintve, Venezuelában tehetne egy tanulmányutat a miniszterelnök Úr! Megint rosszul sikerült a hasonlat!

Az új alkotmány, ha nem kerül népszavazásra, annyit ér majd, mint a régi.
A parlament által alkotott megint „mutyialkotmány” lesz!


Az alábbiak már bizonyították a fenti állítást!

Húsz év bűnös törvényhozóinak hatalma!
Rendszerváltókként Hazugok és Tolvajok! Hazugsággal megtévesztették a népet, ellopták, elosztották az állami és szövetkezeti vagyont!
Nincs vagyonleltár, nem tudnak elszámolni!
A rendszer törvénybe (alkotmánymódosítás) iktatásával, Rablók! Törvénybe foglalták a kizsákmányolás, a tulajdonból való ingyenélés lehetőségét!

Forradalom akkor lesz! Ha Magyarországot a magyarok veszik birtokukba!
Ha a tulajdoni viszonyok csakugyan a közjót, és nem az ingyenélést, vagy az abból való kirekesztést szolgálják!


A jövő nem képzelhető el, egy bizonyos szinten felül, a magántulajdonban lévő tőketulajdonnal több okból is! (A kisvállalkozások tőketulajdonait meghaladó tőke) Ezeket az okokat részletesen elemeztem előző írásaimban!

 

Az alkotmány, amely elfogadja az újra termelést szolgáló eszközök egy bizonyos szinten felüli magántulajdonát (tőke), csak társadalom és közösségellenes lehet!

 

A tulajdoni formákat meg kell különböztetni (személyi és tőketulajdon)

 

A törvényben ki kell zárni a tulajdon hatalmát, az abból való ingyenélést, vagy az abból való kirekesztést!

Vagyis, hogy a kirekesztésre való hivatkozás is, ingyenéléshez vezethessen! (lumpen réteg)

 


Morálisan megalázó, megosztó, nyerészkedő, kirekesztő, közösségellenes kapitalista termelési viszonyokat, (párhuzamosan a tudományok termelőerővé válásával) szükségszerűen fel kell, hogy váltsa a fejlett termelési eszközök birtokával rendelkező közösség, a tulajdonos társadalom. Mert a hatalom eszköze a tulajdon! Csak így valósítható meg teljes foglalkoztatás, az emberi értékek kiteljesedése az egészségesebb és boldogabb, könnyebben élhető jövő társadalma! A társadalmi közmegegyezés!

Csak ekkor lehet „népfelségről” a nép hatalmáról, demokráciáról beszélni, amelyet alaptörvénybe, alkotmányba kell foglalni! (Új alkotmány)
Törvénnyé válásáról, megváltoztatásáról csak népszavazás dönthessen!

Ez nem a vizit díj! Egy kicsit fontosabb!
Lényege pedig, a közösség érdekeinek elsőbbsége az egyén érdekei fölött!
Kristálytiszta vagy nem?
Nagyon fontos hozzá tenni! Demokratikus keretek között!

megyerimihaly, (mmihaly23)
Debrecen 2010. május 31.
Csatlakozó írás: „Alkotmányos tulajdon” „A jövő társadalma”, „Birtokba veszik Magyarországot”
 

 

 

 

 

 

 

Kudarc, vagy siker?

Idézetek Kövér László Hírlapi nyilatkozatából!

 

Nehéz minősíteni ezeket a kijelentéseket egy olyan ember szájából, aki az ország vezetői közé számít!

1.

”Téved, aki azt gondolja, hogy az elmúlt húsz év kudarcainak az alkotmány volt az okozója. A következő húsz év sikere sem az új alaptörvényen fog múlni.” mondja Kövér!

 

A bajusz eltakarja a láthatárt! Mi az hogy kudarc!? AZ A HÚSZ ÉV, SIKER VOLT! A KAPITALIZMUS SIKERE! A „GYŐZTES KOROSZTÁLY” sikere! A TI sikeretek!

AZ ALKOTMÁNY módosítása nélkül meg sem valósulhatott volna!

EZT AKARTÁK! KIK?

Mi ez a mellébeszélés?

Az ellopott állami és szövetkezeti vagyon, az ellopott másfélmillió munkahely, a koldulás, a tüdőbaj, a hajléktalanság, a bűnözés, az érdemtelen (de törvényes) gazdagság, az erkölcsi fertő! És a hatalmas adósság, a kiszolgáltatottság!

Kiszálltok a múltból?

Most ott folytatjátok, ahol abbahagytátok! Folytatjátok a hazudozást! Mi ez a szándékos forintrombolás, ha nem az egyenleg javítás egyik hazug megoldása?!

2,.„Mivel a jogszabályokat normális, átlagos viszonyokra, normális szellemi képességű és morális tartású emberekre szokták megírni, nem gyurcsányokra, az alkotmány nem hibás a kialakult extrém politikai helyzetekért”. folytatta

AKI hasonló gondolatokkal bír az alkotmányról, és ilyen módon illeszti azt a közélet mindennapjaiba, annak inkább más feladatokkal kellene foglalkoznia, nemhogy a társadalom sorskérdéseivel!

3.,„Véletlenül alakult úgy, hogy krízishelyzetbe kerültünk gazdaságilag, morálisan és az alkotmányos berendezkedés tekintetében is. Az is véletlen, hogy épp most zártuk le a rendszerváltás utáni időszakot. Új időszámítás kezdődhet ezen a téren is.”

 Ez a sok véletlen! Semmi sem volt véletlen!

Véletlenek nincsenek! Vannak új, kis okoskodások! Magyarázom, amit magam sem tudok!

Miért, mi célból, hogyan mivel és kivel, kinek, kiknek a javára

4,.„A Jobbik szerinte döntés előtt áll: vagy a rendszer, vagy a kormány ellenzéke lesz. Az előbbit a Fidesz nem fogja tolerálni.

A rendszer ellenzéke a parlamenten belül értelmezhetetlen, hiszen ők is a rendszer részét képezik.”

 Számomra nincs ennél szebb beismerése az alkotmányos többpárti egypártúságnak!

Vagy, hogy a csudába gondolta?

Valahogy ÍGY!? Kövér uram az alkotmányon belüli, rendről, demokráciáról, szabadságról és többpártiságról lehet csak szó, mert minden egyéb csak KÁOSZHOZ vezet!

De ha már itt tartunk, miért nem lehet ez a többség kiváltsága, Kövér ÚR?

Miről fog szólni a Maguk ALKOTMÁNYA?

Vagy nincs is jelentősége?

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen 2010-06-13


 

 

 

 

 

 

Már megbocsássatok!

(A Magyar Hírlap egyik cikkéhez)

 

Ahogy folyamatosan olvassa és értelmezi az ember a véleményeket, kritikákat, vitákat, akaratlanul is megfogalmazódik a lényeg!

A végére, mint ahogy lenni szokott, elsilányul a gondolat, amely nem is annyira véletlen!

Mert a hazugság hálójában vergődik!

Swift: Gulliver kalandjaiból az alacsony és magas sarkú cipőben járó pártok jutnak az ember eszébe, akik között azért tört ki a háború, mert nem tudtak megegyezni azon, hogy melyik végén kell hát, feltörni a tojást!

Itt pedig a beadott amerikai a világot „megváltó”, vagy elpusztító maszlag,

a valóságban nem létező alaphazugságok, a kapitalizmus kettős alaphazugsága, amely nem való másra (ha államban és társadalomban élünk és gondolkodunk), mint a tömegek kábítására, a tőkéből való ingyenélés fenntartására!

 

Ez a két alaphazugság a demokrácia, és a szabadság!

Ezek a fogalmak a valóságban nem létező fogalmak! Láthatjuk még a gondolat szabadságát is korlátozzák és büntetéssel fenyegetik (elvakultabb helyeken)! De megvalósulásuk esetén sem jelentenének mást, mint a közösség tagadását!

 

Ezért, ebben a rendszerben (a kapitalizmusban) ezekről beszélni komolytalan!! Skarabeus bogár igyekezete, a perpetum mobile létrehozása, mókuskerék, fából – vaskarika!

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt