megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Írások 18

Tartalom

1,. 730 napos türelmi időszak

2., Munkahelyteremtés magyar módra

3., A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata

4., Mikor a nyúl viszi a puskát

5., Eleget loptunk! Legyen béke

6., Aggódom

7., Ne csak nézz, láss is

8., Csinnadratta


A magyar beteg csak lassan gyógyul Bővebben a mai Magyar Hírlapbanjúnius18

A gazdaság mutatói még romlanak az idén, csupán 2013-tól lehetünk ismét a térség éllovasai

Új munkahelyeket, a bürokrácia csökkentését, a kis- és közepes vállalkozások fókuszba helyezését, vagyis stratégiaváltást és az uniós források hatékonyabb felhasználását ígérte meg az Orbán-kormány három minisztere tegnap egy szakmai konferencián. A múlt árnyai, az elmúlt nyolc év azonban még kísért: ezért az idei esztendő második fele a gazdasági stabilizáció jegyében telik. Az új intézkedések hatására azonban 2013-tól már a magyar gazdaság fejlődhet a leggyorsabban.

Matolcsy György gazdasági miniszter

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter

Forrás: Magyar Hírlap cikkéből

Kommentár

A 730 napos türelmi időszak.

 Matolcsy szerint:

„A bankadó bevezetésével (200 milliárd) kerülhetők csak el, a megszorító intézkedések és az adóemelések.”

Amelyet Matolcsy „Leleményes, furfangos, igazi magyar megoldásnak” nevezett

És amit elhallgatott!

A bécsi bankárkonferencián a miniszterelnöki megnyugtatás a bankárok számára értelmezhető volt, akár úgy is, mint egy önkéntes hozzájárulás a Forint leértékeléséhez.

Ebből következően, pedig világosan következik a hazai infláció is!

Nem kell itt megszorító intézkedéseket tenni, adóemeléseket eszközölni! A fentiek tökéletesen helyettesítik az előbbieket.

Ezek a Matolcsy és az új kormányzat féle, új népkábítások!

Jönnek, mennek a hamis megváltók, forradalmárok, fakarikából vaskarikát készítők!

De, hogy még ezek után is vevők rá az emberek?

megyerimihaly (mmihaly23)


 

Kitömték pénzzel a holland multit Bővebben a mai Magyar Hírlapban

1,3 milliárdot kaptak a gigantikus disznótelepre, a lakosság a végsőkig küzd a bűzbomba ellen

Ma lakossági fórumon dönti el három Pest megyei település, hogy miképpen folytassa a házaiktól alig néhány száz méterre telepítendő gigantikus sertéstelep elleni tiltakozást. Reményeik szerint sikerül ezzel befolyásolniuk a fellebbviteli hatóságok döntését az évente ötvenezer disznó betelepítéséről.

 

Az újlengyeli polgármester szerint ma lakossági fórumot tartanak a másik két szomszédos település, Újhartyán és a trágyalé egy részének terítésére kiszemelt Dánszentmiklós polgáraival. Cserna Ferenc lapunk kérdésére elmondta, hogy a három község lakói arról döntenek, milyen tiltakozó akciókkal kívánják megállítani annak a gigantikus sertéstelepnek a megépítését, amelyet Újlengyel határától alig néhány száz méterre hoznának létre. A húszezer férőhelyes telepen ugyanis évente ötvenezer állatot nevelnének, ami az előzetes becslések alapján negyvenezer köbméter hígtrágyalevet is jelentene. A helybeliek attól tartanak, hogy ez a gigantikus méretű bűzbomba egyrészt ellehetetlenítené az itteniek életét, másrészt beszennyezné a környezetet is. A keletkező hígtrágyalé ugyanis olyan hormonkészítményeket és antibiotikumokat tartalmaz, amelyeket az állatok gyarapodásának felgyorsításához alkalmaznak. Újlengyel alatt ugyanakkor jelentős ivóvízkészletet rejt a föld mélye, amely egyébként is sérülékeny, és használhatatlanná válhat ezektől a szennyeződésektől. A sors fintoraként az ivóvíz szűrésére 158 millió forint uniós pályázati pénzt fektettek be, és most ugyanezt a vizet szintén uniós pénzből fogják beszennyezni. A sertéstelep felépítésére vállalkozó holland érdekeltségű cég 1,3 milliárd forint támogatást kapna.

A bíróság egyelőre elutasította az érintett településeknek a beruházás felfüggesztése elleni kérelmét: „társadalmi érdekre való tekintettel”. Újlengyel, Újhartyán és Dánszentmiklós lakosai szeretnék tudni, kikből állhat, rajtuk kívül, az a „társadalom”, amelyiknek az érdekében állna a hatalmas sertéstelep megépítése. Addig is fellebbeztek, s az újlengyeli polgármester reményei szerint a nyári szabadságolások idején nem születik jogerős határozat az ügyükben. Közben pedig egyre aktívabb tiltakozással igyekeznek majd befolyásolni a döntést.

Szalontay Mihály

Magyar Hírlap

 

Kommentár.

Munkahelyteremtés magyar módra!

Na végre!

Hogy egyetértés van abban, hogy mi is az a „nyitott gazdaság” és kinek az érdekeit szolgálja!

A „szabad tőkeáramlás” elmélete! Az idegen bankok segítségével saját pénzünkön vásárolnak fel bennünket!

A „szabad munkaerő áramlás”, a jegybankok „függetlensége, avagy függősége”?

Ezek mind – mind egyirányú utcák és egy célt szolgálnak a „globalizáció” hazug jelszavába bújtatott „Új gyarmatosítást”!

Csakhogy ehhez, az illető „független” államok vezetésének a támogatására is szükség van!

Amely HÚSZ éve maximálisan működik!

Hatalmas falat volt a volt gyarmattartóknak (nyugati fejlett polgári demokráciák), a felbomlott volt szocialista országok összessége! De már a jó falatokat megemésztették, csontig akarják lerágni! Sőt ráfanyalodnak a gyengélkedő régi szövetségeseikre is (spanyolok, portugálok)

Ideje lenne felébredni és kilépni ebből a húsz éve tartó aljas csalásból!

Nem lenne fájdalmasabb és hosszabb, mint tovább kapálódzni ebben a hazugság hálóban!

 

Vagy ez lenne az egymilliós munkahelyteremtés legújabb változata?

 

megyerimihaly (mmihaly23)

2010. június 30.


 


 

A forradalmi kormány 30 napja

 

Szedjük sorba

Újévi köszöntő és még számtalanszor ismételve „új kezdet, teljes újra kezdés, teljes megújulás, erős Magyarország, 2010 a magyarok éve lesz”

A kitűzött gazdaságpolitikai célok a Vállalkozók konferenciáján „Erős vállalkozások, adócsökkentések, erős Magyarország”

Az eltelt húsz év átmeneti korszak volt, átmeneti alkotmánnyal. (Kecskeméten, polgári szövetség kongresszusán)

Miniszterelnökként gazdaságpolitikai célkitűzésként „elit paktumok helyett társadalmi szerződésekről” beszél

Új korszak, új időszámítás következik.

A választásokban egy „forradalom” nyilvánult meg, és ez bizony az volt – mondja Orbán.

Később a kormány megalakulása után úgy véli, hogy

A kétharmados többség feljogosítja a parlamentet jelenlegi összetételével, hogy kinevezze magát Alkotmányozó Nemzetgyűlésnek?  

Kijelölnek két bizottságot is az új alkotmány létrehozására, amelyet 2012 re készítenének el!

Közben döntöttek a kettős állampolgárság kérdésében, amelyet január elsején léptetnek életbe, valamint a parlamenti létszám felére csökkentéséről!

Navrasics szerint az új kormány politikájának célja a magánérdekkel szemben a közjó szolgálata és a polgári jólét megteremtése.

A költségvetési hiány 3,8% os fenntartása érdekében megfogalmaztak egy 29 pontos takarékossági programot, amely hozzájárul ugyan a megvalósuláshoz, azonban a valódi megoldás a bankokra kivetett 200 milliárdos adó, amely igazából biztosítja a hiánycél tartását!  

Ezt megelőzően Varga Mihály, és Kósa Lajos csődöt jelző kijelentései egybe csengnek a fenti intézkedéssel, és semmi kétségünk nem lehet affelől, hogy biztosan tudták, és számoltak is a következménnyel! Vagyis a magyar fizetőeszköz leértékelésével!

A Bécsben tartott nemzetközi bankárkonferencián Orbán miniszterelnök úr állítólag megnyugtatta a bankárokat?

Amely ellenére, a bankárok kamatostól érvényesítették a várható adóemelés összegének beszedését!

 

A „Forradalmi Új Kormánytól” pedig, az első igazi nagy szemfényvesztés!

 

A megszorító intézkedéseket ezen a módon is (infláció) meg lehet tenni, vagy nevezzük inkább „rendkívüli intézkedéseknek”, hiszen útban van már a „készenléti kölcsön” is!

A közjó inflálódik, az exportáló nagypolgárok (oligarchák) gazdagodnak!

Független, szabad Magyarország?

megyerimihaly

(mmihaly23)  2010. július 01.


 

A Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat

Olvasson többet a témában! nemzeti együttműködés rendszere, nemzeti együttműködés nyilatkozata, politikai nyilatkozat, vélemény, Orbán Viktor.

2010. július 3. 01:21

Az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.

»Legyen béke, szabadság és egyetértés.«

A XXI. század elsô évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.

A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsôséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdôdött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.

Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

Mi, a Magyar Országgyűlés képviselôi kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.

A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt
részesei a határon innen és túl élô magyarok. Lehetôség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttmûködés Rendszerében megtestesülô összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre
jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetôséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.

kim.gov.hu Orbán Viktor: A Nemzeti Együttműködésről szóló politikai nyilatkozat

 


 

Mikor a nyúl viszi a puskát!

(Fordított világban élünk)

 

Szégyenletes, hovatovább nevetséges a pénz hatalmának világméretű összefonódása, és államok felettisége!

Mégis csak abszurd, hogy a piacok piacán, az áru és pénztőzsdéken tönkre tehetik egy - egy ország fizetőeszközét, meghamisítják értékeit!

Mégis csak abszurd, hogy egy társadalom nemzeti bankja, nincs igazán nemzeti tulajdonban!

 

NEHOGY a „Nyúl” vigye már a puskát!
A pénz, mint univerzális csereeszköz a gazdaság eszköze, teremtménye!
A gazdaság, mint teremtő, minden érték létrehozója, működtesse, ellenőrizze az általa létrehozott csereszközt!
Tulajdonos bankárok? Abszurd!
Csak könyökvédős tintanyalók lehetnek egy normálisan gondolkodó társadalomban!
Felháborító, ami a nyugati demokráciák világában működik! Az értékteremtők szégyene!
Swindlerek, és szemfényvesztők irányítják a gazdaságot!
 

Az idegen bankok minden harmadik kölcsöne tiszta nyereség, ilyen kamatokkal! Majd ezzel a nyereséggel, vagyis a saját pénzünkkel vásárolják fel országunkat!

 

Ezek a bankok csak szigorú hazai ellenőrzés mellett működhessenek, a lopás és hamisítás, a tulajdonnal való visszaélést büntetni kell!.

Csak adózott nyereséget vihessenek az országból!

Egyáltalán, van e szükség rájuk? Mert egy dolog biztos, az általuk nyújtott tőkebefektetés hasznából egy rész az övéké lesz!

Nem kell félni a távozásuktól, szükségük van a haszonra, még ha kisebb, akkor is!

Forrásként itt van az egész társadalom, a lakossági betétek, a gazdaság, amelyet újra kell építeni, a lokális célok megvalósítására szövetkezeti bankok!

Az sem lenne talán szentségtörés,(sőt) ha a Magyar Nemzeti Bank magyar tulajdonba kerülne!

Netán lenne egy állami tulajdonú magyar lakossági bank is!?

 

Mert most a kutya farka csóválja a kutyát!

Ennek a kapitalista Humbugnak mihamarabb véget kell vetni!

Nem lesz egyszerű, de az első lépés a függetlenség útján!

Kitartás! Folytatni kell!

 

A nyulakra vadászni kell! Az olyan kutyák farkára, pedig zörgő dobozt kell kötni, hadd szaladjanak ki a világból!

 

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen 2010-07-09.


Loptunk eleget! Mostmár, legyen béke és együttműködés!

(Az elmúlt 20 év „eredményeinek” törvénybe foglalása következik?)

 

Az áprilisi választásokon, forradalom zajlott és új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.

Állítja az a politikai nyilatkozat, amelyet az Országgyűlés 1/2010.(VI.16.) számon tett közé és a kormány kifüggesztésre ajánl, minden közhivatal jól látható központi helyén.

 

Nos lássuk a nyilatkozat lényeges elemeit.

A cím „Legyen béke, szabadság és egyetértés.”

 

Ki az a jámbor magyar ember, aki ezzel a gondolattal nem értene egyet. Csakhogy, várjuk meg a nyilatkozat végét!

 

Miután ez a tisztes országgyűlés, a nyilatkozat rövid történelmi (20 éves) visszatekintésében kivonja magát az eseményekből, hősies küzdelmet folytató ellenállóként feltüntetve magát az alábbiakat állapítja meg!

 

„A magyar nemzet a szavazófülkékben forradalmat vitt véghez” Állapítja meg a nyilatkozat. Majd kijelenti „Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek.”

 

A választások folyamán a választó polgárok egyike sem tapasztalt forradalmi eseményeket!

Senki nem beszélt sem a választások előtt, sem a választások után forradalomról!

A szavazó lapokon, pedig semmiféle szerződést nem írtak alá! Bejelölték az általuk favorizált pártok üres négyzeteibe az X jelet!

 

A nyilatkozat lényege pedig, az alábbi megfogalmazásban van igazán elrejtve!

 

„Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük,”

mint „Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.”

 

Milyen új politikai és gazdasági rendszerről van szó?

Megváltoztak a társadalmi viszonyok?

Megváltoztak a húsz év alatt létrehozott tulajdon viszonyok?

Visszaállamosították az elprivatizált nemzeti vagyont?

Megszűnt az osztálytársadalom (a tőketulajdonából ingyen élő burzsoázia, és a bérből és fizetésből élő alkalmazottak)?

Megszűnt a munkanélküliség, a segélyen élő lumpen réteg?

 

                                               A valóság

Mint, ahogy azt Móricka elképzeli!

Ez a minden valóságalapot nélkülöző vízió nem szolgál egyebet, mint a húsz éven keresztül folyamatosan zajló kapitalizáció (ország kifosztás) konszolidálását!

 

Vagyis az ország népe kezelje tényként, vegye tudomásul, a jelen állapotokat!

Vegye tudomásul, hogy nincsenek felelősök, politikai paktumok zajlottak!

Ennek szellemében fog készülni az új alkotmány is, amely törvényesíteni fogja a 20 éves lopás sorozatot!

 

A nemzeti vagyonvesztést (140 milliárd dollárra tehető, az állami vagyon 80% a.)

Nincs vagyonleltár, nem tudnak vele elszámolni. A különböző kárpótlások osztogatása a közösségi, szövetkezeti vagyonok kárára! És még ugyanennyire tehető az államadósság és a lakossági tartozások összege!

A másfél millió munkahelyvesztés! Családok százezrei estek mélyszegénységbe, szakadtak szét, zuhantak erkölcsi fertőbe. Hajléktalanság, tüdőbaj, analfabétizmus, bűnözés!

Állandó munkanélküliség, párhuzamosan együtt él vele a rendszer terméke, a munkakerülő lumpen réteg!

Ez volt az ára a kapitalista termelési viszonyok, a polgári társadalom megteremtésének! A burzsoázia létrehozásának!

 

Megkérdezném, hogyan gondolják a kapitalista viszonyok között az együttműködést megvalósítani („roppant erőket felszabadító összefogás”, „legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak,”)

 

A lumpen család és a nagypolgár (gyáros) családi együttműködése, munkanélküliek és polgári körök együttműködése, és még sorolhatnám ezeket a gyerekmeséket!

 

A valóság, hogy a fenti vízióval (forradalom, és nemzeti együttműködés) akarja kimenteni magát az elmúlt 20 év eseményeiből!

Ugyanakkor minden lehető alkalommal kinyilvánítja elkötelezettségét a nyugati polgári demokráciákhoz való tartozást!

A nyilatkozat nem egyéb, mint a képzelet szülte óhaj és szándék! Minden egyéb hamisítás és hazugság!

Meglátjuk a készülő alkotmány preambulumának tartalmát!

 

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen. 2010-07-13


 

[b]Aggódom!

Aggódom a nagyon ügyes taktika miatt![/b]

Csupa rokonszenves intézkedés sorozat rövid idő alatt!

Nagyon rossznéven veszem Orbán miniszterelnök szájából A TRANSZNACIONÁLIS szó elhangzását! (A Visegrádi Négyek találkozóján ma)

[b]Ez ugyanis felér egy vallomással![/b]

Vagyis Magyarország függetlenségének és önállóságának végleges feladásával!

 

[b]Kezdetektől fogva elkötelezett híve a nyugati polgári demokráciáknak, most higgyük el neki,[/b] hogy kirúgja, vagy keményen megadóztatja az idegen TRANSZNACIONÁLIS BEFEKTETŐKET (multinacionális cégek, bankok) és [b]a magyar függetlenségre törekszik?

 

Mert ugyanis a MULTINACIONÁLIS TŐKEKIVITELT a polgári ideológia TRANSZNACIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉSNEK, GLOBALIZÁCIÓNAK nevezi!

Amely nem egyéb, mint a neoliberális újra gyarmatosítás!

 

Aggódom az új alkotmányunkért is, amely ha törvénybe foglalja a kapitalista termelési viszonyok fenntartását és megvalósítja Orbán Úr életművének a polgári demokráciák mintájára elképzelt társadalmi viszonyokat, akkor Magyarország függetlensége (amely már, ma sincs meg) végleg elveszett![/b]

Hiszen látjuk manapság is, mennyire vagyunk önállóak? És miért?

[b]Aggódom Magyarország függetlenségért![/b]

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen. 2010. július 20


.

Ne csak nézz, láss is!

 

Miután a közelmúlt kormányzati intézkedései sorozatban népszerűséget váltottak ki, mert, hiszen régi nemzeti igény és függetlenségi törekvés fogalmazódott ezekben az intézkedésekben!

Mindezek végső kimenetele azonban, mégsem jelent alapvető változást, amelynek a veszélyére hívtam fel a figyelmet előző bejegyzésemben (Aggódom címmel), és fejeztem ki aggódásomat Magyarország függetlenségéért!

 

A bejegyzésre kritika is érkezett, rövid egy mondatos kritika: „További jó aggódást! Gyurcsány és Mesterházi is aggódik!”

 

Az alábbi válasz után a cikket le is vették a lapból (A Visegrádi négyek találkozója)

 

Válasz

 

Nekik most az dolguk, de valójában azt teszik, amit ebben a jobb és balkezes világban tenniük kell! Valójában ők nem aggódnak, mert tudják, hogy ők is ezt akarják!

 

„A transznacionális jövőt!”

 

Csakhogy le kell továbbra is járatni, (a valódi szocialista ideológiát) meg kell téveszteni a népet!

Vállalják továbbra is hivatásukat, a kapitalizmus a tőke hatalmának fenntartását!

 

 Az értékteremtők és a munkából élő tömegek kiszolgáltatottságban tartását!

 

Miközben egyre növekvő burzsoázia saját luxusfogyasztását, valamint az egyre növekvő munkából kirekesztett munkanélkülieket, a polgári demokrácia szülöttét az egyre szélesedő lumpen réteget továbbra is nekik kell eltartani!

 

A nyugati világ a fejlődés helyett válságokkal küzd!

A nyugdíj korhatárok kitolása, a szociális juttatások csökkentése, mind – mind  fentiek következménye!

 

Ezt a jövőt akarja (szerintem) törvénybe önteni, az új alkotmány, még ha, jelen függetlenségi törekvések ennek ellentmondani is látszanak!

Nincs is ezekkel semmi baj!

Magam is örvendek, és a legteljesebb egyetértéssel elfogadom, a nemzeti önállósághoz, függetlenséghez vezető minden egyes intézkedést, a bűn bűnhődését!

Csakhogy ezek féligazságok, és a féligazságok a legjobb hazugságok, mert, ha a bűnt alaptörvénybe emelem, akkor az már nem lesz bűn?

Bizony NEM! Az törvényes lopás lesz!

Akárhogy is bűn az, de mégsem az, mert törvényes!

Igen én őszintén aggódom!

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen 2010. július 21.

Csatlakozó írások : Alkotmányos tulajdon, A jövő társadalma, Új alkotmány


 

Csinnadratta          

 

Az új kormány megalakulása óta, az idő múlásával, a közéleti, politikai nyilatkozatok elhangzásával, a politikai hatalom személyi összetételét tekintve is, mindinkább meggyőződhetünk arról, hogy,

 

Minden ott folytatódik, ahol elkezdődött! Annyi különbséggel, hogy amit 1989 ben elkezdtek, az lassan befejeződni látszik.

 

Vagyis a nyugati polgári demokráciák mintájára létrehozott társadalmi berendezkedés, a magyar polgári demokrácia.

 

A függetlenség és a jólét híjával!

 

Elég, ha csak az Orbán előzetes nyilatkozataira gondolunk vissza.

Nem is olyan rég a választások előtt Kecskeméten a Magyar Polgári Együttműködés egyesületben elhangzott: „A  89 évi alkotmány átmeneti, mint ahogy a rendszerváltástól eltelt korszak is az, le kell zárni!” kijelentése, „teljes megújulást”, és „új korszakot” hirdetve!

 

Vagyis Orbán Viktor vágyálma valósággá vált!

Magyarországon is megszületett (a gyakorlatban is valósággá vált) a polgári társadalom, a burzsoázia demokráciája!

 

Tekintve azonban, hogy a Magyar társadalomnak egy vesztes háború sem okozhatott volna nagyobb károkat, mint az „átmeneti korszak” Húsz esztendeje, ezért ennek a felelősségét mindenáron (elsősorban sajátmagáról és pártjáról) igyekszik elhárítani!

 

Paradox módon hirdeti, mintha azokkal szemben lett volna állandó ellenzékben, és forradalmi készültségben, ahova Magyarországot rendszerváltó társaival vezette, mindig is tartozni vélte!

Ezzel, mintegy elhárítja a felelősségét, másokra hárítva azt!

A választásokon, szövetségben a Kereszténydemokratákkal kétharmados többséget szerezve, képtelen állításokra ragadtatta magát!

 

Képzelete szülte állításokat (egyszerűen hazugságok, valótlanságok) fogalmaz meg, majd modern Lutherként elrendeli azok kötelező kifüggesztését minden kormányzati épületben!

 

Forradalomról, társadalmi szerződésről, nemzeti együttműködésről, közjóról és polgári jólétről, újabb Széchenyi tervről, benne egy millió munkahely létrehozásáról beszél 10 és 20 éves távlatokban!

Egyszóval a lényegi változások, a homályos „teljes megújulás és új korszak”, még sokáig váratnak magukra!

 

A mézes madzag pedig, a nemzeti érzelmeken alapuló Kettős Állampolgárság, és a Nemzeti Összetartozás Napjáról hozott törvény, amelynek evidenciája már évek óta napirenden van!

 

Ugyanúgy evidenciák továbbá a közrend, valamint az oktatás nevelés területén az iskolai rend! Minden normális társadalom alapértékeinek legfontosabbika!

 

A 29 pontos gazdasági akcióterv sikerének a biztosítékát sem a pálinkafőzés tilalmának a feloldása (bár kétségtelen népszerűséget hozó) és hasonló törvényjavaslatok jelentették, hanem a langyos, mindössze két évre hozott 200 – 200 milliárdos bankadó jelenti!

 

Összefoglalva a kétharmados parlamenti többség szándékát és akaratát illetően, semmi kétségem nincs afelől, hogy ez a hatalmas csinnadrattával kísért „új korszak, közjó és polgári jólét” jövőkép egyetlen célt szolgál!

 

A megvalósult magyarországi Polgári Demokrácia folytatását, annak Új Alkotmányba való foglalását, kizárva ebből a nép döntési jogát!

Megalkotásából és a változtatás jogáról egyaránt!

 

Magyarország kifosztásáért, (az állami és szövetkezeti vagyonok eltulajdonítása, kárpótlások osztogatása az előbbiek rovására, stb.) függetlenségének kiszolgáltatásáért felelős emberek és csoportok legatimalizálását!

 

Egyelőre én így látom, mert a közösségek alkotta, nagy közösségek, az államot alkotó társadalmak még nem avultak el!

És ezek a józanész alkotta eszmerendszerek (ideológiák) szerint működnek általában!

 

Inkább a próbálkozások kora avult el igazán! (felvilágosodás kora, a ráció korszaka)

 

Debrecen 2010. aug. 01.

megyerimihaly (mmihaly23)


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******