megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
írások 24

Tartalom;

1., Hírek Líbiáról

2., Hazánk bölcsei

3., Süketelések

4., NATO tömeggyilkosság Líbiában

5., Az országmentő "LutherOrbán"

6., Ahogy az meg van írva

7., Spanyolviasz


Libya says NATO strikes kill 15 civilians; alliance denies report

By the CNN Wire Staff

June 25, 2011 -- Updated 2204 GMT (0604 HKT)

Tripoli, Libya (CNN) -- NATO airstrikes hit a bakery and a restaurant in the Libyan city of al-Brega Saturday, killing 15 civilians, a Libyan government official told CNN, though the alliance countered that claim.

NATO said it had struck key command-and-control centers. The alliance said there was "no indication of civilian casualties in connection with these strikes."

Líbia szerint a NATO csapás 15 civilt ölt meg. A szövetség tagadja az állítást.

A NATO légicsapás, egy pékséget és egy vendéglőt talált el szombaton Bregában, bár a szövetség tagadja ezt az állítást

A NATO szerint a légicsapás központi katonai parancsnokság ellen irányult. Nincs kapcsolatban a civil áldozatokkal.

Komment

A NATO tiltakozás aljas tagadása az elkövetett agressziónak! A tiltakozás alapja is hamis!

Hiszen Úgy tesznek, mintha ez csak természetes lenne, mint akinek joga és felhatalmazása van katonai akciókat végrehajtani Líbiában!

A „civil lakosság védelmében” szerintük csak az egyik fél az, aki veszélyezteti a civil lakosságot? Nevetséges az állítás!

A beavatkozás, már a kezdetekben is a líbiai rendszer ellen irányult, felül múlva az ENSZ Biztonsági Tanács légtérzárra vonatkozó határozatát!

Spanyolországból újabb fenyegetést kapott Líbia törvényes vezetője, hogy takarodjon országából! (Hillary Clinton)

Miközben Khadafi kijelentését állítják be úgy, mint Európa megfenyegetését, miszerint, ha a NATO nem hagy fel bombázásaival, egyéb módon való beavatkozásával, a fegyveres konfliktust ki fogja terjeszteni Európára is!

És megszületett a már régen folyamatban lévő NATO kreálmány

Hága  kiadta letartóztatási parancsát Khadafi ellen „Emberiség ellen elkövetett bűnök” vádjával.

Merthogy ez a bíróság sem egyéb, mint a Nyugati Szövetség által kreált szervezet, akár a Freedom House, bűnös cselekedeteik igazolására!

Visszataszító, aljas mesterkedés!

megyerimihaly

2011-07-03


A haza bölcsei

Avagy, Ha a népbutítást oktatni kéne!

Íme a legszebb példa.

„A Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiáll Magyarország, az itt élők mellett, nem fogjuk hagyni, hogy az ország visszasodródjon a görög útra. Ez az út a kényszerprivatizációhoz, az ország vagyonának eladásához, radikális bércsökkentéshez, százezrek elbocsátásához, adóemeléshez, új adók kivetéséhez és elszegényedéshez vezet”

Mondta a Fidesz kongresszusán Orbán miniszterelnök!

És amit elfelejtett mondani!

Magyarország ezt sokszorosan felülmúlta! Akik ezt okozták, azoknak tevékeny részese volt O.V. is! Mondhatnám az egyik legfőbb szellemi vezére, aki a nyugati demokráciák zsákmányává tette Magyarországot!

Azt is elfelejtette az Úr mondani, hogy a görögöknek most még van mit félteni, nekünk lassan már az sincs!

Mire olyan büszke az Úr?

Egyszer már megmutatta bölcsességét a Nagy Imre újratemetésén, amikor Ázsiai Zsákutcát emlegetett. Most azoktól kért kölcsön egy milliárd EURO-t.

Erről sem beszélt a kongresszuson!

Másik, meglehetősen sodró beszédű, oszlopos tagja hazánk legújabb kori bölcseinek

Lázár János.

Tisztelt Lázár Úr!

Önnél, már csak az Orbán miniszterelnök tud nagyobbakat mondani, aki a Bécsi Világgazdasági Fórumon így fogalmazott „Jóléti állam és jóléti társadalom helyett munka alapú társadalomra és gazdaságra van szükség„


Az Ön bölcs megfogalmazása pedig:

„A munka érték, és mi azt üzenjük a társadalomnak, hogy aki képes rá, annak dolgoznia kell.”

 

Amit most Ön állít, (a fenti idézet) az ebben a társadalmi rendszerben, vagyis a polgári demokráciákban (kapitalizmusban) perpetuum mobile, vagyis lehetetlenség!

 

Ha továbbra is lesznek tőkések, kapitalisták, tulajdonosok, multi tulajdonosok, közismertebben kizsákmányolók, vagyis a vagyonukból ingyen élők (kiszolgálói, felépítményrendszere az állam) és bérmunkások.

Akkor lesznek a javak megszerzéséből kiszorítottak is (munkanélküliek, jelenleg is 10,5% Magyarországon), valamint a lumpenréteg.

Ezeket az embereket akarja éhbérért, alantas, és leginkább, időszakos munkára befogni, kényszeríteni a tulajdonukból ingyenélő, polgári társadalom erőszakszervezete a polgári állam!

Nem lenne ez más, mint a legújabb kori rabszolgatartó rendszer!

Azért nem ártana, ha Lázár Úr ismeretei bővítése céljából jobban tájékozódna a világban!

Netán azzal foglalkozna, amihez ért is. Ha van egyáltalán ilyen!

megyerimihaly

2011-07-02


 

Süketelések!

Mióta politikai nyilvánosságot kapott s ezzel együtt politikai hatalomra is szert tett, Orbán V.  mást sem csinál, csak improvizál! Magyarul süketel!

Rendszerváltó társaival együtt ellopták a Nemzet vagyonát. Félrevezették, kiszolgáltatták az országot a nyugati multinacionális nagytőkének! A nyugati demokráciák zsákmányává tették!

Újra kormányra kerülése óta az új adórendszer bevezetésével, továbbra is ezen az úton jár!

A lepusztult zsákmányországot (hazánkat) mint álmainak megvalósulását, alaptörvénybe foglaltatta! De még mindig úgy tesz, mint aki szabadulni akar azoktól, ahova hamisan vezette országát!

Országépítő közmunka programok helyett, alulfizetett, nevetséges alantas munkára kényszeríti a munkából kiszorítottak tömegét! Szemfényvesztés ! Statisztika hamisítás!

Orbán Viktor még mindig azt gondolja, hogy büntetlenül fogja megúszni?

Mire fel ez a nagy igyekezet! Kinek és minek akar újra megfelelni Orbán Úr? Mint már annyiszor, az országot tekintve eszköznek, saját hírnevének, karrierjének hatalmának megtartása érdekében!

Miért kell az ellopott, eltulajdonított értékeket többször is megfizetni? Hányszor kell még fizetni a nyugatnak? Nem volt még elég a lopásból?!

Most majd Kína felé fogunk eladósodni? Orbán Úr?! Előbb, de sokkal előbb kellett volna felébredni!

Hovatovább, egy harmadik lóra akarnak átnyergelni, csakhogy ezek után már az sem lesz saját paripa, csak közös ló, akit mások irányítanak! Mert a saját lovat már 1989 óta felfalták, csontig lerágták!!

Függetlenség és önállóság, csak is a gazdaság birtoklásával valósítható meg, amely képes ezt a fordított világot megváltoztatni!

Mert a pénzalapú gazdaság nonsens!

A pénz nem egyéb, mint az értékek kifejezése! Tehát eszköz és következmény! Minden természetes és mesterséges érték lehetséges mérőeszköze!

Nem előzheti meg a természetes és a teremtett javakat! Ha ez mégsem így van, akkor a valódi értékek hamissá válnak, mint ahogy ez így is van az utóbbi két évtizedben!  

Ebben a fordított világban, pedig a nyúl viszi a puskát, a kutya farka csóválja a kutyát!

Amint látjuk, a fejlett fogyasztói társadalmakban egyre jobban élesedik, láthatóvá válik a tömegesen gyarapodó pénzükből ingyenélők determináns jövője!

Ezek nem teremtenek értéket, ennek ellenére az értékteremtőkhöz mérten, többszörösen pazarlóan fogyasztanak!

Az értéket előállító alkalmazottak száma, a tudomány és technika, technológia fejlődésével párhuzamosan egyre csökken, ugyanakkor a termelőeszközök magántulajdona révén a munkából kirekesztettek száma, pedig egyre nő!

Adódik az ellentmondás!

Az ingyenélő állandóan növekvő számú tulajdonosok diktálnak, (egy személyben tulajdonosok, vagy részvényesek mindegy) ragaszkodnak jövedelmükhöz, sőt növelni akarják azt!

Új piacokat keresnek, kerestetnek. Leszorítják a termelési költségeket, technológiai - technikai fejlesztéssel, létszám megtakarítással stb.

A politikai hatalom, mint a magántulajdon alapú tőkés gazdaság felépítménye, a kapitalizmust képviselő állam, pedig politikai döntéseiben, továbbra is a tulajdonosok, a tőke érdekeit képviseli!

A fenti ellentmondás következményeként a politikai döntések az áldozatok vállalását a munkából kirekesztett tömegekre, a munkavállalókra, a szociálisan rászorultakra hárítja!

A szociális kiadások csökkentése, nyugdíjkorhatár növelése, segélyek korlátozása, stb.

Következményei a legutóbbi események Franciaországban, Angliában, Spanyolországban, Németországban, Görögországban és sorolhatnám Írországban, Izlandon stb.   

A Nyugati Demokráciákban megtestesülő imperializmus (multinacionális nagytőke összefonódása) a belpolitikai megszorításokon kívül, már nyílt katonai intervencióban is megnyilvánul (Líbia)!

Ehhez a véres kolonizációhoz asszisztál a Magyar Kormány!

Felháborító! Kinek és minek a nevében teszi ezt?

megyerimihaly

2011-09-08


NATO tömeggyilkosság Líbiában!

A NATO tovább folytatja bombázásait SIRTE és BANI VALID városaiban! Bombázásainak eredménye eddig, Sirte városában meghaladta a kétezer (2000) főt!

Még mindig a ,,civil lakosság védelmében" folytatja a bombázásokat?Gaddafi loyalists resist, say NATO kills 354 Libyans

Saturday September 17, 2011
By Maria Golovnina and Alexander Dziadosz

BANI WALID/SIRTE, Libya (Reuters) - Libyan interim government forces licked their wounds on Saturday after a failed assault on the town of Bani Walid, and a spokesman for Muammar Gaddafi accused NATO of killing 354 people in overnight air strikes on the city of Sirte.

Moussa Ibrahim, the deposed leader's spokesman, contacted Reuters by satellite telephone to say "In the last 17 days more than 2,000 residents of the city of Sirte were killed in NATO air strikes,"

Reuters


Komment:

Sötétebb aljasság, már nem is lehet!

Ahogy és amilyen módon tönkre tesznek, és megaláznak egy népet!

Még mindig nem lehet látni tömegeket a lázadók oldalán, csak fegyveres bandákat!

A HŐS PILÓTÁK is mintha betanulták volna történetüket a Beghazi küldetésükről!
Hogy - hogy, csak most került elő ez a történet?
Talán most lehetett először látni ekkora tömeget, lehettek ötszázan, vagy talán ezren is?

Hasonlít a történet magyar kormányőr tiszt történetére, aki 100 ezer forintot talált elásva Kádár villájának küszöbe alatt! Bizonyítandó Kádár emberi hitványságát!

Egyébként Tripoli déli területeit sem uralják még a fegyveres lázadók!

Ez a Líbia elleni nyílt, fondorlatos imperialista intervenció több kárt fog okozni azoknak , akik ezt elkövették, mint amennyi előnyt ettől remélni vélnek!

megyerimihaly
2011 sept. 17.


A Nemzetmentő „LutherOrbán”

 

„A Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiáll Magyarország, az itt élők mellett, nem fogjuk hagyni, hogy az ország visszasodródjon a görög útra. Ez az út a kényszerprivatizációhoz, az ország vagyonának eladásához, radikális bércsökkentéshez, százezrek elbocsátásához, adóemeléshez, új adók kivetéséhez és elszegényedéshez vezet” Mondta a FIDESZ kongresszusán Orbán V. miniszterelnök!

 

És amit elfelejtett mondani!

Hogy Görögország még rendelkezik saját nemzeti tulajdonnal, így van mit féltenie! Magyarország ezt sokszorosan felülmúlta! Akik ezt okozták, azoknak tevékeny részese volt O.V. is! Mondhatnám az egyik legfőbb szellemi vezére, aki a nyugati demokráciák zsákmányává tette Magyarországot!

 

Ez az ember, aki szavaiban ezerszer, cselekedeteiben számtalanszor megcsalta a hont!

Csak három, de lényeges három pontot emelek ki, amely azonban, ha úgy tetszik akár bizonyító erejűek! Számomra a számtalan közül azok!

1.,

Nagy Imre nevével fémjelzett újratemetésen, meghamísítva 1956 célját, (buta ázsiai hasonlatával) a nyugati szövetség felé irányította az országot.

Íme az idézet.

. Mind a mai napig 1956 volt nemzetünk utolsó esélye arra, hogy a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen. A ma vállunkra nehezedő csődtömeg** egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába*, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni. 

Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk - mai fiataloktól – jövőnket* a Magyar Szocialista Munkáspárt.”

És vették el a magyarok jövőjét a hazug Orbán és rendszerváltó társai!

 

1998 ban hatalomra kerülésével, 

Országépítő programok helyett Bokros Lajos népnyúzásából származó bevételeket, a Széchenyi terv keretein belül korrupt kisvállkozásokra  és a Torgyán féle mezőgazdaság támogatására szórta szét. A befejezetlen privatizációt pedig tovább folytatta!

 

Miközben végleg elkötelezte a magyarokat a nyugati szövetség irányában! 1999 március 12 én bevitte az országot a NATO tagjainak sorába

 

2010 ben.

Mint álmainak megvalósítását kétharmados többségi kormányzással, önkényes alkotmánnyal  konszolidálta, törvénybe foglaltatta, a huszonkét év alatt létrehozott viszonyokat!

Sikeresen kifosztották, a jelen viszonyok megtarthatósága érdekében megosztották az országot!

Munkaalapú társadalomról beszélő, és a kizsákmányoló tőkét maximálisan támogató ember, aki szembeköpi az ország értékteremtő és gondolkodó felét!

 

 Aki a magántulajdon alapú tőkés gazdaságban arányos adózásnak nevezi az egykulcsos adórendszert, az szembeköpi azokat, akikkel kommunikál!

Azt az embert ki kell közösíteni a közösségből!

Ebben az esetben hatalmi pozícióból hangzik el a kijelentés, így ez még súlyosbítja is a hazug állítást! Ez már a hazugságon, a lopáson is túlmutat!

Ez már törvénnyel támogatott rablás!

Kezd a „polgári tisztesség, a polgári demokrácia” fájni! Kicsit több a soknál!

 

A pénz a kapitalista világban a hatalom és a hamisítás eszköze! Akik megengedték a nyugati bankoknak, hogy ide települjenek, megengedték a magyar pénz külföldre lopását! Egyszerűen nincs szükség rájuk! Hiszen a hazai forrásokból gazdálkodnak!

 

Orbán V. HÚSZ éve a folyamatos, hazug politikából kiábrándult emberek csömöre folytán, kétharmados miniszterelnök úr!

Országmentő, nemzetegyesítő, nemzetmegújító, történelemcsináló, mindigforradalmár, ”LutherOrbán”!

Úgyis lefordíthatnám, mint, Országvesztő, Nemzetmegosztó, Álmokban élő Hazudozó!

Vagy tudatos ÁRULÓ!

Még hogy eltűrni, hogy emberek milliói kerüljenek mélyszegénységbe!

Hogy családok százezrei váljanak jogtalan terhek viselésének áldozataivá?

Méghogy, arányos adózásnak meri nevezni az egyenes (azonos arányú, egykulcsos) adórendszert!

Hogy elfogadható mértéknek nevezi a 30% os THM et!

Hogy Magyar alaptörvénynek, Alkotmánynak nevez egy demagóg irományt!

Országépítő közmunka programok helyett, alulfizetett, nevetséges alantas munkára kényszeríti a munkából kiszorítottak tömegét!

Szemfényvesztés ! Statisztika hamisítás!

Mások verítékén, dologtalan élni, pedig legyen megalázó! Nem pedig érdem!

Mert a pénzalapú gazdaság nonsens!

A pénz az értékek kifejezésére szolgáló csereeszköz! Tehát eszköz és következmény!

Nem előzheti meg a teremtett javakat!

Fordított világban élünk. A nyúl viszi a puskát! A pénzalapú befektetők diktálnak!

Pedig csak eszközei, kiszolgálói lehetnének az értékteremtőknek!

Mint ahogy látjuk, egyre jobban élesedik, láthatóvá válik a tömegesen gyarapodó pénzükből ingyenélők determináns jövője!

A kapitalista világ fejlett országaiban a gazdasági válság, törvényszerűen állandósul, a termelési és társadalmi viszonyok változása előbb - utóbb szükségszerűvé válik!

 

Orbán Úr szavaiban rejtélyesen utal ugyan egy „új világrendre”, de maga sem tudja miről beszél, vagy ha tudja, akkor be kellene vallania, számító karrierista hazugságait, amelynek a magyar nép látta igazán a kárát!!

Mint ahogy eddig is tette! Szavaiban az ígéret földje, álom és óhaj!

Cselekedeteiben, csalárd népbutítás, karrierizmus, vagy egyszerűen buta beképzeltség rejtőzik, eszköze, pedig egy egész ország!!

De, hogy politikája a tőkés gazdaság feltétlen kiszolgálója, az vitathatatlan!

Mindenesetre a magyar népi demokrácia még sokat fog várakozni, mind a demokráciára, mind a jólétre!

Végszónak azért, valljuk be!

Mégis skrizofén, hogy „Az akarja megmenten az országot”, aki hasonszőrű társaival együtt, előzően romlásba vitte!

Vajon milyenre sikerülhet ez a mentési kísérlet? A fentiekből kiderül!

megyerimihaly

2011-09-19


Berlini tehetetlenség Bővebben a mai Magyar Hírlapban

A jóléti társadalom szimbólumai lángolnak a fővárosi elitnegyedek utcáin

Bár a rendőrség továbbra is hárítja a párhuzamot, sokan mégis a „brit mintára” ismernek Berlinben, az elmúlt napok sorozatos autógyújtogatásai kapcsán. Az incidensek megszólalásra késztették a német kancellárt is, akit aggasztanak ugyan a történtek, úgy véli azonban, azok még messze nem érik el a brit zavargások szintjét.

Harmadik éjjel tartották rettegésben Berlin felső tízezer lakta negyedeinek lakóit azok a továbbra is ismeretlen tettesek, akik a rendőrség tájékoztatása szerint a hét eleje óta csaknem félszáz –  főként Mercedes, BMW és Audi – luxusautót gyújtottak fel. A gyújtogatók ezzel egyben rekordot is döntöttek, miután máris több mint kétszer annyi autóban okoztak kárt, mit tavaly.

Az elmúlt években szinte már szokásossá vált gyújtogatási hullám azok után kapott új erőre Berlinben, hogy Londonban és több brit nagyvárosban éppen csillapodni látszanak az indulatok a múlt hét zavargásait követően. Anglia-szerte eddig több mint 2700 embert vettek őrizetbe a randalírozásokkal összefüggésben, amelyek során kirakatokat törtek be, üzleteket raboltak ki, és autókat gyújtottak föl, az esetek többségében jól szituált, főként fiatal emberek.

Bár a német hatóságok az érintett körzetekben rendkívüli intézkedésekkel igyekeztek elejét venni az újabb incidenseknek, ez azonban egyelőre nem járt eredménnyel. Abban azonban biztosak, hogy szélsőbaloldali csoportok vagy elkövetők állhatnak az akciók mögött, és nem véletlenül a német autóipar luxustermékein, az ország jólétének szimbólumain töltik ki dühüket. Angela Merkel kancellár elítélte a német főváros több kerületét is sújtó sorozatos gyújtogatásokat, de ezek szerinte messze elmaradnak a brit városokban történtektől.


A társadalmi válságra kell megoldás

A brit munkaügyi miniszter szerint a múlt heti angliai zavargások az utolsó esélyt jelentik Nagy-Britannia számára a rendbontások valódi okának, a „társadalmi válságnak” a megoldására. Iain Duncan Smith kifejtette: a zavargások fordulópontot jelentenek David Cameron miniszterelnök kormányzásában. Smith szerint a rendbontások legalább olyan mérföldkőnek számítanak a szigetországban, mint a 2001. szeptember 11-i terrortámadások Tony Blair korábbi kormányfőnek. „Ez figyelmeztetés. Nem ez volt a válság, az még csak most jön” – tette hozzá.

Ottlik Judit

Kommentem:

A hazug és igazságtalan kapitalista gazdasági világrend nem tarthat a világok végezetéig!

Korunk társadalmát nem lehet már megosztani, egy felsőbbrendű (upperground), és egy alsóbb rendű (underground) társadalmi osztályra!

megyerimihaly


Spanyolviasz!

Orbán miniszterelnök Úr, mint ahogy már megszokhattuk tőle, újabbnál – újabb dolgokat talál fel!

Feltalálásai között azonban, vannak rongyosra ismételt szájbarágások, amelyek a gondolkodó ember türelmét kezdik próbára tenni.

Mindinkább feltalálja azokat a törvényszerűségeket, amelyek egy „társadalom”, „nép”, „nemzet”, „közösség” szükségszerű alkotórészei, kell, hogy legyenek.

Vannak kézenfekvő dolgok, a posztszocializmus idején kiválóan működött az állami iskolarendszer, mint ahogy a helyi tanácsok, járások és megyék is! Nem kellett ezt újra feltalálni! Orbán úr mégis feltalálta.

Ezekben a „találmányokban”, leginkább az a furcsa, hogy nagyobb részt, természetes módon kiválóan működtek egy valódi közösségben, valódi társadalomban, a volt szocialista országok gyakorlatában, még ha annak kezdeti szakaszában, a diktatúra nélkülözhetetlen eszköz is volt. Vagyis átmenet, egy megosztott társadalmi rendből egy osztatlan azonos célokért dolgozó társadalmi rend megteremtéséért. (Előremutató, haladó átmenet) Ahol a nép a nemzet általános boldogulása volt a kitűzött cél, ahol a termelőeszközök nemzeti tulajdona garantálta a teljes foglalkoztatottságot.(munkaalapú társadalom)

No, de Orbán úr sem tudhat mindent, pedig illő lenne tudnia, hogy „találmányainak” nagy része nem működhet egy megosztott társadalomban! Ebben a rendszerben ezek hazugságok, álmok, ideák és óhajok maradnak.

A megosztott társadalom (kapitalista gazdasági rend) közösségeit (tulajdonos és bérmunkás) ellentétes érdekek jellemzik! Soha, nem lehet igazi, népi, nemzeti közösség!

A polgári ideológia óriási hazugsága, mikor a tőke (termelőeszközök) magán tulajdonát szabadságnak minősíti!

Nem más, ez sem, mint diktatúra!

Mert a termelőeszközök magántulajdonát törvény garantálja! Amely tulajdonok, egy bizonyos szinten felüli mennyisége, (gyár, gyárak, kamion park, stb.) teljesen nyilvánvaló érdemtelenség! A tőke (termelőeszközök) újratermelődése a bérmunkások, alkalmazottak által a tőke, a termelőeszközök működtetéséből származik!

A szocialista országok gyakorlatát tekintve, mindaddig szükség lett volna a diktatúrára, ameddig az előző rendszer haszonélvezői (tőketulajdonosok) fel nem oldódtak volna az új társadalmi rendszerben!

Csakhogy baleset történt. A „Gorbacsov szindróma” Európában félbeszakította a társadalmi fejlődést!

Az európai szocialista országokban korai volt a diktatúra feladása!

Mert a régi rendszer haszonélvezői, társulva nyugatra szakadt spekulánsokkal, valamint a megtévesztett ifjúság karrierista vezetőivel, visszafordították, kifosztották, hamis útra, a nyugati szövetség hálójába vezették az országot!

A Szovjetunióban más volt a helyzet, mert mást diktált a Szovjet és mást, az Orosz jövő. Determináns, szükségszerű folyamatok zajlottak.

Nem kell szégyellni, sőt gyalázni a szocializmust Orbán Úr! Mert az nem csak egy tégla volt! Sokkal több! Egy fejlettebb gazdasági és társadalmi rend!

Olyan diktatúra, mint a kapitalizmus diktatúrája, ahol a törvény védi termelési eszközök magántulajdonát!

A szocialista rend diktatúrája, pedig a nemzeti tulajdont védi törvényekkel!

Mindkettő diktatúra! És mindkettő működhet milliónyi párt részvételével, ha az alaptörvényben megállapodnak!

Csak, hogy az egyik rendszer a törvényes rablás és kizsákmányolás, a tulajdonból való ingyenélés és kirekesztés rendszere!

A másik, pedig a teljes foglalkoztatás, az érdemeltség szerinti elosztás rendszere!

Apropó! Alaptörvény.

Ez a hazugságirat is világosan kifejezi Orbán úr individualista, despotizmusba hajló, beképzelt, képmutató személyiségét!

Visszataszító, mikor átmeneti korszaknak minősíti azt a 22 éves hátramenetet, visszafordulást, amely megosztotta és kifosztotta az ország lakosságát, visszavezette a régi bűnös és igazságtalan gazdasági - társadalmi rendszerbe!

Majd ennek a 22 éves folyamatnak az eredményeit konszolidálja, rögzíti egy önkényes alkotmánnyal! Kétharmados Fidesz alkotmány, amelyet „demokrata létére”, a széles körben elterjedt követelések ellenére, sem bocsátott népszavazásra!

 

Orbán Úr újra veszélyes útra lépett!

Veszélyes út ez önmagára nézve, de az ország számára még inkább!

Szélsőséges populizmusa tele van hazugsággal!

Szavaiban

Szociális párbeszédről beszél, miközben a kibocsátott kérdőívek a lehetséges válaszokat is tartalmazzák! Félrevezetés, látszatdemokrácia, demagógia.

Munkaalapú társadalomról beszél, és teljes foglalkoztatásról, miközben a munkából kiszorultakat alantas közmunkára kényszeríti éhbérért, ugyanakkor érdemtelen tőketulajdonukból ingyenélők, pedig dúskálnak a javakban! Statisztikahamisítás! A demagógia egyik eszköze.

Ebben a rendszerben, ez lehetetlen.

Szolidaritásról beszél, miközben vétlen munkájukból élő emberek válnak földönfutóvá, vagy lesznek saját tulajdonukban bérlők! (Valószínű a valódi szolidaritásról, amely nem csak együttérzést, sajnálatot, vagy adakozást jelent, fogalma sincs! Mikor is a társadalom nem engedi meg, hogy ezek bekövetkezzenek!) Ebben a rendszerben ez lehetetlen

Nemzeti együttműködésről beszél miközben a polgári demokráciákat a kapitalista termelési viszonyok jellemzik! Ebben a rendszerben (tőketulajdonos és bérmunkás)

ez lehetetlen.

Függetlenségről beszél, miközben az Európai Unió és NATO tag.

Globalizációról beszél, amely nem más, mint a fejlett nyugat ipari és finánctőkéinek összefonódásából kialakult multinacionális cégek tőkekivitele! (Audi, Nokia, Uni Credit stb.)

Amely magyarul újgyarmatosítást (piac és profitszerzést jelent). Ha kell, akár fegyveresen is beavatkoznak, lásd, Irak, Afganisztán, Líbia. A volt szocialista országok bekebelezése után, most az „Arab tavasz” országai a kitűzött célpontok!

Méghogy, globalizáció?!

Ejnye - ejnye!

Az állandósuló válságok következtében, egyrészt, saját társadalmuk kiszolgáltatott tömegeire hárítják a terhek viselését, következményei, pedig a legutóbbi Brit zavargások, előtte a Francia lázadások, a Német autógyújtogatások és most az USA Wall street foglalások, amelyek már több városra is kiterjedtek! A megszorítások leginkább a szociális költségek megrövidítése, nyugdíj korhatár megnövelése, közkiadások, segélyek csökkentése, közalkalmazottak elbocsátása, másrészt egymásra is ráfanyalodnak! Lásd Görögország, Írország, Spanyolország, Olaszország adósságainak számonkérését!

 És a habcsókok!

„A Magyar Nemzet a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez.”
”A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét”

„Magyarország nem gyarmata senkinek! Független ország vagyunk! Nem hagyjuk, hogy a görög útra kényszerítsenek”

Mindenkit megvédünk! Senkit nem hagyunk az út szélén!

Magyarországot megújítjuk, átszervezzük.

Vége a bankárkorszaknak! Vége van az utópiáknak, a nemzetek nélküli nemzetköziségnek!

A munka becsületét vissza kell adni

A fogyasztói társadalomnak vége. Munka alapú társadalomra van szükség!

A bankok a teherviselés határán vannak. Ki vannak feszítve.

Épeszű ember nem állítja szembe a nyugati demokráciákat a kelettel.

Arányos adórendszer és a söralátét.

Szinte valamennyi kijelentés a közönségnek szól, szélsőséges populizmus.

Hangzatos, tartalmatlan demagógia!  

Cselekedeteiben

azonban, teljes mértékben kiszolgálja a tőketulajdonosokat, beleértve az idegen tőkét is.

Az egykulcsos alacsony adótartalmú egyenes adózással, igyekszik idegen tőkét telepíteni, a hazai tőkét, pedig beruházásokra ösztönözni!

A szándék becsülendő, vagyis, hogy a kifosztott ország gazdaságát élénkítse, fellendítse, munkahelyeket teremtsen!

Azonban a pillanatnyi haszon megszerzéséért, multinacionális válságágazatokat telepít! (Autóipar, híradástechnika) Kiszolgáltatva az országot, annak az óriási veszélynek, hogy az ország alapvető jövedelemtermelését ezeknek a válság ágazatoknak rendeli alá!

De ha még így is történik, a lehetőleg a belőle származó jelen bevételeket magyar tulajdonú kutató fejlesztő bázisokra, és jövedelemtermelő nagyberuházásokra kell fordítani, nem pedig korrupt, multikat kiszolgáló kisvállalkozásokba szétszórni!

Mert az igazi hatalom a tudás és tulajdon, pontosabban a tulajdon és a tudás!

Ezeket a szerződéseket, csak komoly nemzetközi biztosítási garanciákkal szabadna megkötni.

Recesszió (kereslet csökkenés) esetén is, ezek a gyárak jobb esetben is, csökkentik termelésüket, netán be is zárnak! Ebben az esetben az ország ebből származó bevételei megszűnnek, ráadásul, a munka nélkül maradt emberek segélyeit fizetni kell!

Bizonytalan továbbá az alacsony adótartalmú egykulcsos adórendszer sikere is!

Nem biztos a feltétlen vonzása az alacsony adótartalomnak, ugyanis a költségek összessége (beruházás és a termék előállítási költsége) valamint az értékesítési ár különbözete az, amely a beruházót leginkább döntésében befolyásolja. És ha jól meggondoljuk, ebben a tekintetben nem biztos, hogy az adótartalom a döntő tényező a költségek összességében!

Az aggályok nem alaptalanok, minden előrejelzés a fentieket állítja.

Pénzügyek

Miután a rendszerváltó urak, (beleértve Orbán urat is) nagy igyekezetükben a nyugati szabadság és jólét felé, folyamatosan fosztogatták, szétlopták az ország nemzeti vagyonát, és sikeresen gyűjtöttek hozzá ugyanannyi adóssághalmazt is!

Miközben rendületlenül gyalázták az előző rendszert, összemosva azt a fasiszta népirtással!

Most azonban, hogy se pénz - se posztó, csak az elszántság és az akarat van, hogy a hatalmasra duzzadt adósság az elfogatható mérték alá csökkenjen (vagyis, hogy az ország bevételei GDP, lefedjék a hazai kiadásokat, és fedezni tudják az éppen esedékes

adósságtörlesztéseket is) minden lehetséges eszközt igénybe vesznek!

A magánnyugdíjpénztárak felszámolásával, az első részlet sikeres törlesztése meg is történt!

Azonban hogyan tovább? Az istennek nem akar sikerülni a nagy dobás! Az idegen tőke nem tapossa egymás lábát, hogy előre mozdítsa a magyar GDP növekedését!

Így hát marad a népbutítás! A Start program keretében „komoly értékteremtő munkára” kötelezik a munkából kirekesztett embereket, parlagfű kaszálás, ha nem tud kaszálni, akkor sarlóval, vagy kézzel! Közterületek sepregetése, stb! Értelmiségieknek pingpong felügyelet, reklámanyagok terjesztése, stb. 

Bizony! Ez már nem a szociális segély kategóriája, hanem foglalkoztatás! Széll Kálmán terv, 46 ezer bruttóért!

Bujtatott áremelések Chips adó A kategóriába sok minden belefér. Akár a kenyeret, a zsírt, szalonnát is idesorolhatnák, mint ahogy a margarinokat, a kávét is belefoglalták Forgalmi adó emelése szintén áremeléseket fog maga után vonni!

Pálfordulás?

„Új gazdasági világrend következik, a fogyasztói társadalomnak vége” mondta Erdélyben Orbán.

De vajon miért nem mondta a Kínai miniszterelnöknek Ven Csia Paonak, hogy nálunk a sarló, kalapács, és a vörös csillag is tiltott jelvény! Úgy hogy ne használják nálunk a kitüntetéseiket és az állami zászlót sem! Azt sem mondta, hogy az út, amelyen a kínai nép 60 éve halad, az nem más, mint az „ázsiai zsákutca”!

Valamiért egyre kevesebbet beszél ezekről a dolgokról, és egyre többet a munkaalapú társadalomról Ven Csiao Pao látogatása óta, (2011 június 25) aki egymilliárd EURO értékben vásárolt Magyar állami kötvényt! Azonkívül, a Kazincbarcikai Borsod Chem. és a Pécsi Huawei elektrotechnikai beruházásai is figyelemre méltóak.

Hogy van ez, hogy mi, csak úgy üzletelünk egy kommunista állammal?! Nem kéne Kínában a tulajdon viszonyokat átalakítani (privatizálni), hogy a bizalom jegyében tudjunk üzletelni? Hogy van ez Orbán Úr? (Csak, hogy idézzek a saját dicső múltunkból!)

Azonban a kötvénykibocsátás és egyéb idegen tőke befogadása, sem egyéb, mint adósság és gazdasági kiszolgáltatottság, ha közben nem törekszünk az adósság megszüntetésére és az önálló, fejlett saját nemzeti tulajdonú ipari bázisok létrehozására!

Egyébként, nem történik más, mint adósság áthelyezés, valamelyest jobb feltételek közé, közben tovább folytatja az ország gazdaságának kiszolgáltatását!  

Úgyhogy cseberből vederbe, majd a vederből cseberbe, jellemzi az Orbánféle politikát!

Mert elment Szaud Arábiába is fügét és füge dzsemet vásárolni, miközben tűrhető hozammal államkötvényeket ajánlott megvételre. Ígéretes jövő elé nézünk?  

Egyszóval, Orbán úr kezdi belátni, hogy a nyugati demokrácia, jólét és szabadság nem mindenki számára demokrácia, nem mindenki számára jólét és nem mindenki számára jelent szabadságot!

Valószínű, hogy látja! A kapitalista fejlődés csúcsára érkezett fejlett államok lehetőségeinek határát, vagyis, hogy nincs tovább, mert nem lehet folytatása a kapitalista termelési módnak!

Nem lehet, mert a jóléti (fogyasztói) társadalomban elfogynak az értékteremtők, egyre többen lesznek (a jólét következtében félretehető megtakarítások révén) a vagyonukból, a pénzükből (tőkéjükből, még ha részvényesek és nem egyszemélyi tulajdonosok is) ingyenélők, akik nem állítanak elő értéket, mégis többszörösen fogyasztanak, mint a bérből és fizetésből élő alkalmazottak, vagyis az értékteremtők!

A tudomány és technika, technológia fejlődése következtében, a magántulajdon alapú tőkés gazdaságban, pedig egyre több lesz a munkából kirekesztettek száma!

Fentiekből következik, hogy szükségszerű és törvényszerű lesz a termelési és társadalmi viszonyok megváltozása! Azonban, ez nem ott fog bekövetkezni, ahol a legnagyobb hiány, a szükség, hanem ott, ahol legnagyobb a jólét és az érdemtelen (értelmetlen, pazarló) fogyasztás. Mert valószínű, párhuzamosan ott lesz majd a legnagyobb a munkából kirekesztett tömegek száma is!

Ennek jelei egyre jobban láthatóak a fejlett fogyasztói társadalmak életében! Legutóbb a New York-i Wall street-i foglalók, amely lassan mozgalommá válik az USA- ban. De jellemzően leleplezte magát az imperialista tőke Líbia esetében, majd a Palesztin ügyben is! Az USA 125 ország ellenében vétózta meg a Palesztin államiságot.

Ezzel a lépéssel, a nyugati demokrácia és szabadság nimbusza végleg a porba hullott!

Amely a kezdetektől fogva a polgári ideológia hazugsága volt

 

Orbán Úr mégis ezt az utat választotta! Továbbra is tévelyeg, kísérletezik, álmodik!

Makacs módon faragja fából, a vaskarikát! Egyre másra találja fel a szocialista társadalom értékeit (a spanyolviaszt), és mindenáron, egy megosztott társadalomba akarja azt beilleszteni!

Az is lehet azonban, hogy ez csak a felszín, mese a felnőtteknek, mert a valóság az a törvényekben, az eltelt HÚSZ év történetében, az önkényes új alaptörvényben, és a megtestesült valóságban van!

Lássuk hát Orbán úr és alaptörvényt alkotó csapatának igazi szándékát!

Folytatom az új alkotmánnyal, amely 2012. január elsejével lép hatályba.

megyerimihaly

2011. október 11.


   
 

 

 

Még nincs hozzászólás.
 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt