megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Írások 26

Tartalom:

1., Magyarország kísérleti műhely

2., Jólétben és szabadságban

3., A napnál is világosabb

4., Az Elnök Úr köszöntőjéhez


MAGYARORSZÁG KÍSÉRLETI MŰHELY

Mert, itt már 22 éve megszokták az emberek, hogy a kísérletek rosszul végződnek. De csakugyan megszokták?

Orbán gazdasági szabadságharcot hirdetett meg

Orbán Viktor szerint a rendszerváltoztatáskor a magyaroknak politikai szabadságharcot kellett vívniuk, most pedig egy gazdasági szabadságharcra van szükség az országban.

A SZÉLL KÁLMÁN TERV 26 PONTJA

A Széll Kálmán terv 26 pontja.

1. A törvénymódosítás hatályba lépésétől évi negyvenről húsz napra csökkentik a miniszterek szabadságát.

2. 2011. április 1‐től a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium konzultációkat folytat az érintettekkel egy új, hatékonyabb gyógyszer‐finanszírozási rendszer kialakítása érdekében.

3. 2011. július 1‐ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium kidolgozza a rezsiköltségek befagyasztását lehetővé tévő szabályozás részleteit.

4. 2011. július 1‐ig az országgyűlés elfogadja az új közbeszerzési törvényt.

5. 2011. július 1‐ig elkészítik az új, sok ember munkáját igénylő közmunkák kivitelezési terveit, és előkészítik a közmunkarendszer keretéül szolgáló új jogszabályokat a Belügyminisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetésével.

6. 2011. július 1‐ig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium koordinálásával megalkotják azokat a jogszabályokat és létrehozzák azokat az intézményeket, amelyek az új rokkanttá nyilvánítási rendszer alapjait jelentik.

7. 2011. július 1‐ig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az érintett tárcákkal együtt felülvizsgálja a korengedményes nyugdíjak rendszerét és javaslatot tesz azok megváltoztatására.

8. 2011. július 1‐ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztériummal, a Honvédelmi Minisztériummal, és a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együtt kidolgozza az új közszolgálati életpálya modelleket.

9. 2011. július 1‐ig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium felülvizsgálja a táppénz‐folyósítás szabályait és javaslatot tesznek azok átalakítására.

10. 2011. július 1‐ig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium megalkotja az új gyógyszer-támogatási rendszer működéséhez szükséges jogszabályokat.

11. 2011. július 1‐ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megvizsgálja, hogy a jelenlegi büntetőjogi szabályozás elégséges visszatartó erőt jelent‐e a táppénzcsalásokkal szemben.

12. 2011 szeptemberéig elfogadják a közoktatási és felsőoktatási rendszert szabályozó új jogszabályokat.

13. 2011. december 31‐ig megalkotják azokat a jogszabályokat, amelyek az új nyugdíjrendszer működéséhez szükségesek.

14. 2011. december 31‐ig a Nemzetgazdasági Minisztérium megalkotja azokat a további lépéseket, amelyek a vállalkozások adósságterhének további csökkenéséhez vezetnek.

15. 2011. december 31‐ig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kidolgozza a MÁV adósságrendezésének és átszervezésének tervét.

16. 2011. december 31‐ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megalkotja azokat a jogszabályokat, amelyek a végrehajtási és felszámolási eljárások gyorsítása és átláthatóvá tétele révén csökkentik a vállalkozások terheit.

17. 2012. január 1‐ig az új, átlátható rokkanttá nyilvánítási rendszer keretében méltányosan és elvszerűen felülvizsgálják a korábbi minősítéseket.

18. 2012. január 1‐jével megalakul a Nemzeti Közlekedési Holding, és megkezdődik a közösségi közlekedés szervezeti konszolidációja.

19. 2012. január 1‐jével elindítják a közmunkák új rendszerét.

20. 2012. január 1‐én hatályba lép az új, fenntartható nyugdíjrendszer.

21. Befagyasztják a pártok nominális támogatásának értékét a 2011‐es szinten.

22. Az új alkotmány hatályba lépésével bevezetik az adósságfék intézményét.

23. 2012. szeptember 1‐én hatályba lép az új közoktatási törvény.

24. 2012. szeptember 1‐jével megkezdi működését a felsőoktatás új rendszere.

25. 2013. január 1‐től életbe lép a használatarányos elektronikus útdíj‐rendszer.

26. 2014‐től kétszáz fős országgyűlést választ az ország.

MHO/MTI

 

Fidesz kongresszus

2011. júl. 03.

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322599423_87.jpg

Harcias hangú beszédet mondott, "kiosztott sallerek"-et és "kokik"-at emlegetett a Fidesz vasárnapi kongresszusán az elnöki poszton megerősített Orbán Viktor. Szerinte kellemetlen, néha fájdalmas döntéseket kellett hozni az elmúlt egy évben azért, hogy Magyarország letérjen a görög útról, a gazdasági összeomlás útjáról. Kijelentette, hogy a határozott döntések és nem az elméleti viták idejét éljük, nem lehet gatyázni.

 

Orbán: Le fogjuk győzni ezt a válságot is

2011. 09. 12., 11:45

Budapest

Magyarország le fogja győzni a válságot - mondta Orbán Viktor pénteken azután, hogy Schmitt Pál köztársasági elnökkel konzultált a Sándor-palotában. A magyar miniszterelnök kijelentette, hogy a kormány 2012-ben meghozza az arányos adórendszer véglegesítéséhez szükséges intézkedéseket.

 

A V4-ek az EU gazdasági fejlődésének motorjai lehetnek

2011-10-14 17:50:00

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint a visegrádi országokban minden feltétel adva van ahhoz, hogy a válság utáni időszakban sikeresek legyenek, s az európai gazdasági fejlődés motorjává váljanak.[/b]

Forrás: Metropol Itthon

ORBÁN VIKTOR: SENKI NEM LÖKHETI VISSZA AZ ORSZÁGOT A “GÖRÖG ÚTRA”

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322599637_49.jpg

A kormányfő a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán beszélt

A KORMÁNY TOVÁBB FOG MENNI AZ ÁLLAMADÓSSÁG CSÖKKENTÉSÉNEK ÚTJÁN

Ki tartozik kinek? címmel rendezték meg a tizedik kötcsei találkozót a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében

A miniszterelnök szerint a kormány tovább fog menni az államadósság csökkentésének útján; Magyarországnak egy új világrendben kell sikeresnek lennie a válság után, ehhez az ország kiszolgáltatottságát okozó államadósságot kell csökkenteni - mondta a miniszterelnök szóvivője szombaton újságíróknak Kötcsén, a fideszes politikusok és jobboldali értelmiségiek zárt körű rendezvényén elhangzottakról.

 

ORBÁN VIKTOR: A KORMÁNY VÉGET VET A BANKÁRKORSZAKNAK

Európát és benne Magyarországot a bankárkorszak tette tönkre

A kormány lezárja a bankárkorszakot, megvédi a becsapott embereket, véget vet annak, hogy minden veszteséget és kockázatot az emberek viselnek - nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök a Metropol újság hétfői számában megjelent interjúban.

Orbán: Kiirtjuk a válság parazitáit - videó

2011. 10. 11. 08:54 Gazdaság » Gazdaságpolitika

 

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) legfontosabb célja, hogy Magyarországon 2014-ig Európa leginkább versenyképes gazdasági környezete alakuljon ki - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tanács alakuló ülésén kedden a Parlamentben.Nem engednek az arányos adórendszerből Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Polgári piknik

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322599525_52.jpg

„A kormány tovább fog menni az államadósság csökkentésének útján. Magyarországnak egy új világrendben kell sikeresnek lennie a válság után, ehhez az ország kiszolgáltatottságát okozó államadósságot kell csökkenteni” – így foglalta össze a jobboldali értelmiség és a fidesz politikusainak hagyományos kötcsei találkozóján elhangzottakat szombaton Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

 

Orbán: A magyar gazdaság egy gyorsnaszád

2011. október 19., szerda 11:21

Van jövője a biztosítási szektornak Magyarországon – jelentette ki a miniszterelnök a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) konferenciáján. Orbán Viktor azt is mondta, szamárságnak tartja, hogy az országban bank-, hitel- vagy biztosításellenesség lenne. Szólt arról is, hogy szerinte "mozgásba jöhet az EU hajója", és már a hétvégi csúcstalálkozón fontos döntések születhetnek.

 

ORBÁN VIKTOR A BRIT MINISZTERELNÖKKEL TÁRGYAL

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Nagy-Britanniába. Gazdasági szakemberek, újságírók és egyetemisták előtt előadást tart a London School of Economicsban  Közép-Európa – a növekedés motorja  címmel. Ezt követően Alderman David Wootton londoni polgármesterrel találkozik.

Másnap a magyar miniszterelnök részt vesz a Nemzetközi Demokrata Unió kongresszusán, melynek helyszínén kétoldalú tárgyalást folytat majd David Cameron brit miniszterelnökkel.

MHO/MTI/OS

 

Kína bevásárolta magát Magyarországba

2011. június 25., szombat 13:55 |

Történelmi segítségnek nevezte Orbán Viktor a kínai kormány Magyarországot segítő lépéseit. Egymilliárd eurós hitelkeret megnyitásában, gazdasági, katonai és kulturális együttműködésben, magyar állampapírok megvásárlásában, egy regionális logisztikai központ kialakításában és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében állapodott meg egymással Orbán Viktor magyar és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök délelőtt a Parlamentben. A kínai kormányfő a bizalomról és a két országot összekötő barátságról, illetve az európai adósságválságról beszélt. Orbán ennyire még sosem magasztalt idegen országot, azt mondta, hogy büszkék vagyunk, hogy Kína szövetségesei lehetünk.

A két kormányfő az ünnepélyes fogadás és a katonai díszszemle után másfélórás megbeszélésre vonult vissza, majd bejelentették, hogy a két ország kapcsolatait a jövőben sokkal szorosabbra fűzik.

AMBICIÓZUS KÍNAI FEJLESZTÉSI TERVEK

Újabb megállapodások várhatók magyarországi beruházásokról Kínával

Újabb megállapodások aláírása várható Kínával a közeljövőben a magyarországi beruházásokra fordítható 1 milliárd eurós fejlesztési keret felhasználásáról, a konkrét projektek közül elsőként a fővárost a Liszt Ferenc Repülőtérrel összekötő gyorsvasút valósulhat meg - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-vel.

 

AZ EREDMÉNYEK

 

BEINDÍTOTTÁK  a bujtatott áremeléseket (chips adó), a nyílt emelések benzin, gázolaj, és majd ami ebből következik.

Adóemelések ÁFA, EVA, és még a soron következő tervezett adóhengerek.

 

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322599926_89.png

A közmunkából nyomorszinten lehet megélni – Szakértői interjú

2011. 11. 11. 10:24| |Pénzügy » Hitel

A tervezett 400 hitel helyett, ha minden a terv szerint alakul, akkor 200-at tud kihelyezni a „szegények bankja” néven ismert Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. a kísérleti program keretében. Molnár György, a cég igazgatóságának tagja, egyben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közgazdaságtudományi Intézetének (KTI) főmunkatársa a Világgazdaság Online-nak elmondta, jelenleg a hitelek 25 százalékán látszik, hogy nem fog működni.

Start Program  (28 ezer, helyett 23 ezer)

Aki nem fogadja el a munkát, nem kap segélyt

Közmunka 2012: ilyen lesz a Start munkaprogram 2012-ben. A 2012. évi költségvetésben a 300 ezer ember foglalkoztatását célul tűző Start munkaprogram finanszírozását szolgáló több mint 200 milliárd forint jelentős része a mezőgazdasághoz kapcsolódik - mondta el Ángyán József, az agrártárca parlamenti államtitkára a hét végén a Pataji ősz címmel rendezett eseményhez kapcsolódó Romanapi Fórumon. Ángyán József hangsúlyozta: több minisztérium és államtitkárság dolgozik közösen a programon, ami hasonló a szociális földprogramhoz, csak annak a szakmai hátterét jobban megalapozza.

Felülbírálják a rokkantsági nyugdíjakat Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Visszaút a munkához

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál – mondta tegnap Giró-Szász András kormányszóvivő. A javaslat hangsúlya a rehabilitáción és a foglalkoztatás elősegítésén van. A rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék megszűnik, ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be. Ennek két része lesz, a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás.

Soltész Miklós szociális államtitkár kifejtette, azoknak a rokkantnyugdíjasoknak, akik már betöltötték a nyugdíjkorhatárt, csak annyi lesz a változás, hogy rokkantnyugdíj helyett ugyanakkora összegű rendes nyugdíjat kapnak. Azoknak sem kell felülvizsgálatra számítaniuk, akik az irányadó korhatártól legfeljebb öt évre vannak. Főszabályként két csoportot érintenek a felülvizsgálatok. A legnagyobb létszámot a rendszeres szociális járadékban részesülők és azok a harmadik kategóriában lévő rokkantnyugdíjasok teszik ki, akik nem vesztették el teljesen munkavégző képességüket.

Akiket munkára alkalmasnak tartanak, rehabilitációs ellátást kaphatnak, akiket nem, rokkantsági ellátásban részesülhetnek. Ez utóbbi megegyezik a jelenlegi rokkantsági nyugdíj összegével, mellette lehet ugyan dolgozni, de csak bizonyos határok között. A rehabilitációs ellátásra jogosultaknál – akik ezzel párhuzamosan nem dolgozhatnak sehol – fix, 58 ezer forintos összeget határoznak meg, amelyből még levonják a járulékokat. A kormány számukra a közmunkaprogramban biztosít állami munkát. Ezenfelül a versenyszférában bevezetik az úgynevezett rehabilitációs kártyát, így utánuk a friss foglalkoztatás esetén nem kell munkaadói járulékot fizetni.

A kabinet mindezek mellett bér- és költségtámogatási programot is biztosít. A munkaadót arra ösztönzik, hogy a nyílt munkaerőpiacra engedje ki a rehabilitált munkavállalót. A megváltozott munkaképessé­gűek esetében a támogatás az első évben száz, a második évben kilencven százalék, míg a harmadik évben nyolcvan százalék lesz.

 

Pindroch Tamás

 

GKI: a gazdaság helyzete rosszabb, mint a kormányváltáskor volt

2011. 9. 28. 10:35|Utolsó módosítás: 2011. 9. 28. 10:37|Gazdaság » Makrogazdaság

 

Rontotta GDP előrejelzését a GKI Gazdaságkutató Zrt., amely az idén csak 1,5 százalékos gazdasági bővüléssel számol, jövőre pedig a GDP 1 százalékos csökkenését prognosztizálja - derül ki a gazdaságkutató szerdán ismertetett prognózisának írásos anyagából.

A magyar gazdaság helyzete ma rosszabb, mint a kormányváltáskor volt, nem jók az irányok, zsákutcába kerülhet az ország - fejtette ki Vértes András , a GKI Zrt. elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. 

Hozzátette, ugyan a világgazdasági és európai helyzet is romlott, de a magyar gazdaság sokkal inkább a kiszámíthatatlan, a jogbiztonságot csökkentő, populista, alapvető jogokat sértő gazdaságpolitika miatt került ilyen helyzetbe, és ez elriasztja a befektetőket.

MATOLCSY: MAGYARORSZÁG ÚJRA KOCKÁZATOS HELYZETBE KERÜLT

Az eddigi intézkedések nem lesznek elegendőek - Az IMF mindent megtett a bankadó visszavonására

Magyarország újból a térség egyik legkockázatosabb helyzetébe került, mert az eurózóna új válsága magas és kedvezőtlen szerkezetű államadósság mellett érte el az országot - közölte Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, a kormány tudatában van a válságnak és válaszol arra. A miniszter a parlament gazdasági és informatikai bizottságának hétfői ülésén arról is beszélt, hogy a kormány eddigi intézkedései nem lesznek elegendőek a pénzügyi egyensúly védelmére.

Mélyülő krízisben a gazdaság

 

Tovább esett a Világgazdaság növekedési mutatója, a GYIA

 

2011. 9. 29. 05:00| |Gazdaság » Gazdaságpolitika

 

Negyedik hónapja zsugorodik a magyar gazdaság. Immár nem kérdés, jön a recesszió, mert a kilátások sem sokkal biztatóbbak. Szűk esztendőre kell felkészülni.

415 milliárd forint többletbevétel kell

Még több mint 400 milliárdot fog begyűjteni tőlünk az NGM

2011. 10. 10. 05:00|Utolsó módosítás: 2011. 10. 10. 09:59|Gazdaság » Makrogazdaság

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. szeptember végi hiánya 1570,6 milliárd forint volt, ez a módosított előirányzat 132,6 százalékát jelenti – jelentette a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Ismét egy asztalnál a valutaalappal Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Egyértelműen pozitívan fogadták az elemzők az "újfajta megállapodás" lehetőségét a nemzetközi pénzügyi szervezettel

Új együttműködésről kezd tárgyalásokat a kormány a Nemzetközi Valutaalappal – közölte tegnap délután a Nemzetgazdasági Minisztérium. A piac pozitívan fogadta az új IMF-hitel felvételének lehetőségét, a forint is erősödésnek indult.

„Új korszak indul Magyarországon, és ehhez minden eszközt igénybe kell venni. Ezért egy új együttműködésről kezd tárgyalásokat a kormány a Nemzetközi Valutaalappal” – közölte tegnap délután a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A szaktárca külön kiemelte: az új megállapodás nem hitelfelvételt jelent, hanem Magyarország biztosítást köt, amely növeli az ország függetlenségét. Ezek alapján tehát egy elővigyázatossági-készenléti hitelkeretről vagy ennek valamilyen speciális formájáról lehet szó. A forint a hírre erősödésnek indult: a közlemény megjelenése után egy euró már „csak” 307 forintba került a délelőtti 314-315 után.

 
LEJTŐRE KÜLDTÉK A FORINTOT

Közel a történelmi csúcs az euróval szemben - Gyenge kereslet az állampapír piacon

Délután kettő után a forint jelentősen gyengült a főbb devizákkal szemben, ezzel megközelítette történelmi 317-es szintet az euróval szemben. Az állampapír piacon ismét gyenge volt a kereslet. Az Európai Bizottság jelentése hazánkról szintén nem a forintot erősítette.

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322600180_32.png

Összeállította: megyerimihaly 2011. nov. 20.


Jólétben és szabadságban

Szegényen és adósságban

 

A NEMZETI TULAJDONát vesztett országnak iszonyú küzdelmekkel kell szembenézni, ha független és önálló államként akarja látni hazáját! FEL KELL MÉRNI! Melyek azok a létfeltételek, azok a függőségek, amelyekben másokra szorul, másoktól függ? Meg tudja e oldani saját (eszközzel) fizetőeszközzel, saját erőből, mások segítsége nélkül?

Mert az olyan megállapodásokat és az olyan segítségeket, amelyek az önállóság folyamatának lehetősége helyett, TOVÁBBI KISZOLGÁLTATOTTSÁGHOZ vezetnek, EL KELL UTASÍTANI!

 Magyarországnak ellopott NEMZETI TULAJDONát ÚJRA lehet teremteni! Mindene megvan! Nem kell DOLLÁR, nem kell EURO! Nyugdíjat Forintból is lehet fizetni! Munkabért Forintból is lehet fizetni! Egy kg Mangalica Hús 1000Dollár lesz! Ha nem kell, megesszük mi! Egy Kg Gyulai 1000 EURO lesz! Mindig, minden termék ára (export ár) annyival emelkedik, mint, amennyivel rontják a Forint értékét. A vizeinket, a borainkat, ízletes gyümölcseinket, élelmiszereinket, valódi értékén fizessék meg! Mert ha nem fizetik meg, megisszuk, megesszük mi! 

 Nem szabad tovább engedni, hogy értékeinket, a NYUGAT, egy jól megszerkesztett csábító, de alapjaiban hazug ÚJGYARMATOSÍTÓ IDEOLÓGIÁJA segítségével (a szabadság és demokrácia, a globalizáció, a nyitott gazdaság, a szabad áru, tőke és munkaerő áramlás) a FORDÍTOTT VILÁGOT eredményező PÉNZALAPÚ, határok nélküli multinacionális nagytőke szerezze meg!

A Magyar Nemzeti Bank legyen nemzeti tulajdon, állami felügyelettel és állami irányítással! A lakossági és egyéb pénzintézetek csak közösségi és állami tulajdonúak, dolgozói, pedig alkalmazottak lehetnek, állami felügyelettel!

Az idegen bankok, pedig akár el is sétálhatnak, persze csak az alaptőkéjükkel, mert már régtől fogva hazai forrásokból gazdálkodnak, és élnek magasan az átlag életszínvonal fölött. Nem kell félni a távozásuktól!

 Értékalapú kereskedelmet kell folytatni, mégha annak értékét pénzben is fejezzük ki!

Szállítok Neked öt vagon paradicsom konzervet 5000 dollár értékben, viszont kapok tőled három vagon fenyő fűrész árut 5000 dollár értékben! (árucsere megállapodás)

A Dollár, vagy Euro, olyan, mint a légypapír, ha kölcsön veszed, vagy hozzá nyúlsz, beleragadsz, nem tudsz tőle megszabadulni!

Tehát ELŐBB AZ ÉRTÉK, és CSAK AZUTÁN az, azt KIFEJEZŐ PÉNZ!

 Nem kereskedünk hamis áron! Meghamisított fizetőeszközökkel! Meghamisított érték arányokkal! Nem kell! Ugyanazon az áron a DÁN DISZNÓ, a SPANYOL FÖLDIEPER, az OLASZ SZÖLLŐ, a NÉMET TOJÁS, az átcímkézett osztrák áru! NEM KELL az osztrák és német szemét, NEM KELL az angol használt ruha!

A multinacionális nagykereskedelem óriási veszteségeket okoz, és óriási hasznokat szerez a meghamisított értékarányokkal!

Ezt csak az tudja, aki fogyasztott magyar mangalica terméket, magyar földiepret, dán disznóhúst, és spanyol földiepret is! Nem lehet összehasonlítani!

 

Képesek vagyunk építeni, keresett árukat előállítani, termelőeszközöket, gyárakat építeni. Forintot nyomtatni (háttér értékkel), hogy a nyugdíjasok, az egyéb ellátottak, a munkájukból élők tovább gyarapodjanak, biztos megélhetésük, biztos jövőjük legyen! Mindenünk van, anyagunk, energiánk, tehetségünk! Csak birtokba kell venni! Vissza kell venni a tolvajoktól! A fordított világot képesek vagyunk talpra állítani! A társadalom, nép, nemzet, család sorsa nem függhet egy nyertes vagy vesztes vállalkozástól! Egy társadalom közösség! Nem kártya parti! Nem szólhat nyertesek és vesztesek világáról!

 

Hogy rövid legyek! Azokat a kollaboránsokat, akik kisemmizték a magyar népet, olyan üdülő táborokba kell küldeni, ahol méltóképpen vigyáznak is rájuk! RECSK-re, HORTOBÁGY-ra KISTARCSÁ-ra! AZOK, pedig, akik eddig más munkájából, télen nyaraltak, nyáron téli sportokat űztek, alkalmazottaiktól és az államtól is loptak, újra a munkapad, íróasztal, vagy az a munkaeszköz várja, amely használatával előállítja azt az értéket, amiből magát, és családját eltartani képes.

A színes üveggolyók és az igazgyöngyök cseréjének, valamint az uraikat megsüvegelő népek korszaka lejárt!

Egyszóval, kár volt azt a téglát kimozgatni! Orbán Úr! A fal kidőlt, és mindent elloptak!

FÜGGETLENSÉG kell! Független Magyar Népköztársaság! Ilyen nem szerepel az Új Alkotmányban!

Mert sokféleségében, sokszínűségében, mégis egyenlőségében válhat globálisan egységes emberiséggé a föld lakossága. Ugyan úgy igaz ez, egy kisebb közösségre is. Egy népre, egy nemzetre, egy társadalomra!

megyerimihaly 2011-11-29

 

Komment saját írásomhoz!

 Kíváncsi leszek, hogy ez a függetlenségi - szabadságharcos komédia, mennyire nyugati forgatókönyve (akár a görög színjáték a népszavazással), egy jól megtervezett folytatásnak, amely az eddig eltelt huszonkét év, most már törvénybe is foglalt konszolidációját jelenti majd!

Minden jel erre utal, hogy Orbán elfogadja a közgazdászok tanácsát, mely szerint megállapodásokat kell az IMF – el és az EU – val, valamint a bankszövetséggel is kötni!

 Azt hiszem, rendesen átverték újra a Magyarokat, hiszen Orbán világéletében a nyugat lázában égett, az alkotmány és a kétharmados többség álmai csúcsát jelentette!

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1322600244_86.jpg

Közgazdászok Orbánnál.


A napnál világosabb!

A gondolkodó ember számára, hogy a jövő biztonsága, a földi élővilág, benne az emberi lét örökké valósága (ha kozmikus katasztrófa nem következik be addig, míg az ember menekülni nem képes) csak a népek, társadalmak, egyenkénti hazai, közösségi szolidaritásán, és ezt meghaladva, az egymás közötti szolidaritásán fog múlni!

Nincs, és nem is lehet helye, individuális hatalmi státuszoknak társadalmi közösségeken belül, mint ahogyan nem lehet a földi társadalmak kizárólagos ura és vezetője egy nemzet, vagy nép!
A kapitalista nyugat individualizmuson alapuló hazug ideológiája, már születésében is halott volt! Nem győzhet a minden emberi közösséget tagadó kapitalista társadalmi rend, nyertesek és vesztesek világa! Az emberek fölé rendelt, emberek által teremtett hazug törvény a TULAJDON HATALMA!


Kína, mint nemzet, sem válhat a világ urává, de egyetértésben a világ más népeivel megteremtheti a jövő kiegyensúlyozott, szolidaritáson alapuló sokszínű, soknemzetiségű egységes emberiségét!

Mellette fognak állni az Oroszok, Brazília, India, (BRIC országok), amely már a Dél Afrikai Unió csatlakozásával BRICKS Országok néven bővült! Ha tovább gondolkodunk, Japán sem fog hiányozni sokáig ebből a szövetségből!

Többször is, most is elmondom meggyőződésemet, Mert sokféleségében, sokszínűségében, mégis egyenlőségében válhat globálisan egységes emberiséggé a föld lakossága.

Remélem, hogy előbb, vagy utóbb, ha konfliktusok árán is, valósággá válik!

megyerimihaly
2011.december 05


 

Az Elnök Úr köszöntőjéhez

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1325542416_31.jpg

A köztársasági elnök újévi köszöntőjében szólt a január 1-jén hatályba lépő új alaptörvényről is, amelyből - mint mondta – erős Magyarország és olyan élet sarjadhat, amelyre mindig vártunk és vágytunk.”

Nekem, pedig azt kell mondanom, miután megismertem az alaptörvényt, valamint a még hatályban sem lévő, de már az alaptörvény szellemében alkotott törvényeket, hogy EZ AZ ALAPTÖRVÉNY (alkotmány)

Visszalépés az Ó kori demokráciákhoz, vagy a felvilágosodás kori kapitalizmus világába! Az utóbbi ellen lázadt, a felvilágosult párizsi értelmiség, a francia nép!

Vagyis a POLGÁRI JÓLÉT és a KÖZJÓ! (milliárdos, milliós jövedelmek és minimál bér 10 % egyenes adóval, szociális piacgazdaság 28 ezer 500 Ft, minimál nyugdíjjal)

FELLÉPÉSÜK KEZDETÉN BEJELENTETTÉK ezt a célt, csak hát nem mindenki tud a sorok közt olvasni! (A polgár, az nem állampolgár! A közjó bázisa, pedig a minimál nyugdíj)

KINEK jó, KINEK nem!

Kizsákmányolást és kirekesztettséget a TÖBBSÉGNEK! Az új törvényben értelmezhető a KÉNYSZERMUNKA is, a kirekesztettek számára (fillérekért közmunka), amelyre már törvény is született!

És KÉNYELMES INGYENÉLÉST (10% - os egyenes adó) A TŐKETULAJDONOSNAK (gyáros, bankár) vagy tőketulajdonosoknak, (múltik, és részvényeseik).

MERT AZ ÚJ ALKOTMÁNY MOST ERRŐL SZÓL! És ebből következnek a törvényeik is!

Húsz év alatt megtanulhattuk, függetlenül bármely kormány és párt irányította az országot! ARRA NINCS MIT ADNI, MIT MONDANAK! Csak a cselekedetek számítanak!

Ez A NEMZETIESKEDŐ ÉS FÜGGETLENEDÉSI színi előadás, semmi egyébre nem való, mint az eltelt HÚSZ esztendő politikai folytatásának a leplezése!

AMELYET NEM IS TAGAD a kollaborátor, mert hiszen azt mondta, hogy a módosított alkotmány nem volt alkalmas a konszolidáció végrehajtására!

Mert, nem tartom valószínűnek, hogy nem tudja felfogni, hogy tovább folytatja az ország, a nép kiszolgáltatását az idegen tőkének, függetlenség helyett újabb kiszolgáltatottságba taszítja az országot! (Ő másként gondolja!)

Erre bizonyíték, a legújabb alaptörvény és a már eddig meghozott törvények

 Nagyobb és huncutabb kollaborációt nehezen találunk a világban és a történetünkben!

Látjuk, láthatjuk hova és mihez vezetett, a nyugat hármas hazugságát szajkózó liberális és győztes nemzedék JÓLÉT, SZABADSÁG ÉS DEMOKRÁCIA jelszavai!

A többség számára ez SZEGÉNYSÉGET, KÉNYSZERT és SZOLGASÁGOT jelent!

SZEGÉNYSÉGET, mert elvesztették munkájukat, KÉNYSZERT mert segélyre, éhbérért végzett munkára kényszerültek, SZOLGASÁGRA, mert a munka világa TULAJDONOS ÉS BÉRMUNKÁS viszonyra változott!

Kezdik már az USÁ ban is érteni a FOGLALD EL a wall streetet mozgalom tagjai, másként WE ARE 1% and YOU 99%, amely az elosztott jövedelemre vonatkozik!

A társadalom 99% át kitevő lakosság osztja el a jövedelem 1% át, míg az 1% ot kitevő tőketulajdonosok teszik el a jövedelem 99% át!

Az ÚJ TÖRVÉNYBÓL én nem TUDOM KIOLVASNI, amit a KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK! Az alaptörvényt, Fidesz és Kereszténydemokrata párt írta NÉP NEVÉBEN a NÉP ELLEN!

A demokrácia nevében ezért a népakaratot nem is kell a nép elé tárni.

Mert hiszen az egyik fő alkotó (POZSGAI) főokosságával érvelve,„Aki mindenkinek meg akar felelni, az senkinek sem felel meg”

Nos, hát akkor így mindennel rendben is lennénk! VAGY NEM?

Bármiről is beszél tehát, a jelen politikai hatalom, CSELEKEDETEI továbbra is kiszolgálják a hazai és nemzetközi tőkét, amely tulajdonával profitot szerez, kizsákmányol és kirekeszt!

 

A Magyar Népnek (értékteremtőknek és alkalmazottaknak) nem kellenek, „vágyak és remények”!

Nem kellenek a hamis ígéretek!

VÁRAKOZTAK ELEGET!

Nem kell az Ígéret Földje!

Nem kell a szegénység, az érdemtelen gazdagság sem!

A Magyar társadalom állampolgárainak MUNKÁJUKBÓL TEREMTETT, MEGÉRDEMELT LÉTBIZTONSÁGRA VAN SZÜKSÉGE!

Nem kell a hazug és megosztott társadalom! Nem kell a hazug törvény, amely ezt előidézte, és tovább folytatja!

megyerimihaly 2012. január 01. 

 

 

 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******