megyerimlapja
megyerimlapja
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Feltöltések
 
Képek
 
Írások
 
Levelezés
 
Vendégkönyv
 
Hozzászólások
 
Írások 2
 
Írások 3
 
Írások 5
 
Írások3/1
 
Mozgalom és pártalapítás
 
Írások 9
 
Sajtó-média hírek, cikkek
 
Írások 8
 
Érdekesség, tudomány
 
Írások 10
 
Írások 11
 
Íások 12
 
Írások 13
 
Írások 14
 
Írások 15
 
Írások16
 
Írások 17
 
Írások 18
 
Írások 19
 
írások 20
 
írások21
 
írások22
 
írások23
 
írások 24
 
Írások 25
 
Írások 26
 
Írások 27
 
Írások 28
 
Írások 29
 
Írások 30
 
Írások 14

Tartalom

1., A Messiás

2., Az elégedetlen államfő

3.,Orbán Viktor újévi köszöntője

4., Nyudíjemelés

5., Parázslik a gyűlölet

6., Nem a kufárok földje

7., Cenzúra

8,. Cenzúra 2


A Messiás

’Vietnam GDP Grows 5.32% In 2009, Down From 2008

Thu, Dec 31 2009, 07:13 GMT

 

Vietnam GDP Grows 5.32% In 2009, Down From 2008

 
   By Nguyen Pham Muoi 
   Of DOW JONES NEWSWIRES’ 
 

HANOI (Dow Jones)--Vietnam's economic growth slowed to 5.32% in 2009 from 6.18% last year, the government's General Statistics Office said Thursday, though growth is expected to pick up again next year as the global economy bounces back. 

’Still, the worst may be over: GDP grew 6.9% in the fourth quarter, faster than the 5.89% growth in the comparable period of 2008, the statistics office said.’

 

 

’A Vietnami gazdaság növekedése ’2009 ben ’lassúlt 5,32 % -ra,’  a múlt év ’6,18 %’növekedéséhez képest, mondta a kormány statisztikai hivatala csütörtökön, bár az emelkedés a jövő évben ismét várható, amint a világgazdaság is visszatér a régi kerékvágásba.

’A legrosszabbakon túl vagyunk: A GDP növekedés a negyedik negyedben 6,9 % volt, gyorsabb, mint a 2008 hasonló időszakának  5,89% - os növekedése, mondta a statisztikai hivatal.’

 

2010. 01. 01.

megyerimihaly

Komment

 

’Ha a HÚSZ éves kapitalista száguldás produkálná ezt az „ázsiai zsákutcát” akkor, most az új törvény szerint a nyugdíjasok ’kétheti prémiumban’ részesülhetnének.

Ime az ’új törvény’ vonatkozó része.

A kormány a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése érdekében a nyugdíjprémium intézményét is bevezeti. Eszerint a költségvetésben tartalékot kell képezni arra az esetre, ha a GDP várható értéke 3,5 és 4,5 százalék között van. Ebben az esetben 1 heti nyugdíj-kiegészítés jár. Ha 4,5 és 5,5 százalék között van a GDP, akkor 2 heti, ha 5,5 és 6,5 százalék közötti, akkor 3 heti, ha pedig 6,5 százalék feletti, akkor 4 heti nyugdíj-kiegészítés jár év végén. 

 

’Idézek az ígéret földjére vezető egyik Messiás beszédéből.

 

A Nagy Imre nevében előadott hamisítás’

 

„Mind a mai napig 1956 volt nemzetünk utolsó esélye arra, hogy a ’nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen.’ A ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és vissza kényszeritettek bennünket abba az ’ázsiai zsákutcába,’ amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni.”

 

Ekkor még ezek az emberek naivak voltak, ’tévedésük bocsánatos bűn’ lehetett volna, hiszen természetes karriervágy hajtotta őket!

’De most már hamis prófétákká váltak, amit, már nem lehet megbocsátani!

 

megyerimihaly

Debrecen 2010. január 01.

 

Csatlakozó írás: Bűnösöket keresek 2

                           Korunk kapitalizmusa


  Az elégedetlen államfő

Miután nyomtatásban megjelent Sólyom László köztársasági elnök újévi köszöntője, mint ahogy egy rendes magyar állampolgárhoz illik, elolvastam!

Elolvastam egyszer, elolvastam kétszer, és még mindig, nem tudtam megérteni!

Harmadjára azonban lassan kezdtem kapisgálni, negyedjére aztán megvilágosodott!

’Igen, hogy a felelősség az ország sorsáért, nem a választott, hatalommal megbízott vezetőké, hanem azoké, akik nem tudják kiválasztani az ígéretüket teljesítőket, az ígérgetők közül!

Sőt azt is tudomásukra hozta a választó állampolgároknak, hogy a keserves csalódást is maguknak köszönhetik a rendszerváltásból következően!’

Tudniuk kellett volna, hogy ahhoz, hogy egy országot szét lopjanak és a lopott holmit törvényessé is tegyék, idő is kell. ’Ki meri ma már vitatni a burzsoá tulajdonok jogosságát, hiszen a jogot adó törvényt éppen Sólyom Úr alkotta!’

Sőt, mert, ha Ő, Sólyom László mondja, meg az általa módosított alkotmány, akkor az úgy is van! ’„Magyarország független demokratikus jogállam”’

Mintha egy utca, vagy ember névváltozásáról lenne szó! De tudjuk, hogy attól, hogy valakinek vagy valaminek a neve megváltozik, attól, még az ugyan az, az ember, vagy ugyan az, az utca marad!

’Megújulás, újrakezdés, változás, remény.’ Mindezek legalább tizenötször fordulnak elő a szövegben, csak most nem úgy, mint a „hősi korszak” kezdetén a ’jólét, szabadság, demokrácia hármas hazugsága (valóságban nem létező ideák)’ tartalommal töltötték meg a rendszerváltozást, hanem hagyják ’homályba’ veszni ezeket a kijelentéseket!

’Tartalom nélküli üres szavak!’

Visszataszító, mikor egy kapitalista törvényalkotó, szegénységről, közös kincsről, közösségről és szolidaritásról beszél

’Sólyom Úr alkotmánymódosítása, szofisztikus érvelésen alapuló magyarázata (hamis, hazug, félrevezető érvelés) tette lehetővé, az államot és a közösséget egyaránt megkárosító kapitalista rendszerbe való visszafordulást.’

Ma is farizeus módon viselkedik, bort iszik, és vizet prédikál. Sajnálkozik a szegénységen, csodálkozik a korrupción, elítéli a békétlenséget, tisztességnek tartja az alaptörvénnyel támogatott nyilvános lopást. (Alkotmányos tulajdon)

Gondolja talán, hogy mindezekről az erkölcstelen tömegek, a kis és nagy tolvajok, a hazugok és feslettek a felelősek?

’Nem, ezek csak következmények!

Ezeket a következményeket, pedig nem más, mint a Tisztelt Elnök úr és rendszerformáló társai teremtették meg az alaptörvény megalkotásával, és az ebből fakadó napjainkig tartó törvényhozással, valamint azok alkalmazásával.’

Nem olyan nagy újság ez, így működik ez minden fejlett kapitalista demokráciában, csak tájékozódni kell!

’Ez a rendszerváltás bizonyítványa!’

Nem kell megújulniuk, ne kezdjenek újra semmit! Én megfogadom a tanácsot!

Az ígérgetőknek a süllyesztőben a helye 

Visszataszító az elkövetett bűnt, szégyent más nyakába varrni!

Debrecen. 2010. január 03.

megyerimihaly

Kapcsolódó írás: Alkotmányos tulajdon.


 

Orbán Viktor újévi köszöntője

 

Orbán Viktor a honlapján közzétett köszöntőjében úgy fogalmaz:

az újév mindig magával hozza az új kezdet lehetőségét is, alkalmat ad arra, hogy "megfogalmazzuk, mit hibáztunk el, mit kellene a jövőben másképpen tennünk" Véleménye szerint Magyarországnak sok mindenben változnia kell.

 

Mint mondta, az új kezdet magával hozhatja a [b]teljes újrakezdést, a teljes megújulást[/b] is, és szerinte Magyarországnak éppen erre, a [b]teljes megújulásra[/b] lesz szüksége a 2010-es évben. "Ha képesek vagyunk ezt belátni, akkor változtathatunk mindazokon a hibákon, amelyek az elmúlt nyolc évben megkeserítették a magyarok életét" - hangsúlyozta a pártelnök, hozzátéve: ő hiszi, hogy "a kapu nyitva áll", a kérdés az van-e elegendő bátorság a "teljes megújulás kapuján" való belépésre.

 

"Amennyiben így döntünk, akkor 2010 a magyarok éve lesz, akkor 2010-ben hozzákezdhetünk egy olyan erős Magyarország felépítéséhez, amelyre mindannyian büszkék lehetünk, és amelyben mindannyian biztonságban élhetjük az életünket" - mondta Orbán Viktor, aki a szokásos "Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" szlogennel és boldog új évet kívánva zárta köszöntőjét.

 

 

Komment

Ez a köszöntő nem érdemel kommentárt.

Mert, hogy nincs mit kommentálni! Üres általánosságok. Rébusz.

Egyetlen konkrétumot tartalmaz. Magyarországot.

 

Ha pedig az ország sorsát ilyen rébuszokba rejti el, jelképeket használ, bátorságra hivatkozik,nem nyolc! húsz év után újra kezdésről és megújulásról beszél, azt az embert még a kísérleti műhelyek is alkalmatlannak találják!

 

Demagógiával, rendszerváltó társaival együtt családok százezreit tették tönkre, milliókat taszítottak szegénységbe, százezreket juttattak érdemtelen gazdagsághoz!

Húsz év egy emberélet alkotó munkájának, több mint a fele!

 

Azt gondolom, hogy egy ország (még egy család sem) nem kísérleti műhely!

A bizonyítvány az eltelt húsz esztendő!

Otthon készítsék el a vaskarikát fából

Debrecen 2010. január 04

megyerimihaly

Csatlakozó írás Bűnösöket keresek 2


Nyugdíjemelés 

’Nyugdíjjogosultság, nyugdíj.

(Azon ritka társadalmi probléma, amelynek igazságos megoldása a kapitalista társadalomban is lehetséges)

 

Szemérmesen, nyugdíjasokhoz méltóan’ nem beszélünk róla, pedig, mint annyi ezer és ezer gond a szegénységben, az eltartott idős nemzedék terhe is gond a társadalom számára, de a nyugdíjasok közössége számára is.

És bizony a szemérem, csak addig tart, míg ez a dolog az asztalra nem kerül. Ez, pedig nem más, mint ’a nyugdíjemelés.’

Akkor aztán kibújik a szög a zsákból, elkezdődik a sárdobálás, a késhegyre menő harcok, a koncféltés, a kutyatermészet!

És, ahogy lenni szokott itt is az erősebb kutya elve érvényesül, vagy is a nyugdíjas közösség azon ’„írástudó” csapatáé,’ akik közelebb ülnek a tűzhöz, és ’nagyobb ráhatásuk van a törvényalkotás előkészítéséhez,’ mint az ’„írástudatlan” csapatnak.’ Ha valami nem a megszokott módon történik, azonnal elkezdődik a törvény re hivatkozás, a törvény betűkre szedése. Aztán persze ki – ki saját maga érdeke, helyzete szerint, akár képtelenségekig is eljut!

Érdemes azért a kutyatermészetre csak néhány mondatot szánni. Az anyjuktól elválasztott kiskutyáknak külön edényt rendszeresítve azt láthatjuk, hogy a sajátját is szeretné birtokolni, de a másikéból, akár veszek árán is enni akar. Vagy figyeljük az étkező kutya magatartását, ha közelít valaki a gazdán kívül, azonnal morog és támad. Ha nem bír az étekkel, elkaparja, elrejti!

’Én azt gondolom, ha valahol meg lehet az igazságot találni, akkor itt meg lehet! Meg lehetne!

Csak egyszerűen a tárgyilagos valóságnak (mindenféle módosító tényezőt figyelmen kívül hagyva) megfelelően kell a nyugdíjakat emelni!’

A módosításokkal külön törvények és rendeletek foglalkozzanak!

Ez pedig azt jelenti, ’(szóljon aki nem így gondolja)’ hogy a vonatkozó törvények szerint (szolgálati évek, fizetett társadalombiztosítás és egyebek)megállapított és elfogadott nyugdíjjal, a nyugdíjas, ’a társadalom számára kötelezően eltartottá válik.’

 

Az emelés tekintetében, nincsen többet érdemlő, szebb, jobb, meg különb nyugdíjas, mint amennyi nyugdíjra érdemesült!

 

’Vagy is, hogy a megállapított nyugdíjak közötti különbség ne változzon (összegszerűen igen, de vásárlóértékében nem) a kis és magas alapnyugdíjakat, évről, évre az előző évi inflációval azonos % ban (rátával) kell emelni!’

Például, ha 10% az infláció 1000Ft esetén 1100 ra, 10 000Ft esetén 11000 forintra nő az alapnyugdíj. A különbség ezek után sem fog változni az eredeti vásárlóértékhez képest, csak összegszerűségében, hiszen az ezer forintos nyugdíjas, most ezeregyszáz forintért jut hozzá ahhoz, amit az előző évben ezer forintért vásárolt, a tízezres, pedig tizenegyért!

’A különbség évek során is pontosan megmarad!

Ez nem jelent emelést ez csak az infláció követését!

 

És akkor most jutottunk el az emeléshez.’ Mint ahogy a családban, minden gyermekének egyformán kedvesnek kell lenni a szülő számára, egyformán gondjukat viselni kötelesek! ’Ez a társadalomra nézve is kötelezőnek kell, hogy legyen, amellett, hogy a nyugdíjas érdemeltsége az alapnyugdíjban tisztán és világosan kifejeződik!

Ezért az inflációkövetésen felüli emelés, pedig minden nyugdíjas részére, (minden józan és reális gondolkodó szerint) csak azonos összeg lehet!

 

Ajánlom a Nagytiszteletű Alkotmány Bíróság figyelmébe!

 

Debrecen. 2010. január – 07.

megyerimihaly. (mmihaly23)


  HÚSZ év

Memento, azok számára, akik a múltra poloskafészket kiáltottak, szüleiket vádolták, jólétet, szabadságot, demokráciát képzeltek és ígértek, de tenger könnyet arattak!

Egyszer volt, de igaz volt! 
Egy haladás, amely nem hátra, hanem előre mutatott
 

Az a húsz éves haladás, sok ingyenélőnek fájdalmas volt!
Akik persze nem győzik, most gyalázni azt a rendszert! 
Nem értik, hogy miért nem köpi magát szembe az alkalmazott és a munkás, mikor a burzsoáziát munkára merte kényszeríteni!
A munkásmozgalom mártírjai aljas gazemberek voltak, az igazi mártírokat közöttük (ahogy szokták mondani "valamennyiűnk") között kell keresni, akik lehettek, tán pár ezren is! 
Akik itt maradtak!
(Ez az igazi demokrácia, mikor Karácsony táján lehet jótékonykodni, a szegényeken sajnálkozni, hadd méltányolják azt, az igazi szeretetet és áldozatot, amely ezen alkalommal belőlük árad feléjük!)

No de emlékezzünk egy kicsit arra a húsz évre is, amely 1945 tavaszán kezdődött!
Mikor is az átkozott ruszkik, kergetve a németet, lerombolták az országot, a németek, pedig kimenekítették a javakat a ruszkik elől!
Az a húsz év így kezdődött! (800 as képek)

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1263061148_62.jpg

//megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1263061042_22.jpg

És húsz év elteltével az első népi demokratikus alkotmány megszületésétől számítva 1969 - re, igaz sok bajjal, kemény diktatúrával, amely 56 után azért fellazult! Kifizette a háborús kártérítést! Magyarország ujjá épült, teljes körű társadalombiztosítást, Ingyenes oktatást, térítésmentes egészségügyi ellátást, és kötelező teljes körű foglalkoztatást valósított meg!
Milliók tudtak kedvezményes hitellel lakáshoz, otthonhoz jutni! 
Eltűnt a társadalomból a fenyegető bűnözés, a munkanélküliség, a hajléktalanság és a kiszolgáltatottság!
 
Elérhető távolságba került a közmegegyezés! Nem volt, egyenlősdi, hazudik, aki azt állítja, de kiemelkedően érdemtelen jövedelmekhez sem lehetett jutni! Tökéletes társadalom nem létezik ! Ez sem volt az! Mérhetetlen az, az erkölcsi fölény azonban, amelyet a szocialista társadalom a kapitalizmussal szemben képvisel!
Nos a HÚSZ év alatt ennyire haladt a szocializmus! 
A tudományok haladása, a javak előállításának módja szükségszerűen a végét jelenti a kapitalista termelési módnak!
Európában baleset történt! 
Aki megkérdőjelezi azt a húszéves haladást az csak hitványságból, vagy sértettségből, vagy tudatlanságból teheti!
Az Interkontinentál 1969 ben

 //megyerimlapja.gportal.hu/portal/megyerimlapja/image/gallery/1263061551_92.jpg

Megyeri Mihály
Debrecen 2009.-01 - 02. Komment?


 

’Parázslik a gyűlölet

(Magyarország kifosztása)

 

Húsz év után, lassan foszlik a király ruhája, hullik a lepel!’ De még szinte csupaszon is elvárná a tiszteletet földönfutóvá tett alattvalóitól.

’A magyarországi rendszerváltás becsvágyó akarnokairól, egyre inkább kiderül, hogy becsvágyuk és karrierük előbbre való volt, mint az ország érdeke!

 

Húsz év bizonysága sem elég a számukra, hogy belátva hibájukat, elismerjék a tagadhatatlant, a létező valóságot.

 

Velük szemben a türelem elfogyott!’ Mit akarnak még mindig bizonyítani? Egypártok ők, csak a nevük különbözik.

’Semmiféle erkölcsi alapjuk nincs az ígéretekre!

Elszámolni valójuk van!

Számoljanak el a tengernyi könnyel, szenvedéssel, a szegénységgel, a lakossági és államadósságot kitevő százhúsz milliárd dollárral, a nemzeti vagyon száznegyven milliárdra becsült hiányával.

Akik eltűrik, hogy a Magyar Nemzeti Bank nincs magyar tulajdonban, hogy a számtalan hazánkban működő idegen bankot nem vonhatják felügyelet alá, akik ezért nyakló nélkül lopják, kifosztják az országot!

Majd a lopott pénzzel visszajönnek, és a mi saját pénzünkkel felvásárolják az országot!’

 

Számos, velük együtt induló gondolkodó társuk, csöndben félreállt, kivonult a közéletből, vagy felismerve a nyugati demokráciák ördögi demagógiáját, ’szembe fordultak a hatalomhoz ma is csökönyösen ragaszkodó, rászedett társaikkal.’

 

Az átlagemberben, akinek nincs évekre, hónapokra megtakarítása. Aki hónapról, hónapra él. Akit ha kár, betegség, vagy más esemény váratlan kiadásra kényszerít, netán elveszíti munkáját, létbizonytalanságba kerül. Rövid időbe kerülhet, hogy adósságcsapdába, élete addigi munkája árverésre kerüljön! ’Sok ezren kerültek Magyarországon ebbe a helyzetbe.’

 

A társadalom bérből és fizetésből élők nagyobb részére, fentiek a jellemzők.

’Ezekben az emberekben, gyülemlik, gyarapodik a keserűség,’ amint látják a politika a gazdaság, a közélet hazug, tolvaj, erkölcstelen történéseit.

 

’Hőköltem és elképedtem!

 

Következzen a bizonyítása annak, hogy a rendszerváltó elit az ország, a nép iránti kötelezettségről megfeledkezve, előbbre valónak tartotta a becsvágyó karriert, mint az ország őszinte tájékoztatását!

Mondjuk ki, magyarul! Hazudtak, félrevezették a népet!

Ebben az esetben az is hazugság, ha elhallgatjuk a valóságot!’

 

Nem tudom, hogy mennyire szavahihető, bár azt hiszem ’Bogár László autentikus személy.’

 

’Az idézetek Wiedemann Tamás „Kiárusított Magyarország” cikkéből valók. (Magyar Hírlap)

 

A nyugati pénzügyi tőke megtiltotta Antall Józsefnek, hogy az államadósságot a saját elképzelése szerint kezelje – állítja Bogár László. A közgazdász szerint hazánk – már a rendszerváltást megelőzően – egy globális és végtelenített adósságszivattyúnak, egy kifosztó szivattyúnak lett az áldozata.

„A bankárok udvariasan, de igen határozottan jelezték Antallnak, hogy mi az, amiről soha semmilyen körülmények között nem szabad beszélni. Nemcsak neki, de a kormányzati rendszer egyetlen tagjának sem”’ – mondta Bogár László, aki az Antall-kormányban politikai államtitkár volt.
Antall Józsefnek azt is megtiltották, hogy a nemzeti vagyon kifejezést használja.’A statisztikai évkönyvben 1989-ben szerepelt utoljára a nemzeti vagyon kifejezés. 1990-től – Antall József is ezt örökölte – már nem szerepelt ez a fogalom a statisztikai évkönyvben, amelyet a globális világképre hivatkozva szüntettek meg.

’„Antallnak arról sem szabadott beszélnie a nyilvánosság előtt,’ hogy a hazánk területén ideiglenesen állomásozó multinacionális vállalatok – amelyek azóta letarolták a magyar gazdaságot – milyen alkuval jönnek be Magyarországra

 

’Soros György és Andrew Sarlos azt javasolta Antall Józsefnek, megvásárolják Magyarország adósságállományát, amely akkor huszonkétmilliárd dollárra rúgott. Ennek fejében a nemzeti vagyon legértékesebb darabjait kellett volna átadni az üzletembereknek.’ (!?nem volt köztudott! mifajta emberek ezek?)

’A dolog tragédiája az, hogy eltelt húsz év, az adósságunk százmilliárd dollárral több, mint akkor volt, közben pedig eltűnt a nemzeti vagyon”’ – mondta a közgazdász, akinek az a véleménye, hogy rosszabb helyzetben vagyunk, mintha Antall József elfogadta volna Sarlos és Soros ajánlatát.

’Bencze Izabella, a volt Kincstári Vagyoni Igazgatóság egykori vezérigazgató-helyettese szerint„Magyarországon a szocializmusban kilencvennyolc százalék körül volt az állami tulajdon aránya. Felgyülemlett egy hatalmas vagyon, amelyet ha egy olyan típusú privatizációval értékesítettek volna, amely a bevételeket az államháztartásba vezeti be, az adósságokat ebből próbálja meg lefaragni, és senki nem lop el semmit, akkor ma Európa egyik leggazdagabb állama lehetnénk” – mondta Bencze Izabella..’

A jogász azt mondja, hazánkban a ’hivatalos kommunikáció szerint’ a reprivatizációt azért nem lehetett választani, mert annak költségeit a költségvetés és az állam teherbíró képessége nem viselte volna el.
Bogár László kijelentette, hogy a reprivatizáció, amelyet Csehországban megvalósítottak, számunkra tiltva volt.’

 

Idézetek vége

 

’Nos, akkor itt fel kell tenni a kérdést!

Ki a bűnös? A bankárok?

 

Akik csak úgy osztogatják a parancsokat, a húsz milliárd fejében!

A miniszterelnök, pedig nem győz egyik sarokból, a másik sarokba állni!?

 

Nem! Ezt hiszi a piszi!

 

Bogár úr menti a menthetetlent! Ki volt az, aki megfogalmazta és közre adta azt a „hivatalos kommunikációt”?  

Nagyon lényeges, amit Bence Izabella mondott!

 

Az ország kifosztása hazai segédlettel tervszerűen történt meg!

 

Bogár Úr helyett előadom a kulcs szavakat?’ Kulcs szavak privatizáció, nyitott gazdaság, piac gazdaság, a tőke és a munkaerő szabad áramlása, szabadság, demokrácia, jólét!

’Egyenként! Privatizáció’= A gazdaság felaprózása, legyengítése, munkahelyek megszűnése, tömegek kirekesztése, olcsó munkaerő létrehozása!

’Nyitott gazdaság:’ Tegye lehetővé a tőkebevitelt

’Piac gazdaság:’ Olcsó munkaerőre telepített tőke, újprofit, újpiac (újragyarmatosítás)

’A tőke és munkaerő szabad áramlása:’ Egyirányú utcák, tőketelepítés: gyárak, bankok nagykereskedelem a fejlődő olcsó munkaerővel rendelkező országok felé. Profit és az olcsó munkaerő a tőketulajdonos felé!

’A szabadság:’ Nem létező idea! A kapitalizmus alaphazugsága

’Demokrácia:’ Diktatúra, vagy amit akarsz! A másik alaphazugság! Az Ókori Rómában és a Görögöknél is demokrácia volt a patríciusoknak. A rabszolga, pedig rabszolga volt.

’Jólét:’ A burzsoáziának. Tisztes megélhetés az alkalmazottnak. Szegénység a munkanélküli számára.

’Bogár úrnak és társainak szakemberek lévén, tudniuk kellett mit jelentenek ezek a kulcsszavak!’

 

Egy szó mint száz! ’Elég volt a hazudozásból! A sunyi bűnös alkotmányból!’

Elég volt a kizsákmányoló ingyenélőkből, a tolvajokból és swindlerekből, a lumpen segélyeken élő munkakerülőkből! ’Elég volt a kapitalizmusból!

Saját földjén cseléd lett a magyar ember.

 

A felgyűlt sok keserűség! Parázslik a gyűlölet! Ha tovább folytatódik lángra is fog gyúlni!

 

Debrecen 2010-01-14

megyerimihaly (mmihaly23)

 

Egy csokorra való semmit mondásból.

Poloskafészek, Új korszak kezdődhet, Orbán Újévi köszöntője, Az elégedetlen államfő

 

Csatlakozó írások: Alkotmányos tulajdon

Korunk kapitalizmusa

Európa cselédei

Újgyarmatok

Ha jók lesztek

Bűnösöket keresek2

Szocializmus

Himnusz a kapitalizmushoz

Pénzmosás magyar módra

HÚSZ év’


 

Magyar Föld nem a kufárok földje!

(De nem is a Kiss Jánosé)

 

Szomorú, hogy a mezőgazdaságban is ugyanaz megtörténhetett, mint a gazdaság más területein! A privatizációval felaprózták, legyengítették a nagy szakmai tudást hordozó ipari bázisokat, Tungsgramm, Biogal, SZIM, Taurus, Ganz, Csepel, Digép, Göcs, stb.!

 

A tömeggyártást képviselő válságágazatok betelepítésével, a hazai ipart, azok kiszolgálására süllyesztették vissza!

Az ipar és élelmiszeripar mindenestől, beszállítóstól, megszűnt, mint magyar önálló gazdaság létezni! Idegen tulajdon a jellemző, kevés, vagy kevesebb magyar érdekeltséggel!

 

Ekeserítő ezt a kiszolgáltatottságot, látni és tapasztalni, elszenvedni! Mert nem azok szenvedik meg akik, maguk is haszonélvezői!

HANEM AZOK, AKIKTŐL ELVETTÉK, ELLOPTÁK EZT A, TULAJDONT, most alamizsnát dobnak nekik, azt is napról napra csökkentik, legszívesebben felszámolnák!

 

Nehezemre esik sokadjára beszélni erről, mert számtalanszor elmondtam, részletesen, pontosan indokolva. A hazugságot, a félrevezetéseket pontosan feltárva!

 

Vidéken a kárpótlási törvénnyel sokan jutottak néhány hektáros földtulajdonhoz, amit meg is tartottak, mert nem akarták elherdálni, de művelni is képtelenek, eszköz és már erő híján is!

Ezek az emberek szinte kivétel nélkül béreltetik földjüket! Arra várnak, hogy ha feloldják az eladási moratóriumot, jó pénzért tudják értékesíteni!

’A Magyar Államnak a Nemzet a Nép érdekeit képviselni kötelessége, hogy a föld, a termőföld ne kerülhessen idegenek tulajdonába!

 

Amire most figyelmeztetnék az a mezőgazdaság „alapanyaga” legfontosabb „termelőeszköze” a nélkülözhetetlen ”tőkéje” a termőföld!

Ennek birtoklásáról lemondani öngyilkosság lenne! Mert ez az élelmünk és az italunk!

És azt is tudomásul kell venni, ha tetszik, ha nem, hogy ez a föld nem a kufárok földje, nem is a Kiss Jánosé!

Ez a föld a Magyar Nép földje! Ennek a földnek a magyar népet kell szolgálnia!’

 

A politikában megint elkezdődött a piszkos, aljas marakodás a koncon, az önző kapitalista harácsolás, mint, ahogy ebben a világban megszokott!

Le kell mondani a tulajdon kirekesztő, kizsákmányoló hatalmáról! (A Katolikus egyház álláspontja is megegyezik ezzel) 

Sehova nem vezet, csak a káosz és a bűn világába!

 

Rövid gondolat, egy újságcikk hozzászólása.

 

’„MI A JÓ?

NEM AZ A JÓ, ami néhány gazdának jó!

NEM AZ A JÓ, ha a flamand, holland, dán, vagy német gazda szaktudással magyarul beszélve, magyar földön gazdálkodik!

NEM AZ A JÓ, ha egy, vagy néhány család (legyenek akár szaktekintélyek is) uralja a település teljes határát, tőkeszegény és támogatásra szorul.

Aki nem tud állandó foglalkoztatásra embereket nagyobb számban alkalmazni, aki csak idény és alkalmi munkásokat foglalkoztat.

NEM AZ A JÓ ha a mezőgazdaság csak az alaptevékenységet tartja a kezében. Növény, gyümölcstermesztés, állattenyésztés!

 

AZ A JÓ, ha a vidék mezőgazdasága tőkeerős, a hatékony termelőeszközökkel olcsón megtermelt javakat, tudja tárolni, tartósítani, feldolgozni, netán még értékesíteni is! Ha több lábon áll, ha a település helyi gondjainak a megoldásában is részt tud venni!

 

AZ A JÓ, ha a vidéki lakosság többségének állandó munkát és megélhetést tud adni! Ha nincs kiszolgáltatva! HA valamit állami szinten támogatni lehet, elsősorban ezt. Mert ez köz és társadalmi érdek is!

 

KINEK VAN EZZEL GONDJA? Mindenki sejti és tudja! Ideje lenne, nyílt kártyákkal kártyázni, nem összevissza hazudozni!’

 

Debrecen 2010-01-19

megyerimihaly (mmihaly23)”


 

 

Cenzúra?

 

A Magyar Hírlap Cikke: Jogtudományi mérföldkő az új alkotmányelemzés.

Egy Három ezer oldalas könyvről, amelyet a századvég jelentetett meg "Az alkotmány kommentárja" címmel.
Több mint félszáz szerző írásai nyomán!
Sólyom László jogtudományi mérföldkőnek nevezte a megjelent kötetet!
Paczolai László az Alkotmány Bírőság elnöke védelmébe vette az új alkotmányt.

A Hyde park becenevű hozzászólások rovatában
Az alábbi bejegyzésem, többszöri próbálkozásra sem engedélyezték megjelenni!
Mondatonként az általános kijelentéseket felvették, de a lényeget az indoklást, már nem jelenítették meg!
Egyébként több írásomban is foglalkoztam az alkotmány lényegével, amelynek az elméleti kidolgozója éppen Sőlyom László volt, még az MDF színeiben a Nemzeti Kerekasztal megbízásából!
"Alkotmányos tulajdon" címmel részletesen feltárom az alkotmány nép és társadalom ellenességét, és annak hamis érvelésen alapúló indoklását"

És a bejegyzés amit nem engedélyeztek megjelenni.

A Köztársaság alkotmánya társadalomellenes, népellenes alkotmány! Törvénybe foglalja az ingyenélés lehetőségét! Szentesíti, (törvényesíti) a tulajdon mindenhatóságát! Megszüntetve a tulajdoni formákat, tömegeket rekeszt ki a javakhoz való hozzájutástól, kevesek számára, pedig fényűző gazdagságot garantál! Nem létező ideákba, fogalmakban rejti el hazug indoklását (demokrácia, szabadság), így maga az alkotmány is a bűn alkotmánya, törvénye!

 

megyerimihaly (mmihaly23)

Debrecen 2010. január 20.


Cenzúra 2

A Hyde park, a Magyar Hírlap hozzászólás rovata

Január 26. án, Benyó Bertalan, Globális tőke demokráciája című írásához

Tiltotta megjelenni az alábbi szöveget

"Szabadság , demokrácia! Ideák!
Ezekbe a nem létező fogalmakba helyezi a kapitalizmus a magántulajdon alapú tőkés társadalmát!
Amely alapjaiban hazug népbutítás! Nonsens! Azonban megvalósulása esetén sem lenne más, mint a közösség, a társadalom tagadása!
megyerimihaly"

Debrecen 2010. január 27. 


 

 

 

 

1 hozzászólás
Idézet
2010.01.09. 19:02
mmihaly23

Komment: Nyugdíjemelés


Hát nem evidens?! 
Annyira magától értetődő , hogy az ember nem is tudja elképzelni, hogy miért és milyen hivatkozási alapon 
történik úgy, ahogy a jelenlegi gyakorlatban van! 

Nos ezek, azok a népbutítások, amelyekért súlyos felelősség terheli a politikát, a törvényhozókat!
Nem más ez sem, mint a törvénnyel támogatott javak eltulajdonítása, a közösség, a társadalom megrövidítése. Egyszerűsítve, rablás! De ez nem bűn, mert van törvényi alapja!

mmihaly23

 
Érdekességek
 
Hétköznapok
 
Írások 6
 
Írások 7
 
Sajtókomment
 
Frissítések jelentése
 
Frissítések jelentése

Legújabbak

Érdekességek: Az Univerzum határai, Föld típusú bolygókutatás, Világképek, Elindúlt a sarki metánpárolgás?

Érdekesség, tudomány:Gondolatolvasó robotok, Tudományos genezis, Földönkivűliek,

Írások 3/1:

Szabadság és demokrácia export 638-szor

Neoliberalizáció és globalizáció

Írások 8; Ezt azért még sem kéne, Nincs min csodálkozni

Írások 9;Ha jók lesztek és szót fogadtok, A szeminárium, Nincs min csodálkozni 2!,

Írások 10., Korunk kapitalizmusa,Kapitalista csapda, Alkotmányos tulajdon, Bűnösöket keresek, Szocializmus

Írások 11;1956 os mártírok újratemetésén mondott Orbán beszéd. 1989 június 16. Himnusz a kapitalizmusról A Bajnai beszéd kritikája. 2009 június 27. Operaház, Poloskafészek

Írások 12; Az ördög bankára, A kínai gazdaság 2009 október, Pénzmosás magyar módra, Előrejelzés 2010 - re,

Írások 13: Új korszak? Nacsak?! Már megint a megváltók.Új szocializmus.Rabló, tolvaj országok. Soros Úr tudománya.

Írások 14: A messiás. Az elégedetlen államfő. Orbán Viktor újévi köszöntője.
Nyugdíjemelés. HÚSZ év. Parázslik a gyűlölet. Nem a kufárok földje. Cenzúra? Cenzúra 2.

Írások 15: Kilátszik a lóláb. Sok a jóból!, Nem kell forradalom! Vádolok! Kortesbeszéd. Hogy történhetett meg? Rendszerváltók és törvényhozók. Nem szabad amerikást játszani! A jövő társadalma.

Írások 16: Cenzúra 4, Vétkesek és bűnösök kitartása, Ne játszuk meg Amerikát, Jogos tulajdon, Élelmünk és italunk, Ideológiai csapda,

Írások 17: Rosszul kezdődik, Bizonyíték, Változatlan Új korszak, Birtokba veszik Magyarországot?, Új korszak új népkábítás,Új alkotmány?, Kudarc vagy siker?, Már megbocssatok, 

Írások 18 ; 730 napos türelmi időszak, Munkahelyteremtés magyar módra, A forradalmi kormány 30 napj, A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, Mikor a nyúl viszi a puskát, Eleget loptunk, legyen béke, Aggódom, Ne csak nézz, láss is! Csinnadratta.,

Írások19;  Tolvajok törvénykezése, Nem mondtátok, hogy... , Ázsiai zsákutca, A lecsó népies étel, A haza felemelése a tét, Mint a lakmuszpapír, Ha látnám. Tömeggyártás, válságágazatok,

Írások 20;Hazugságok látomások ígéretek, Tudás és tulajdon, Cenzúra a javából, Nem jó Ómen, A Médiatörvény figyelmébe, Felül kell vizsgálni, Az Elnök Új Évi köszöntője,

Írások 21; Higgyék el nekem, Egy hazug ember, Mielőtt alkotmányoznátok..., A demokrácia bizonyítványa, Államadósság, Boszorkányüldözés és kutyakomédia, 

Írások 22; Megjegyzések, Megjegyzések 2, Bin Ladenek vannak és lesznek, Líbia támogatja Khadafit, Imperialista kísérlet Líbiában, 

Írások 23; Megjegyzések III., Nyílt imperialista agresszió, Ajánlás

Írások 24; Újabb hírek Líbiáról, A haza bölcsei, Süketelések, NATO tömeggyilkosság Líbiában, Az országmentő "LutherOrbán", Ahogy az meg van írva, Spanyolviasz.

Írások 25. Hazug alkotmány 1., Hazug alkotmány 2., Hazug alkotmány 3., Hazug alkotmány 4.,

Írások 26. Magyarország kísérleti műhely, Jólétben és szabadságban, A napnál is világosabb, Az Elnök Úr köszöntőjéhez,

Írások 27., Konszolidálni egy országkifosztást?, Elég a népgyalázásból, Elég a népgyalázásból 2, 

Írások 28. Nem ünnepelni - Tiltakozni kell! Nem is Isten, hanem Orbán teremtette a világot. Bűnös áldozatok. Forrong a világ!

Írások 29., A békemenet napjára 2012. 01. 21. Visszatekintés bő egy évre.

Írások 30., Felhívás! Mozgalomszervezés. "FÜGGETLEN MAGYARSÁG"

Írások 31 ; Magyarország Megalázottak, A nyugati demokráciák legújabb arca, Szabadságharcosok és rendszerváltók figyelmébe, Elrontott társadalom, 

Sajtóhírek cikkek : Kapitalizmus Ukrajnában, Erősödik Dél Amerika, Honduras kilép az AÁSZ-ból.

Képtár: A  sok képtárból letölthető képek, a hetedik napi aktualitások.

Letöltések: Letölthető kedvenc dalok videón, letölthető dia filmek.

 


 

                                     

                                     

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

                                     

 

 

 

                                       

 

 

 

 

 

 

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

               

 

 

 

              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                

 

 

            

 

     

 

 

 

                 

 

 

 

                

 

 

 

                

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

 

 

                                   

 

 

 

                                    

 

 

 

                                    

 

 

 

                

 

              

 

 

 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******